Home \ Sport
 

Offside regel i fotball.

 

Selv om en av de korteste av de 17 fotballreglene, er offside-regelen, regel 11, trolig den mest misforstått av alle. Regelen går tilbake til middelalderskolene i 1800-tallet, og bør forhindre at spillere sniker seg i nærheten av motsatt gate og venter på passering der. Siden da har offside-regelen blitt endret flere ganger for å matche spillets hastighet, men formålet har alltid vært det samme. FIFA sist endret offside regelen i 2005 for å hindre spillere til å være offside som ikke forstyrrer det nåværende spillet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forstå offside-regelen  ,

    
   
 1.            1      Offside er bare i motstanderens halvdel. En spiller kan bare være offside når den er midt i feltet der motstanders mål er. Offside-regelen er å hindre at angripende spillere posisjoneres for nær målet.  
    
  • Du er i motstanderens halvdel når noen deler av hode, torso eller ben er over midtlinjen. Armer og hender teller ikke.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sammenlign spillerens posisjon til ballen. En spiller kan bare være offside hvis han er mellom ballen og motstanderens mål.       
 4.  
 5.             3      Merk de to forsvarerne nærmest sitt eget mål. En angriper er ikke offside når minst to forsvarende spillere er lik eller foran ham. Hvis bare en eller ingen forsvarer er foran ham og de to ovennevnte forholdene gjelder, er han offside.  
    
  • Normalt er målvakten en av disse to forsvarerne, men i utgangspunktet teller hver forsvarsspiller.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sjekk bare offside øyeblikket en spiller berører ballen. Det er ingen straff for bare å være offside. Dommeren vil bare se etter en angripers stilling når en lagkamerat berører ballen. Når spilleren spiller ballen, bestemmer han om lagkameratene er utenfor eller ikke. Lagkameraten holder seg vekk eller ikke, uansett hvor han beveger seg etterpå. Dette endres bare igjen når en annen spiller berører ballen (som vil "beregne" offside) eller motstanderen får ballen under kontroll (som vil tilbakestille offside status). 
    
  • Det er derfor du ofte kan se streikere sprenge rett etter at ballen er levert. Selv om han ikke stopper ballen til han passerer forsvareren, er han fortsatt ikke offside, da han var bak forsvareren i øyeblikket av ballens utgang.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Offside vil bare bli straffet hvis spilleren offside også går inn i spillet. En dommer kan bare ringe offside hvis spilleren er offside eller på offside. Spilleren kan bli straffet til motstanderne kontrollerer ballen. Her er noen eksempler på når en dommer ville være offside:  
    
  • En lagkamerat sender ballen til en spiller offside.
  •  
  • En lagkamerat skyter ballen og det hopper av en forsvarende spiller og ruller av til en spiller offside.
  •  
  • Offside-spilleren blokkerer veien til ballen for en forsvarer.
  •  
  • En lagkamerat skyter på mål og spilleren i offside håper på en rebound.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se dommeren. Hvis du ser på et spill og en mulig offside-beslutning er gjort, må du være oppmerksom på assisterende dommer (SA). Hvis han skjønner at en spiller er offside og intervenerer i spillet, vil SA bare blåse sitt flagg i luften. Dommeren vil da fløyte og heve armen i luften for å signalere et indirekte frispark for forsvaret. Hvis dommeren ikke gjør det, er han ikke enig med sin SA og overrules hans beslutning. 
    
  • Hvis dommeren fløyter, vil SA senke flagget litt og signalere spilleren som er offside. Han vil senke dem med 45 ° hvis en spiller på den andre siden av feltet er offside, 90 ° for en spiller midt på banen og 135 ° for en spiller på hans side av feltet.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Forstå straffen for offside. Offside straff er et indirekte frispark for motstanderne. Frisparket utføres hvor spilleren var offside. Spillerne på laget mot hvem frisparket var fløyte må holde minst 9,15 m avstand til ballen til den har blitt spilt.  
    
  • Hvis offside var i straffespark, må angriperne forbli utenfor straffområdet til ballen går.
  •  
  • Hvis offside var i straffespark, kan forsvarerne ta frisparket hvor som helst innenfor seks-yardrommet.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Unntak og Borderline-tilfeller  ,

    
   
 1.             1      Kjenn situasjonen hvor offside er umulig. En spiller kan ikke få en straff for offside hvis han har mottatt ballen direkte fra et innkast, et hjørne eller et spark. I denne situasjonen var ballen ute av spill og offside-statusen ble tilbakestilt.       
 2.  
 3.             2      Forstå når offside status er tilbakestilt ("en ny spill situasjon oppstår"). Når forsvaret får ballen under kontroll, tilbakestilles offside-statusen til den angripende spilleren. Alle angripere som har vært offside i siste sving kan nå gripe inn uten straff. Det er imidlertid noen grensefall hvor den nøyaktige prosessen er uklar. I utgangspunktet har dommeren alltid det siste ordet, men her er noen grunnleggende retningslinjer:  
    
  • Hvis en forsvarer utilsiktet passerer eller spretter av ballen, blir ikke offside tilbakestilt. Disse inkluderer instinktive reaksjoner som spretter av ballen. Dette kan imidlertid noen ganger være vanskelig for dommeren å dømme.
  •  
  • Hvis forsvareren forhindrer et skudd på mål, vil offside-statusen ikke nullstilles (dette forhindrer en angriper på å få en fordel ved å vente nær målet).
  •  
  • Forsvareren må kontrollere ballen før en spiller kan gå utenfor (som kan være subjektiv, men offside-spilleren er vanligvis på den sikre siden hvis han går inn i en avstand).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tenk på forsvarere som har forlatt feltet. Hvis en spiller forlater feltet på grunn av hans sving, teller han fortsatt som en forsvarer når det gjelder å bestemme offside eller offside.        
 6.  
 7.             4      Merk spillernes offside som påvirker spillssituasjonen eksternt. En spiller offside som ikke går til ballen kan fortsatt få en straff hvis han blokkerer forsvarerenes syn og dermed påvirker spillet. Siden en 2013 Regeljustering er dette den eneste måten en spiller kan få en straff på uten sidestykke uten å komme i kontakt med en forsvarer eller ballen. Gester og skrik bryter ikke offside-regelen, men kan straffes som usportslig oppførsel.        
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (13)      
Sport populær:
Gjør sidebalansering.

Å gjøre gymnastikk hjemme barn.

Lær enkle ballettstrinn.

Styr kroppen og hold den i form.

Rull fremover.

Tren tricepsene.

Forhindre kløeben mens du går.

Pakke for en backpacking ferie.

Mens du dykker, hold pusten.

Kjør lange avstander.

Bytt håndtakene til en golfklubb.

Utvikle bedre nakke muskler.

Vær en god angriper i fotball.

Lag en Saltowend (kryp).

Stå opp padle.

Kaste i fotball.

Vri en basketball på fingeren.

Forlate en kamp.

Lær bueskyting.

Dypfiske.

Vær god til fistfighting.