Home \ Sport
 

Oppdag karate belte.

 

Moderne karate studenter viser sin rang gjennom et system med forskjellige fargede belter eller obis. Etter hvert som elevene utvikler seg i utdanningen, bytter de sitt tidligere belte for en i en annen farge for å indikere deres fremgang. Hver karate-stil har sitt eget rangeringssystem, og innenfor disse er det variasjoner mellom organisasjoner og til og med mellom individuelle dojos. Det er imidlertid noen generelle regler som du kan lære å få en bedre ide om hva et karate belte kan bety.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Du starter med et hvitt belte. Kampførere tok ikke opp systemet med fargede bånd til 20. århundre, og det er vanlig at hver skole bruker sin egen variasjon. Nesten hver skole lar nybegynnere starte med et hvitt belte. 
    
  • En karate-student starter på den 10. "kyu" (student rang).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klatre opp til det gule belte. Hvis studenten regelmessig trener, kan han prøve hvert par måneder for å gå videre til neste "Kyu". På enkelte milepæler får studenten et nytt belte. Gul er vanligvis det andre belte en student bærer på 8. "Kyu".        
 4.  
 5.             3      Forhånd gjennom mørkere og lettere belter. Dette er den delen som varierer mest mellom skolene. Vanligvis bruker studentene sitt første år fram til stadig mørkere belter. 
    
  • En typisk progresjon er oransje (rundt den 7e "kyu" rundt), grønn, blå og maroon (rundt den fjerde "kyu" rundt). Mange skoler bruker en litt annen ordre eller en mindre farge.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fullfør Kyu-fremgangen med det brune beltet. Høyeste rangering i Kyu-systemet er nesten alltid det brune belte. Student tjener vanligvis ham rundt den tredje "Kyu" og bærer den videre når han går videre til 1. Kyu. 
    
  • Når han når det brune beltet, har studenten vanligvis trent i over et år. Mange studenter bærer deretter det brune beltet i ytterligere to år, selv om de går fra den tredje "Kyu" Brawling til den første "Kyu" Brawl.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hent det svarte beltet. Det berømte sorte beltet er det store målet for en student. I motsetning til felles forståelse betyr dette ikke at studenten er en mester. Å fullføre en bachelorgrad er en god sammenligning: Et nytt svart belte har bred forståelse og kompetanse og kan være kvalifisert til å undervise andre.  
    
  • Karate artister kan gå videre fra dette punktet, men beltefarge forblir svart. Du bruker nå et "Dan" rangsystem som starter med 1. nivå ("Sho Dan") og går opp. (Merk at dette er motsatt av Kyu-systemet fra høyeste til laveste.)
  •  
         
 10.  
 11.             6      Kjenne stripene på båndene. Noen skoler bruker stripede belter i tillegg til fulle farger. Disse stripene indikerer vanligvis at en student er lengre enn fullfarget belte, men har ennå ikke nådd neste farge. Disse stripene er vanligvis enten hvite eller har den neste høyere fargen på rangsystemet. 
    
  • For eksempel, hvis en student tilhører en skole hvis fargeskjema går fra gul til oransje, kan han ha et fullt gult belte. Noen få måneder senere kan han få et gult belte med oransje striper og til slutt skifte til full oransje.
  •  
  • Noen dojos har "dan" -nivåer (svarte belteranger) med hvite eller røde striper på svart belte. Hvite eller røde tips eller ender brukes også noen ganger.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Spør martial artister for detaljer. Du må vite utøverens hjem dojo for å forstå hvorvidt blått er høyere enn grønt (eller hva et mer komplisert stripesystem betyr). Husk også at hver skole har sine egne krav og standarder for å stige i rang. En student som regnes som en syvende "Kyu" i en dojo, kan ha lært lenger enn en femte "Kyu" i en annen dojo. Snakk med lærerne, også kalt sensei, som lærer i Dojo å finne ut mer. Mange skoler og organisasjoner forklarer sine ranger og beltefarger på sine nettsider.                 
 14.  
             

Tips .

                Les mer... (5)      
Sport populær:
Beetle øvelse.

Kick kick på et skateboard.

Stram lårene.

Forbered deg på US Marine Corps boot camp.

Rul opp sovepose.

Lære balansehandlingen.

Spiller innendørs fotball.

Lag en summersult bakover.

Batting a baseball.

Beslutter mellom Yoga og Pilates.

Spiller badminton.

Bygg opp skuldermuskulaturen.

Feint på den amerikanske fotballen.

Kjør en og en halv kilometer fort.

Høyre snorkling.

Reduser midjeomkretsen.

Lag en plié på balletten.

Kjører bakover på skøyter.

Slapp av i nakken.

Offside regel i fotball.

Utfør knekk med ett ben.