Home \ Sport
 

Bruk en pedometer.

 

I de siste årene har fysisk kondisjon blitt et globalt helseproblem, så flere enn noen gang før er ivrige etter å innlemme øvelsen i sin daglige rutine. For mange mennesker er pedometre en praktisk måte å måle deres daglige kondisjon på (vanligvis ved hvor mange trinn de har tatt). Disse praktiske enhetene er mindre enn en personsøker, rimelig, allment tilgjengelig og enkel å bruke, med noen få enkle "trinn!"

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Ta trinnene dine  ,

    
   
 1.            1      Angi om nødvendig streklengden. De fleste trinnmåler kan automatisk følge trinnene dine uten at du må skrive noe. For å beregne den totale avstanden du har kjørt, krever noen at gjennomsnittlig trinnlengde skal angis. Hvis du ikke er sikker på om dette er nødvendig for pedometern, les bruksanvisningen. 
    
  • For å finne ut ditt gjennomsnittlige skritt, ta tak i et målebånd og begynn å gå på en rett linje, stoppe plutselig etter et trinn (for eksempel det syvende trinnet) og måle avstanden mellom føttens hæler.  
  •  
  • Det finnes ikke to skridttellermodeller som er nøyaktig det samme, så den gjennomsnittlige skrittet du går inn i, kan ikke være den samme som en annen. Noen vanlige trinnmålinger er satt opp: Trykk på "Mode" -knappen til du ser en indikasjon på kilometerene du har kjørt. Trykk på "Juster". Du vil da se en grunnleggende innstilling av stridlengden - vanligvis 75 cm. Sett stridlengden med de respektive knappene på pedometeret.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spenn pedometeret. Stiometre teller trinnene dine ved å telle antall "shakers" eller "beats" som skjer i løpet av dagen. Vanligvis skjer dette med hvert trinn du tar, slik at nummeret du kan se på pedometeret ditt, er vanligvis et godt (noen ganger til og med "nøyaktig") mål for hvor mange trinn du har gjort den dagen. Fordi pedometerene fungerer på denne måten, må en pedometer festes til klær eller kropp for å telle trinnene dine. 
    
  • De vanligste pedometerene er slitt ved å stikke dem inn i hjørnet av bukselomme, midjebånd eller belte slik at de berører hoftene dine. Dette fungerer vanligvis best når de er i tråd med hoftesenteret. Hvis pedometeret har en sikkerhetsrem, prøv å feste den til en beltebøyle for å unngå at pedometeret slippes.
  •  
  • Merk at ikke alle pedometre er slitt rundt midjen. Noen er f.eks. også slitt på håndleddet. I dette tilfellet er pedometeret vanligvis slitt akkurat som et armbåndsur. Noen high-end enheter, kalt akselerometre, som fungerer på samme måte som en skridtteller, er også slitt på foten eller ankelen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Begynn å flytte! Når du har festet din pedometer godt og sørget for at den er på, kan du vanligvis begynne å flytte, og den teller automatisk trinnene dine. Hver gang pedometeret flyttes av opp- og nedbevegelsen av gjennomsnittstrinnet, teller det et skritt videre. Du trenger ikke å skrive inn noe selv - du kan bare glemme pedometern til slutten av dagen! 
    
  • Du er ikke begrenset til å gå bare når du bruker din pedometer. Du kan også jogge, løpe eller sprette og pedometeret skal registrere dine trinn under disse aktivitetene også.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontroller pedometer på slutten av hver dag. Når du er ferdig med å gå (for eksempel før du legger deg til sengs), plukk opp din pedometer og les av antall trinn du har tatt. Hvis du planlegger å forbedre treningen din, skriv ned nummeret og vær stolt av det du oppnådde den dagen. Over tid kan du forbedre treningen din ved å øke antall trinn hver dag, trinnvis.       
 8.  
 9.             5      Gjenta dette hver dag. I løpet av de neste dagene, bør du bli vant til rutinen om å sette på pedometern din så snart du begynner å flytte og ta den av før du går i seng. Ta opp resultatene daglig eller skriv dem ned. Disse enkle tingene er alt du trenger å gjøre for å starte opptaket ditt daglige tempo! Når dette har blitt en vane, bør du ikke merke din pedometer mens du har på deg det.                 
 10.  
             

    2      Trinnmålene satt  ,

    
   
 1.             1      Sett deg vanlige mål. Mange mennesker begynner å bruke pedometer som en del av deres innsats for å komme i form. I disse tilfellene er det vanligvis lettest å motivere deg selv til å ta flere skritt ved å sette deg små, veldefinerte mål. Disse målene bør være mer utfordrende hver uke, men helt innenfor rekkevidde. 
    
  • Mange kilder tyder på at økning av trinntellingen din med 500 trinn om uken er et rimelig treningsmål. Med andre ord, ville du prøve å gjøre 3500 trinn om dagen i løpet av den første uken, 4000 i løpet av den andre og så videre.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Still ambisiøse, langsiktige mål. Det er bare ikke praktisk å øke trinntellingen hver uke. På et tidspunkt ønsker de fleste bare et brukbart aktivitetsnivå som passer til deres treningsbehov og kan enkelt kombineres med deres andre arbeids- og livsforpliktelser. Det bør være ditt langsiktige mål. Gi deg selv nok tid til å oppnå dette ved å øke trinntallet ditt fra uke til uke til det er håndgripelig. Ikke prøv å nå ditt endelige mål rett i begynnelsen - hvis du plutselig står overfor større utfordringer, er det en god måte å mislykkes og motvirke deg. 
    
  • Et langsiktig mål som er bredt anslått som ønskelig for voksne, er 10.000 skritt per dag. For noen som har en gjennomsnittlig skritt, er det mindre enn 8 km. Selv om 10 000 trinn om dagen er et flott treningsmål, er det viktig å vite at dette målet ikke er mulig for noen grupper (for eksempel syke og eldre). Men dette aktivitetsnivået er sannsynligvis for lavt for ungdom og barn.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lag en journal over de daglige resultatene dine. For å dokumentere langsiktige fremskritt, er det en god ide å holde journalen til de daglige trinnene i pedometeret ditt. Når du har samlet dataene fra noen få måneder, er det veldig enkelt å se hvilke endringer du har gjort - du kan til og med lage en linjediagram for visuelt å følge fremdriften din. 
    
  • Merk at journalen din selvfølgelig ikke nødvendigvis må være et av papirene. En digital journal er like god. Programmer med regneark som Microsoft Excel gjør det enkelt for deg å konvertere dataene dine til en grafikk.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hvis du er i tvil, snakk med legen din. Hvis du ikke er sikker på om dine kortsiktige eller langsiktige mål er rimelige, må du snakke med legen din. Bare en utdannet helsepersonell vil kunne fortelle deg nøyaktig hvilke sportsøvelser som er riktige for deg, basert på din personlige medisinske historie. 
    
  • Hvis du har en medisinsk tilstand som begrenser treningsnivået du kan gjøre (for eksempel hjertesykdom), diskuter dette med en lege "før" du begynner å bruke en skridtteller, ikke etterpå. Selv om farene ved å gå er vanligvis ganske lave, kan noen medisinske problemer forandre seg.
  •  
         
 8.  
             

    3      Marker treningen din  ,

    
   
 1.             1      Ta raske skritt. Generelt, jo raskere du beveger deg, desto mer kroppen din har til å jobbe, desto mer energi forbruker, og jo mer kalorier du bruker. En person med en moderat vekt kan spise ca 70 kalorier i timen mer konsumere ved å øke kjørehastigheten fra 5,6 til 7,2 km / t. Så, hvis du er interessert i å brenne kalorier eller øke ditt atletiske potensial, bør du bevege deg raskere enn sakte. 
    
  • De fleste helse kilder definerer "rask" å gå på ca 4,8 km / t eller mer - hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, er dette en god guide.  
  •  
  • Husk at i tillegg til å gjøre rask, rask spasertur gir deg bedre trening, reduserer det også den tiden det tar deg å reise på en hvilken som helst avstand, noe som gir mer tid til andre ting i dag!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk andre bevegelser enn å kjøre. Som nevnt ovenfor registrerer pedometeret ikke bare trinnene mens du kjører. Da disse registrerer noen rytmiske, gjentatte opp og nedbevegelser, er de også veldig nyttige for en rekke andre sportsaktiviteter. Vær imidlertid oppmerksom på at fordi striden din kan være annerledes i disse aktivitetene, er det kanskje ikke nøyaktig å vise avstanden. Nedenfor finner du noen andre aktiviteter der pedometeret kan måle dine "trinn": 
    
  • Jogging
  •  
  • Fotturer
  •  
  • Klatring trapper
  •  
  • Rope Skipping
  •  
  • Noen pedometre har til og med innebygde muligheter for å måle hastigheten og avstanden på en sykkel.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk din pedometer til å hjelpe deg med å telle kalorier. Folk går vanligvis ned i vekt over tid når de bruker mer kalorier per dag enn de spiser med mat. Hvis din eneste øvelse kjører, kan du bruke pedometeret til å spore vekttapet ditt. Siden pedometern din kan fortelle deg hvor langt du har gått, kan du bruke en kalorieregner for å finne ut hvor mange kalorier du har brent, basert på avstanden du har reist. Legg dette til din basale metabolske hastighet, mengden kalorier du bare bruker mens du lever, og du vet omtrent hvor mange kalorier du har brukt i løpet av dagen. 
    
  • En person, f.eks. Veier 81 kg og kjører 8 km fordelt over tre timer, brenner ca. 720 kalorier. Hvis denne personens basale metaboliske hastighet er ca 1800 kalorier (som er vanlig for en ung mann som er 1,80 meter høy), brenner den ca. 2520 kalorier om dagen, så hun vil gå ned i vekt hvis hun bruker færre kalorier enn det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Pass på at du blir motivert lenge. Å holde de daglige aktivitetene rimelig tett, er ikke som et nyttårsoppgjør som du kan glemme etter noen uker med å gjøre det - det skal bli en levetidsforpliktelse. Folk som blir vant til å trene (med eller uten pedometer) har et lengre og sunnere liv enn folk som ikke gjør sport. Imidlertid er disse prestasjonene bare resultatet av et treningsforpliktelse som har blitt opprettholdt i lang tid, så det er lettere å fortsette å motivere mens du bruker pedometeret. Nedenfor er noen alternativer for hvordan du øker motivasjonen for å oppnå dine treningsmål: 
    
  • Husk målene dine når du ikke har lyst til å gjøre sport.
  •  
  • Belønn når du har oppnådd dine mål.
  •  
  • Pass på at du har nok hvile hver dag.
  •  
  • Lytt til spennende, berusende musikk.
  •  
  • Se inspirerende filmer.
  •  
  • Av og til ta pauser i treningsrutinen din.
  •  
  • Fortell andre om dine mål.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

            Les mer... (12)      
Sport populær:
Bli en fotballtrener.

Påfør Eye Black for Basketball.

Vanntrekking.

Tren for en halv maraton.

Ripstick stasjon.

Bygg muskelmasse gjennom ernæring.

Varm opp for å kjøre.

Master tjener ovenfra i volleyball.

Å gå på vekttapsprogram for svært uutdannede mennesker.

Spill Kabaddi.

Dans på fester.

Tren Iron Shirt Kung Fu.

Kaste en endring.

Svømming som en havfrue.

Gjør en splitt på veggen.

Lær å spille golf.

Lag en regnbue i fotball.

Klatre på et tre.

Gjør burpees (støttelinjer).

Vær godt trent.

Slå et hjul.