Home \ Sport
 

Bygg et spill med kroket.

 

Croquet er en sport som spilles med store baller, treklubber og små treporte (også små landsbyer). Målet er å spille dine egne baller i rekkefølge gjennom hver tur før motstanderen lykkes. Mens det er mange forskjellige variasjoner av spillet, vil settet ditt sannsynligvis inneholde 6 eller 9 historier og kan bygges på en av følgende måter. Når tårnene er satt opp, kan et spill ta mellom tjue minutter og flere timer. Det avhenger av hvor mye tid du kan bruke mellom skudd.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Hage kroket med 6 små dører  ,

    
   
 1.            1      Bygg 6 Törchen på en hvilken som helst plen. Selv om kroketten kan spilles på en hvilken som helst type plen, vil ballene rulle raskere og glattere på en fersket og grønt plen. Finn et område uten for mange skråninger, støt eller andre hindringer hvis det er mulig. Dette oppsettet er verdensomspennende elskede og brukes også i turneringer i Storbritannia og Commonwealth.        
 2.  
 3.             2      Gå glipp av den korte siden av feltet. Når du spiller med voksne på en stor, grønt plen, skyv 14 meter med et målebånd. Hvis området er mindre, har høyt gress eller støt eller du leker med barn, prøv det med 10 meter, 7 meter eller en hvilken som helst dimensjon som passer.       
 4.  
 5.             3      Plasser merkene i begge ender av dimensjonen. Hvis du har ekstra pinner eller flagg, plasserer du en i hver ende for å markere grensen til feltet. Du kan også bruke en pinne, en rot, en stein eller andre gjenstander. For en mer presis grense kan du knytte en ledning mellom begge ender.       
 6.  
 7.             4      Lag et rektangel ved å måle en annen side 1,25 ganger så lenge. Krokket er rektangulært med den lange siden 1,25 ganger den korte. Gå med målebåndet fra en feltmarkør til siden har nådd 1,25 ganger lengden på den andre og stå stille. 
    
  • Hvis feltet ditt skal være full størrelse, blir det 14x17,5 meter høyt. Andre mulige størrelser er 10x12,5 meter eller 7x8,75 meter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Plasser en annen markør på slutten av denne linjen. Bruk et flagg, en pinne, etc. Hvis du har en streng, knytt den her og til forrige markør.       
 10.  
 11.             6      Fullfør rektangelet og dermed spillefeltet. Fra den siste markøren, roter i vinkel for å måle en annen kort side. Legg det fjerde og siste merket og bind en streng til de andre to tilgrensende hjørner. Hvis rektangelet ser skarpt ut, kan du flytte en av hjørnemarkørene frem og tilbake for å gjøre sidene parallelle.       
 12.  
 13.             7      Merk midtpunktet av rektangelet. Spre to ledninger diagonalt mellom hver av de diagonalt motsatte hjørner. Poenget der strengene krysser er midt på feltet. Sett en pinne eller stav i bakken for å markere punktet. Ikke bruk en liten landsby på dette punktet. 
    
  • Alternativt kan du bruke et målebånd for å bestemme midtpunktet på en kort og en lang side. Nå lar du to personer gå på disse punktene samtidig. Hvor stien krysser er midtpunktet av feltet.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Finn posisjonen til første trough. Gå fra et hvilket som helst hjørne omtrent en fjerdedel av en av de to korte sidelinjene. Count trinnene dine. Vri i rett vinkel mot midten av feltet og gå igjen samme antall trinn i denne retningen. 
    
  • Du kan også bruke et målebånd her hvis du vil være mer spesifikk.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Legg merke til antall trinn du har tatt. Det er viktig å holde dette nummeret i bakhodet. Med et målebånd skriver du bare ned den målte avstanden. Imidlertid bør dette være en fjerdedel av lengden på den korte sidelinjen uansett.       
 18.  
 19.             10      Plasser første trough på dette punktet med åpningen mot kortsiden. Noen kroket sett har en blå markør for å gjøre den til den første i settet; Hvis törchen din ikke er merket, ta bare litt. Trykk de to tuppens spisser fast i bakken slik at den forblir oppreist. Tipsene skal gi en parallell linje til feltets korte sider. 
    
  • Bruk en klubb til å slå døren i bakken hvis den ikke holder fast.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Legg tre trekk på samme måte fra neste hjørne. Gå like mange trinn som første gang eller gå glipp av samme lengde med målebåndet. Hvert trough bør justeres med åpningen parallelt med kortets sider.       
 22.  
 23.             12      Om nødvendig kan du gjøre små korreksjoner. De fire Törchen bør resultere i et rektangel, med midtpunktet av lekeplassen som midtpunkt. Flytt ett eller to små tårn frem og tilbake for å gjøre det. Det vil være nesten umulig på en plen med små åser eller tung vegetasjon. Heldigvis trenger du ikke et perfekt konstruert spillfelt for et uformelt spill.       
 24.  
 25.             13      Fra midten av spillet, gå samme avstand til en av de korte sidene. Stå midtpunktet og gå i en rett linje mot en av de korte sidene. Når du har dekket samme antall trinn eller samme avstand (en kvart av en kort side), legg en liten port i bakken, med åpningen parallelt med de lange sidene av brettet.       
 26.  
 27.             14      Gjenta prosessen på den andre siden av midtpunktet for siste sving. Gå samme lengde fra midten i motsatt retning. Sett en liten port i bakken, igjen med åpningen parallelt med de lange sidene av brettet.       
 28.  
 29.             15      Se om settet ditt inneholder en liten rød markør. Noen kroket sett inneholder en rød tag. Dette er den siste som bygges. Av de to siste du plasserer, bør den røde være lengst fra den første, blåmerkede døren. Hvis du allerede har brukt Red Tile andre steder, kan du bytte ut det.                 
 30.  
             

    2      Hagekrok med 9 tårn  ,

    
   
 1.             1      Gå glipp av et bord til 9 Törchen på en plen. En flat, klippet plen er best for krokket, men du kan spille den på en annen plen hvis du ikke har noe annet valg. Planter eller høyt gress kan stoppe kroketballene og gjøre kampen vanskeligere. Denne versjonen av krokket er mest typisk i USA.       
 2.  
 3.             2      Mål kortsiden av feltet med et målebånd. På en stor, jevn overflate kan du måle en komplett amerikansk tonehøyde (9 takker) hvor kortsiden er 15,2 meter lang. For uerfarne spillere eller på mindre godt gress anbefales det imidlertid en mindre størrelse, f.eks. 9,1 meter, 7,6 meter eller hva som passer. 
    
  • Husk at langsiden er dobbelt så lang. Hvis området er begrenset, vil du kanskje måle litt kortere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Merk i en av endene av denne linjen. Legg en stein, innsats eller et flagg i begge ender. Hvis du har en streng, kan du knytte den til begge markørene for å bedre markere sidelinjen.       
 6.  
 7.             4      Gå glipp av en annen side to ganger så lenge. Spillfeltet er rektangulært og langsiden er dobbelt så lang som den korte i 9-dørs versjonen. Gå fra en av markørene vinkelrett på kortsiden og stopp når du måler to ganger lengden med målebåndet. 
    
  • Et felt med full størrelse skal ha en dimensjon på 15,2x30,4 meter.
  •  
  • Andre mulige dimensjoner er f.eks. 9,1x18,2 meter eller 7,6x15,2 meter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Merk et annet hjørne. Du kan også bruke en stein, pinne eller noe annet. Hvis mulig, bind en streng rundt sidelinjen herfra til forrige hjørne igjen.       
 10.  
 11.             6      Fullfør rektangelet for et helt felt. Fra den siste markøren, roter i vinkel for å måle en annen kort side. Legg det fjerde og siste merket og bind en streng til de andre to tilgrensende hjørner. Hvis rektangelet ser skarpt ut, kan du flytte en av hjørnemarkørene frem og tilbake for å gjøre sidene parallelle.       
 12.  
 13.             7      I det eksakte senteret av brettet legger du litt inn i bakken. For å bestemme midtpunktet, må du bare knytte snorer mellom de diagonalt motsatte hjørner. Stedet der snorene skjærer, er senteret. Sett den lille døren i bakken, slik at åpningen er parallell med spillets korte sider. 
    
  • Alternativt kan du bruke et målebånd for å bestemme midtpunktet på en kort og en lang side. Nå lar du to personer gå på disse punktene samtidig. Hvor stien krysser er midtpunktet av feltet.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Bestem hvilken ende som er "Nord" og "Sør". En av de korte sidene av brettet vil være "Nord" mens den andre korte siden blir "Sør". Det spiller ingen rolle hvilken av sidene som er egentlig nord, det handler bare om å kunne beskrive feltet lettere. 
    
  • De lange sidene er "vest" og "øst", som om du så på et kart med "nord" på toppen.
  •  
  • Spillerne starter i "Sør". Men siden de alltid beveger seg frem og tilbake over feltet under et spill, spiller det ingen rolle hvilken side som er "Nord", selv på en ujevn plen.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Gå fra sentrum av landsbyen i midten av spillet mot nord. Hvis du bruker en full størrelse (15.2x30.4 meter) brett og vil bruke nøyaktige dimensjoner, må du måle 9,75 meter med et målebånd. Ellers kan du justere avstandene til dimensjonene til ditt felt når det er mindre, eller bare gå tre femtedeler av avstanden fra sentrum til den nordlige delen av feltet, teller trinnene dine. Gå rett og i en parallell linje til feltets lange sider. 
    
  • Det finnes flere varianter av konstruksjonen med 9 troughs hvor de andre troughene har varierende avstander til sentralgruppen. Den generelle konstruksjonsformen er viktigere enn de nøyaktige avstandene.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Sett en liten port i bakken på dette punktet. Når du har målt den riktige avstanden eller har gått tre femtedeler av veien fra midten til nord, plasserer du et trough. Som med alle andre troughs, bør åpningen være parallell med "nord" og "sør" side av feltet.       
 20.  
 21.             11      Gjenta prosessen i den andre retningen. Den neste landsbyen ligger nøyaktig i motsatt posisjon av den forrige (dvs. i "sør" retning). 
    
  • Ta samme antall trinn eller gå glipp av samme avstand som den forrige.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Plasser en annen liten landsby litt lenger i samme retning. For et fullstørrelsesfelt er dette en annen 1,8 meter, i en halv størrelse 0,9 meter, eller akkurat som det samsvarer med dimensjonene av ditt felt. Også denne lille landsbyen bør være med åpningen parallelt med "nord" og "sør".       
 24.  
 25.             13      Fortsett samme korte avstand og plasser "South Pole". Gå en annen 4 trinn, 1,8 meter, eller avstanden du tok i forrige trinn. Ikke plasser en liten landsby her, men en innsats. Hvis settet ditt ikke inneholder innsats, ta bare en pinne som er stor nok.       
 26.  
 27.             14      Bygg på samme måte på nordsiden. Gå til porten nærmest nordenden. Plasser den andre porten bak og deretter en pol eller pol som "Nordpolen", alt i en rett linje med de små tårnene og pinnen på sørsiden. Bruk samme avstander som i "Sør". 
    
  • Hvis du kjører fra "nord" til den "sørlige" enden av feltet, vil du kanskje passere en pinne, to tårn, åpent rom, sentertårnet, åpent rom, to godbiter og en innsats.
  •  
         
 28.  
 29.             15      Gå tilbake til den lille landsbyen i midten og derfra diagonalt i retning "sørøst" for å komme til stedet for neste. Sving sør fra sentrum, sving 45 grader til venstre og hodet mot "sørøst" hjørnet. Stopp hvis du er like langt fra sentrum og sørøst og plasser neste gate der. 
    
  • På et fullt felt ligger denne lille landsbyen 1,8 meter fra den østlige sidelinjen.
  •  
         
 30.  
 31.             16      Plasser de tre siste tårnene ved å gjenta prosessen fra midten i de andre diagonale retningene. Pass på å dekke samme avstand hver gang i samme vinkel. Til slutt skal de fire siste tårnene lage et rektangel sammen.       
 32.  
             

    3      Grunnleggende om kroket  ,

    
   
 1.             1      Split i lag eller spill individuelt. Krokettballer er fargede annerledes slik at du vet hvem som tilhører hvem. Del opp slik at hvert lag har to eller tre baller eller hver spiller har sin egen. 
    
  • Vanligvis spiller ett lag med de blå, svarte og (hvis tilgjengelige) grønne baller, mens det andre laget tar de røde, gule og oransje.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plasser den første ballen halvveis noen få skritt fra den første lille porten. I 9-dørsvarianten plasseres den halvveis mellom "Sørpolen" og den første lille porten. På 6 små landsbyer setter du det noen få skritt mellom den "sørvestlige" landsbyen og "sørsiden". Her er hver ball plassert i rekkefølge. Vent til å legge ned ballen før den forrige har blitt truffet. 
    
  • Det spiller ingen rolle om du glemte hvilken side som opprinnelig var Sør. Bare ta en side og sett den som sør.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vend med slagene. Slå ballen med den flate siden av racketen for å slå ballen. Ballene er truffet i følgende rekkefølge: blå, rød, svart, gul, grønn, oransje. Normalt har du bare ett slag per sving (unntatt i unntakstilfeller, s.u.), og du kan bare slå ballene som tilhører ditt eget lag. 
    
  • Bestemmer hvem som starter ved å kaste en mynt eller prøver å slå et mål med ballene. Hvis f.eks. Den grønne spilleren begynner, den fortsetter i den rekkefølgen som er beskrevet ovenfor: grønn, oransje, blå, rød, svart, gul og grønn igjen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spill ballen gjennom wickets igjen. Målet er å spille ballene i laget ditt i en bestemt rekkefølge og i riktig retning gjennom troughs. Det anbefales å markere landsbyene for å holde ordren i tankene. 
    
  • På 6 Törchen er sekvensen: i nord gjennom de to vestlige Törchen, mot sør gjennom de to østlige, nordover gjennom midten Törchen.
  •  
  • På 9 Törchen er avgang: nord gjennom den sørlige Törchen, nord i zigzag gjennom øst og midt Törchen, nord gjennom de to nordlige Törchen, nordpinnen (nordpolen) møtes, deretter i samme mønster mot sør hvor du bruker de vestlige portene i stedet for den østlige. Fullfør ved å trykke den sørlige pinnen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få en ekstra hit ved å trykke en liten port (valgfritt). Denne regelen er valgfri og kan være frustrerende hvis noen spillere er betydelig bedre enn andre. Hver gang du treffer ballen i riktig retning, ta en ekstra hit. Det er ingen grense for hvor mange ekstra slag du kan motta per sving.       
 10.  
 11.             6      Motta to ekstra slag ved å trykke på motstandernes baller (valgfritt). Spillere bør være enige om de vil ha et spill med mer direkte konkurranse og gjensidig funksjonshemming. I dette tilfellet tilbyr denne regelen. Husk at dette bare gjelder når du treffer motsatte baller med din egen ball, ikke med din klubb.       
 12.  
 13.             7      Finn flere tilleggsregler og variasjoner hvis du vil spille oftere. For et avslappet spill trenger du vanligvis ikke mer enn hva denne artikkelen sier. Hvis noen gjør en feil, prøver de å sette ballene tilbake i forrige posisjon og fortsetter å spille. Det er mange flere regler og variasjoner i krokket, fra offisielle turneringsregler for å straffe visse feil, til spesielle baller som kan brukes til å ta ned fiendens baller. Leter du etter en offisiell håndbok, hvis du er interessert i å lære mer.       
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

    

     Struktur  ,

   

     For å spille spillet  ,

             Les mer... (4)      
Sport populær:
Skarpere skøyter.

Raskt brenn kalorier.

Naken gåing.

Fremskynde muskelgjenoppretting.

Raskere og fortsett.

Gjør yoga for nybegynnere.

Utfører en skruebalanse.

Bygg muskelmasse gjennom ernæring.

Bygg muskler.

Få faste magesmerter.

Klatre på et tre.

Lag en bue og pil.

Merengue dancing.

Tren en flott bikini ipo.

Skyt en pil.

Arbeid på rygmuskulaturen hjemme.

Brenn fett hjemme.

Bouldering.

Lag et dykk.

Kjør bratt oppoverbakke på sykkel.

Bli med på kneet.