Home \ Sport
 

Brimfiske.

 

Brasen er en europeisk ferskvannsfisk fra karpefamilien. Hennes navn refererer til begrepet "common bream". Det er relatert til gullfisk, minnows og karpe. I USA betyr det en annen fisk. "Bream" (også kalt bream) refererer til familien til solfisk og ikke vanlig abbor. Begge artene er godt egnet for å lære barna å fiske. Større prøver kan forsvare seg på lett fiske, og ta det opp med større slektninger. Siden begge artene er ferskvannsfisk, kan du lære å finne, bestemme og fange dem.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bestem brasen  ,

    
   
 1.            1      Lær det grunnleggende. Den vanlige brasen er en bronsefarget, brett, mellomstor fisk. Finnen er mørkbrune og halen er forked. Unger er sølv. Når de blir eldre, blir de mørkere.  
    
  • Den vanlige brasam tilhører karpefamilien. Hvis du vet hva en karpe ser ut, se etter en fisk som ligner den. Det er en jorddyr som hovedsakelig griper inn ormer, snegler eller erteskaller i dammer, innsjøer og langsomme elver.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Leter du etter en fisk som er 30-60 cm lang. Fra fødsel og voksenliv vokser brystet 30 til 60 cm (1-2 fot). Det kan også være mye større under visse omstendigheter. Brasen er utbredt og derfor ikke beskyttet. Men det må være stort nok til å bli fisket.  
    
  • Europeiske og amerikanske direktiver adskiller seg sterkt når det gjelder regioner og fisketider. Du bør kjenne de lokale retningslinjene for å få vite de minste fangststørrelsene for fisken. Generelt, hvis han er minst 30 cm lang, kan han bli fanget.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lær forskjellene mellom bras, hvite bras og vanlig brasam. Bryst avle sammen med andre arter av fisk, så bestemmelsen kan være vanskelig. Hvis du er på utkikk etter en bestemt fiskeart, bør du kunne skille den vanlige eller den amerikanske brasen fra andre arter.  
    
  • Sølv og hvite breams er mindre enn vanlig brasam og skinnende fargerik - i motsetning til vanlig brasam. Hvis fisken skinner under overflaten av vannet, er det sannsynligvis en sølv eller hvit brasam.
  •  
  • Det er ikke så viktig å vite forskjellene mellom underarter eller allierte arter når de prøver å fange en god fisk. Men du bør allerede vite hvilken generell måte det er. Telle skalaene fra dorsalfinen til sidelinjen for å bestemme brasen. Det skal være elleve eller flere skalaer. Hvis det er mindre, er det en annen type.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kjenn deg selv med den amerikanske brasen. For å si det stygt: Den amerikanske brasen er teknisk ikke en brasam, men tilhører familien til solfisken. I enkelte regioner kalles det på samme måte som brasam. Navnet refererer til flere forskjellige fiskearter. Familiemedlemmer til solfisk, som kalles bream:  
    
  • Blå bluegill, oppkalt etter gillfargen, er innfødt til de fleste stater i USA, unntatt Alaska. Verdensrekordet for den tyngste fisken er fra 1950 og var 2,15 kg.
  •  
  • Rotohr Sunfish ligner på blå solfisk, men deres gjær er røde og ikke blå. De bor hovedsakelig i det sørøstlige USA, men ble også utsatt i resten av landet. Men de er ikke like vanlige som den blå solfisken. Verdensrekordet er 2,48 kg.
  •  
  • Rødbrystet solfisk har i stedet sine bryst og mage I noen av artene er det også et rustfarget eller gult mønster i stedet for rødt. Alternative navn på disse artene er: big eared solfisk, rød havabbor, robin (robin), tobakk, gul mage eller gult bryst. De finnes i brakvann, varme dammer og kalde bekker. Men de er ikke like vanlige som den blå solen eller den rød-eared solfisken.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se etter lokale raser. Andre arter inkluderer: diamantbas, gresskar, oransjefisk solfisk, ozark-abbor, stein-og-varm-sjøbas. Spør den lokale miljø- eller fiskerimyndigheten hvilke arter som bor i statens farvann.                  
 10.  
             

    2      Finn brystet  ,

    
   
 1.             1      Kjør innlandet. I Europa og USA arbeider fisken etter begge typer brasam på samme måte. Kjør innlandet og se etter en relativt grunne innsjø, elv eller dam. Der vil du ofte finne brasen. I USA er arten utbredt i sør og midtvest, i Europa er de mest vanlige i England, Wales og Skottland.  
    
  • Søk etter elver som har mange overheng og grotter med mye mat. I veldig gressrike og reedy innsjøer og dammer finner man vanligvis alle slags bras. Du kan finne dem overalt, der vannet er flatt og solstrålet og dekk for fisken er tilgjengelig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv lykken ved soloppgang eller solnedgang. Bryst er - som de fleste ferskvannsfisk - skumringsaktiv. det De er aktive i løpet av soloppgangen eller solnedgangen. Morgen og kveld er den beste tiden til å fange henne. Så er de sultne og på vei. Prøv å være på vannet før soloppgang. Da har du alt klart når den store spising begynner.        
 4.  
 5.             3      Finn steder oppvarmet av solen. Sunfish er såkalt fordi de foretrekker steder i innsjøer, dammer og bekker, som var oppvarmet av solen. Solrike sandbanker med dypt vann ved kantene er flotte for å gå på brasen.  
    
  • Den europeiske brasen er en jordeter. Det er derfor de er vanskeligere å identifisere fra toppen. Men de foretrekker alltid det samme miljøet - som deres amerikanske slektninger. Ser etter rolige farvann med tilstrekkelig deksel ovenfra.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Unngå strømning. Brystet liker vind og strøm fordi det lokker maten til det. Imidlertid foretrekker hun å holde seg ut av dagens under fôring eller i grunne huler, der hun er beskyttet mot vind og bølger under gyte. Søk etter rolige steder med små huler hvor ferskvannsfisk spiser.        
 8.  
 9.             5      Leter du etter god dekning. Som mange andre arter trenger bambus i nærheten skjulested for å gjemme seg fra rovfisk eller ha skygge. Dekselet du må se etter, avhenger av vannet der du vil fiske etter brasam.  
    
  • Søk innsjøer og dammer for gress, vannliljer, skrubbe, trær, cairns eller bergarter. Hvis sjøen har en brygge, prøv det også.  
  •  
  • Søk i bekker for de samme gjemmestedene som i innsjøer, men også for undersjøiske kyster, spesielt de som gir dype bassenger like utenfor dagens.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fisk mellom april og juni. Bream gyte sent på våren, i månedene april, mai og juni. Dette er de beste månedene for å fange dem. Ved gyting foretrekker de sand- eller grusjord. Men de gyter også på gjørmete grunnlag hvis det ikke er sand eller grusjord. Sand setter seg der vannet strømmer inn eller ut av en innsjø eller hvor strømmen kommer til stillstand.  
    
  • Når brødet gyter, lukter det noen ganger av vannmelon eller annen frukt og fersk fisk. Denne lukten hjelper deg med å finne fiskeanlegget når du har funnet en vannkilde med riktig temperatur, nåværende og gjemmer seg.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Lær å finne ut de forskjellige typene. Noen arter forblir på toppen av hverandre. Red-eared sunfish, f.eks. foretrekker årsaken, mens rødebrystfisk kan noen ganger fiskes på vannoverflaten eller halvveis til bakken.  
    
  • Bruk informasjonen du får på den lokale fiskebutikken. Enten du fisker i din hjemby eller lenger unna, spør alltid folkene som kjenner fiskeområdet godt. Fisk forandrer sine vaner, også avhengig av sesong og region. Det er derfor lokalbefolkningen kjenner best. En god lystfisk vil holde sine beste fiskeplasser hemmelig, men vær forberedt på å gi gode fangsttips for regionen og sesongen.
  •  
         
 14.  
             

    3      Velg utstyret  ,

    
   
 1.             1      Ta en lett spinnestang og matchende rulle. Selv om bras kan veie opptil 2,72 kg, veier de mindre enn et halvt kilo. Derfor kan du fange dem med lett utstyr. Det morsommeste er gjort med lys eller ultralett utstyr, med en spinnestang mellom 1,5 og 1,8 m i lengde og en vals som tåler 1 til 4 kilo i snor.  
    
  • Du kan til og med lykkes med en fiskestang på 1,2 til 1,8 meter med en lengde på 2,4 eller flere meter. Flyfiskere kan også fange brasse ved å bruke sin fluefiske med passende streng.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta små agn. Store baits er gode for stor fisk som abbor, glass abbor og sand. Små baits er gode for matfisk som vanlig brasam, blå bluegill, rød bryst og rød-eared solfisk. Du kan fiske brasam godt med mais eller mais.  
    
  • Hvis du foretrekker levende agn, anbefales crickets og gresshopper. Hvis de ikke er tilgjengelige, se etter røde eller regnormer i varmt vær og voks ormer eller mugg i kaldt vær. Ta langbenet 8-10 kroker og veig agnet lett og fest en flåte til båndet.  
  •  
  • Hvis du bruker kunstig lokk med spinnestang, prøv små jig kroker (Lindy Little Nipper / Bass Buster Beetle) som veier fra 0,90 til 1,80 g. Hvis du vil fange brasen med fluefiske, ta spesielle kroker i fiskform eller kunstig insekt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta en wobbler eller spinner krok. Kunstig agnfiske gjøres vanligvis med en wobbler. Du kan leve og sakte fiske med en wobbler eller raskere med en spinner krok som en Bass Buster Beetle Spin. Prøv forskjellige farger og finn ut hvilke som fungerer best på dagen og miljøet.        
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (4)      
Sport populær:
Kast en spiral.

Gjør sitteoppgaver.

Spiller ishockey.

Surfing.

Juster en vestlig sadel.

Lag en karate streik.

Riktig pust mens du kjører.

Kjemp skitne og vinn.

Få en mer fleksibel tilbake.

Gjøre sport mens du ser på TV.

Hvordan bekjempe Son Goku.

Krabber fanger.

Lag en bro.

Hvordan bekjempe Son Goku.

Kaste en kniv.

Bli en contortionist.

Kom på hest.

Kjør deg mens du kjører.

Freestyle svømming.

Start en fotballklubb.

Kaste en Frisbee plate riktig.