Home \ Sport
 

Gå gjennom ørkenen med ryggsekken.

 

Rygging - backpacking gjennom villmarken er en av de ultimate aktivitetene. Å finne nye stier, utforske nye stier, klatre fjell og overnatte i skogen, er alle backpackerens daglige aktiviteter. For å lykkes i backpacking i verden, må du vite hva du gjør i naturen og hva du ikke kan gjøre. Les denne artikkelen hvis du vil bli en ekte backpacker.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Samle informasjon  ,

    
   
 1.            1      Finn ut om stien. Samle informasjon om ditt turområde på forhånd. Ofte skriver folk blogger, deler bilder, tips og sporinformasjon for å hjelpe andre med å holde avstanden deres. Søk etter startpunktet og se hva du kan finne. Finn ut om området og dets særegenheter og hva som gjør det kjent eller beryktet - er det slanger der? Bears? Downpours og flom? Det er alltid godt å vite noe slikt før du går ut.        
 2.  
 3.             2      Se på værmeldingen. Bruk et nettsted som Weather.com for å se hvordan været er og hvordan det vil være de neste dagene. Hvis du vet det, kan du pakke ryggsekkene dine riktig. Hvis det blir veldig kaldt i området om natten, vet du at du må pakke varme klær: en varm kappe, hansker og en hette. 
    
  • Hvis dette er din første ryggsekk tur og værmeldingen er regn (eller snø), bør du vurdere å gjøre turen på en annen helg. Våt og kaldt vær er ikke ideelle forhold for den første backpacking-turen og kan gjøre det svært vanskelig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Førstehjelpsutstyr. Skader er sjeldne under en vanlig fottur, men selvfølgelig kan alt skje - spesielt i mer farlig eller vanskelig terreng. Å vite hvordan du bandager en forstuet ankel eller behandler en bakteriell infeksjon, kan være veldig nyttig hvis det skjer i naturen.        
 6.  
 7.             4      Den rette ryggsekkstørrelsen. Hvis du har på seg en ryggsekk som er for stor, for høy eller for lav på ryggen, vil halsen og ryggen dekke, noe som kan føre til skade. Hvis du er usikker på hva den riktige ryggsekken er for deg, så gå til en utendørs butikk og få råd. Vanligvis er ryggsekkens størrelse underlagt følgende retningslinjer: 
    
  • Dagsturer: Bruk en 15 til 30 liters ryggsekk.
  •  
  • En til to netter i naturen: 30 til 50 liter ryggsekk.
  •  
  • To til tre netter på veien: 45 til 55 liter ryggsekk.
  •  
  • Lengre turer (tre netter og mer): 55 eller flere liter ryggsekk.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Filter vann. Å ha et vannfilter er veldig nyttig i backpacking. En av de største farene i naturen har ikke nok vann og dehydrering. Bærbare vannfiltre sørger for at du aldri går tom for drikkevann. Det er flere lette vannfiltre som du kan ta med deg på turen. Disse er :: 
    
  • Et pumpefilter: En håndpumpe som fungerer med en vannflaske. Du pumper vannet inn i filteret, og dette renser vannet og gjør det drikkbart. Deretter pumper han vannet i vannflasken.
  •  
  • Et ultrafiolett filter: Det bruker UV-lys for å drepe alle bakterier i vannet.
  •  
  • Rengjøringstabletter: Jodtabletter er den vanligste rengjøringstabletten. Du blander bare tablettene i vannet til de oppløses. Dette gir vannet en merkelig smak, men jod dreper alle bakteriene i vannet ditt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bygg et telt. Slik setter du opp et telt avhenger av telttypen. Noen telt er enklere å sette opp enn andre. Før du går, les bruksanvisningen og se om du har alt tilbehør.        
 12.  
 13.             7      Lag et bål. Mange teltsteder har brannkasser. Men det kan skje at du må leir et sted der det ikke finnes noen. I dette tilfellet må du rydde en rund flekk slik at bare jord gjenstår og bygge en ring med steiner rundt dette stedet. Dette vil tillate deg å lage en brann uten å måtte bekymre deg for at hele miljøet brenner ned. Du må da samle tinder og kindling og grener og kufferter for en ekte brann. Du bør alltid ta med kamper eller en lettere når du går på camping eller backpacking.                  
 14.  
             

  Del 2      Pakking  ,

    
   
 1.             1      Vær forberedt på værendringer. Ofte begynner dagen solfylt, men på slutten av dagen løper du gjennom dårlig vær. Avhengig av sesong kan været bli hagl, tordenvær eller snøstorm. Pakke en vanntett og vindtett jakke som er lett å pakke og rask å få tilgang til. Fra høst til vår må du vurdere å bruke termisk klær som holder deg varm og tørr.       
 2.  
 3.             2      Pak enkelt. Hvis du er backpacking, enten over natten, eller bare på en lang dagstur, er det viktig at du ikke pakker for mye og bærer for mye. I stedet pakker du bare det du trenger. Bruk klær som tørker raskt og er lett. Klær som dunjakker, som er varme og har en veldig liten pakningsstørrelse, er ideelle. Ulike lag med klær er nøkkelen til fotturer i naturen. Fleece er et godt materiale for vester og jakker - det er varmt og tørker raskt.  
    
  • Hvis du reiser i et område som blir veldig kaldt, ta votter, varme sokker og en hette.
  •  
  • Legg alltid et ekstra par sokker. Våt sokker gjør fotturer en tortur.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta riktig mat. Velg matvarer som inneholder mye fiber, proteiner og sunne fettstoffer for å slukke energibehovet ditt og opprettholde energinivåene. Mørtelblandinger, tørket frukt, tørket kjøtt og jevn tunfisk med kjeks er gode alternativer for å erstatte elektrolyttene dine som svetter ut mens du går. Utendørs butikker tilbyr tørkede måltider som er lette og derfor ideelle for backpacking. Alt du trenger å gjøre er å legge til varmt vann.  
    
  • Å spise en håndfull nøtter ved sengetid kan hjelpe deg å holde deg varm om natten.
  •  
  • Hvis du er helt sikker på at det er nok vann i området du vil vandre inn, ta bare nok vann til å ta deg til neste vannkilde, forutsatt at du har et vannfilter med deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta bare de nødvendige tingene med å leire med. Det er noen viktige ting å ta med deg på en campingtur, fordi noe uforutsette vil skje. Disse viktige tingene er :: 
    
  • Veiledning. Disse er: et kart, en GPS og et kompass.
  •  
  • En forlygte eller lommelykt slik at du kan se noe i mørket. Du bør også ta nok ekstra batterier.
  •  
  • En pott eller en campingovn. En pott er bra, fordi det gir deg mulighet til å koke vann på en brann. En liten bærbar campingovn er også bra, fordi den lar deg lage en rekke forskjellige ting.
  •  
  • Et førstehjelpsutstyr. Dette bør inkludere patcher, desinfeksjonsmidler, bandasjer for forstuet ledd, insekt spray, komprimerer og blistermidler.
  •  
  • Reparasjonsverktøy og materiale. Dette er en sveitsisk militærlommekniv med mange funksjoner, tape og presenning (i nødstilfeller, hvis teltet er tapt eller skadet). Du bør også ta plastposer. Disse er flotte for søppel, våte klær eller føtter hvis du finner ut at dine turstøvler ikke er vanntette og det begynner å regne.
  •  
  • Brannutstyr er: lettere, kamper og brannstartere (for nødstilfeller).
  •  
         
 8.  
 9.             5      Solkrem. Solskjerm, solbriller og en god lue (en baseballhette fungerer også) er viktig når du backpacker. Hvis du får solbrent på skuldrene dine og deretter må bære din ryggsekk, vil du ikke være en god tur venn lenger. Vanntett solkrem fungerer veldig bra og forblir effektiv når huden din svetter. Få polariserte solbriller som vil beskytte øynene dine bedre enn en vanlig.        
 10.  
             

  Del 3      På vei  ,

    
   
 1.             1      Unngå væsketap. Mange av oss drikker ikke nok vann, selv i hverdagen, men hvis du er fysisk aktiv, er det enda viktigere at du drikker mer enn det som normalt anbefales. Drikk mye vann før fottur. Tenk på å kjøpe en Camelback hydreringspakke slik at du enkelt kan drikke vann på farten. Spesielt i den varme sesongen, når du svetter mye, må du legge til mer vann i kroppen din.        
 2.  
 3.             2      Sett søppelet inn igjen. Etiketten til camping og fotturer sier at alt er som du fant det som om du aldri hadde vært der. Så pakk opp alt søppel igjen og ta det med deg og kast det ordentlig i en søppelkasse. Respekter naturen, dyreliv og planter og gjør så lite skade som mulig for ditt bål. Selvfølgelig kan du brenne papir, men du bør ta plastavfall med deg igjen. Ta med en plastpose eller en liten søppelpose for lengre turer og kast bort søppelet riktig når du forlater naturen.       
 4.  
 5.             3      Hold deg på stien. I løpet av turen, se etter markører og naturskjønne landemerker hvor du kan orientere deg mens du vandrer og finner veien tilbake. Finn et enkelt å finne mål for den første dagen, og ikke avvik fra banen der.       
 6.  
 7.             4      Gjør det sakte. Mange av oss har en sportslig ambisjon og ønsker å nå et mål raskt, men det kan være veldig stressende for kroppen din. Pause hver 10-15 minutter, avhengig av temperatur og terreng. Drikk mye vann og hør på kroppen din. Hvis du føler at du har en kort pause, ta bare en kort pause. Imidlertid får mange mennesker respiratoriske problemer i høyere bakken eller i svært varme temperaturer, og noen går selv ut.        
 8.  
 9.             5      Se etter bjørn eller andre dyr. Avhengig av hvor du er. Når du legger teltet ditt, bør du aldri lagre mat i den. Hang dem i nærheten eller bruk en bjørnbeholder hvis campingplassen har en. La dyrene vite at du er i nærheten. Du trenger ikke nødvendigvis å potte potter og potter for å jage dem bort, men du bør snakke eller ringe høyt - eller bare spille høy musikk - slik at dyrene vet at du er rundt. 
    
  • Hvis du ser på et stort dyr som en villkatt eller en bjørn, må du vite hvordan du skal håndtere det. Ikke kjør (dette er ubrukelig, fordi de er raskere enn deg), unngå direkte øyekontakt, gå langsomt, ikke skrik og hold deg rolig. Ta litt pepper spray med deg og hold den praktisk, slik at du kan forsvare deg selv i tilfelle et angrep. Når bjørnen nærmer deg, stopp og snakk i en rolig stemme. Hvis den angriper, kast deg inn i en ball og drep deg selv. Hold deg rolig.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lag en leir. Dette betyr å finne et godt sted å leir, bygge teltet og holde maten trygg fra dyr. Bygg teltet ditt så snart du finner et passende sted - det er vanskeligere å bygge telt senere i mørket.       
 12.  
             

Tips .

             
Sport populær:
Tren for en 10km kjøring.

Riktig antrekk for yoga.

Bygg et billig treningsstudio hjemme.

Lag en dumbbell satt deg selv.

Bygg et spill med kroket.

Vri en basketball på fingeren.

Abdominals trener med kapteinens stol.

Kjør en Diamond Pushup.

Få et mellomrom mellom lårene dine.

Mens du dykker, hold pusten.

Få sterkere og tykkere håndledd.

Start Mixed Martial Arts.

Strek en balansehandling.

Løft vekter riktig.

Spille golf.

Se bra ut på treningsstudioet.

Komme i form i en måned.

Som jenter blir fastere i en måned.

Vær en god angriper i fotball.

Vanntrekking.

Perfekt bakslag.