Home \ Hobbyer
 

Spill backgammon.

 

Backgammon er en av de eldste to-spiller-spillene og har vært populær blant mennesker over hele verden i over 5000 år. For å vinne i backgammon må du ta med alle brikkene til ditt hjemfelt og deretter fjerne dem. Hvis du vil vite hvordan du spiller backgammon, følg bare disse enkle trinnene.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Spillforberedelse  ,

    
   
 1.            1      Forstå backgammonbrettet. Backgammon spilles på et brett bestående av 24 smale trekanter kalt "Points". Trianglene veksler i farge og er gruppert i fire kvadranter med seks trekanter hver. Det er fire forskjellige kvadranter: spillerens hjemmebane og hans ytre rom, samt motstanderens hjemmebane og sitt ytre rom. Krysset mellom disse fire kvadranter, midtpunktet av styret, er skilt fra en undersøkelse kalt "Bar".  
    
  • Spillerne setter ansikt til ansikt mens de spiller. Hver spilleres hjemmefelt er på høyre side av styret nærmest ham. Hjemfeltene er motsatt hverandre, så vel som ytre feltene, som ligger i hver venstre kvadrant.
  •  
  • Spilleren trekker med sine tokens i hesteskoformet retning mot urviseren fra den andre spillers hjemmefelt.
  •  
  • Trianglene er nummerert fra 1 til 24, med 24 poeng som er punktet lengst bort fra spilleren, og 1 er den høyeste trekanten på spillerens hjemmebane. Spillerne må tegne steinene sine fra motsatte sider av brettet, så Punkt 1 av en spiller er Punkt 24 i den andre, Punkt 2 på en spiller er den andre Punkt 23 osv.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett brettet til . Hver spiller må plassere sine 15 stykker for å starte spillet. Spillerens steiner er laget av to forskjellige farger, vanligvis hvite og røde eller hvite og svarte. For å plassere brettet må hver spiller plassere to stykker ved punkt 24, tre ved punkt 8, fem ved punkt 13 og ytterligere fem i punkt 6.  
    
  • Husk at hver spiller har sitt eget nummereringssystem, slik at stykkene ikke overlapper.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Terninger som starter. Spilleren som ruller det høyeste nummeret starter. Hvis begge spillerne rulle det samme nummeret, kast terningene igjen. De rullede tallene teller som den første svingen av spilleren med det høyeste nummeret. For eksempel, hvis en spiller Hvis en 5 og den andre hadde rullet en 2, ville spilleren som rullet 5 starte og bruke 5 og 2 i stedet for terninger igjen.        
 6.  
 7.             4      Husk at du kan fordoble innsatsen når som helst. I backgammon vinner ikke poeng, men taperen mister dem. Så, hvis du vinner, taper taperen enten på doblingskuben, basert på verdien som vises, to ganger eller tre ganger verdien av innsatsen. Doblingskuben er ikke en terning, men en markør. Den starter på 1, men du kan alltid øke innsatsen ved begynnelsen av din tur før du ruller.  
    
  • Hvis du ønsker å doble innsatsen og partneren din er enig, vil dysen bli vendt til det nye nummeret og plassert i motstanderens felt. Døen er nå hans, og han kan foreslå en dobling under noen av hans fremtidige trekk.
  •  
  • Hvis motstanderen din ikke godtar tilbudet, mister han spillet for den originale innsatsen.
  •  
  • Du kan doble innsatsen, men tradisjonelt er dette ikke gjort mer enn tre eller fire ganger i et spill.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Dra fliser  ,

    
   
 1.             1      Rull dysen. Når det er din tur, kast en terningkopp og to sekssidige terninger. Tallene som vises representerer to separate trekk. Hvis du for eksempel Hvis du ruller en 3 og en 5, kan du bruke et token til å tegne tre sifre og et annet token 5 poeng fremover. Eller du kan bruke et token til å flytte tre, deretter fem mer, fremover.  
    
  • Pass på at du tetter til høyre for din side av brettet, fra en rimelig høyde slik at terningen spretter litt og ruller.
  •  
  • Hvis en av terningene lander på et stykke eller utenfor bordet eller lener seg mot kanten av brettet, anses rullen for ugyldig, og du må rulle igjen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Flytt steinene til en ledig stilling. A gratis eller åpent sted er et punkt på feltet som ikke er okkupert av to eller flere tokens av motstanderen. Du kan flytte steinene dine til et sted uten andre fliser, et sted som inneholder en eller flere av dine egne fliser eller et sted som inneholder motstanders flis. Husk at du alltid bruker dine tokens for å tegne mot klokken, fra motstanderens hjemmebane til ditt eget hjem plass.  
    
  • Du kan starte med hvilken som helst stein du vil, men det er en god ide å få brikkene dine ut av motstanderens hjemmebane så fort som mulig.
  •  
  • Du trenger bare to steiner for å blokkere et punkt, men du kan ha så mange steiner på et enkelt punkt som du vil.
  •  
  • Husk at du enten kan tegne en stein to ganger eller to steiner en gang. Hvis du for eksempel Roll 3 og 2, du kan flytte en stein med tre poeng og deretter med to poeng så lenge det lander på et fritt punkt hver gang. Alternativt kan du flytte en stein med to poeng til et fritt punkt og en annen stein med tre poeng til et åpent punkt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tegn nummeret to ganger på terningen hvis du har en krone. Hvis du har samme nummer på begge terningene, har du tjent to ekstra trekk. Hvis du for eksempel Hvis du har en triple-pash, kan du lage fire trekk med tre poeng hver.  
    
  • Igen kan du flytte fire stykker med tre poeng eller ett stykke fire ganger med tre poeng hver gang du lander på et fritt punkt, eller du kan blande og flytte to stykker med seks poeng eller ett stykke med tre poeng og en andre på ni poeng. Så lenge totalt antall svinger er tolv og hvert trekk lander på et fritt punkt, er alt bra.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Din tur er over hvis du ikke kan spille noen av tallene. Hvis du er f.eks. Hvis du ruller 5 og 6, men ikke finner et fritt punkt, dersom du tegner en av flisene fem eller seks fliser, mister du svinget. Hvis du bare kan spille et av tallene, kan du spille det nummeret og miste det andre nummeret. Hvis du bare kan spille ett eller annet nummer, må du ta det høyeste nummeret.  
    
  • Denne regelen gjelder selv om du ruller en krone. Hvis du ikke kan spille det rullede dime, mister du dette trekket.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold steinene dine trygge. Unngå å ha bare ett token på et punkt, som dette punktet - kalt "blot" i dette tilfellet - kan bli rammet av en av motstanderens steiner. Når en av dine tokens er truffet, beveger den seg til baren, og på neste rulle må du prøve å bringe stykket tilbake i motstandernes hjemmefelt. Gjør ditt beste slik at det alltid er minst to steiner på et punkt, i hvert fall i begynnelsen av spillet.        
 10.  
 11.             6      Prøv å dominere feltet. Før du begynner å bringe steinene inn i ditt hjemfelt, bør du prøve å okkupere så mange poeng som mulig med to eller tre steiner i stedet for bare noen få poeng med fem eller seks steiner. Ikke bare vil du få flere muligheter til å satse på åpne poeng, det vil også gjøre det vanskeligere for motstanderen å flytte til et åpent punkt.        
 12.  
             

    3      Slå og sett inn  ,

    
   
 1.             1      Slå en blut for å sende motstandernes tokens til baren. Hvis du treffer et blott , et punkt som bare er opptatt av en av motstanderens tokens, kommer motstandernes teller til baren. Du bør prøve å blåses når det er mulig så lenge det bidrar til å få brikkene så nært som mulig til hjemmefeltet ditt. Dette er en fin måte å redusere motstanderen din på.  
    
  • Hver gang en spillers stein er i baren, kan han ikke tegne med sine andre stykker til stenen på baren er tilbake i feltet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjenopprett tokens når du er tatt ut. Hvis en spiller treffer en blot med en av sine tokens på den, må du plassere steinen på baren. Din oppgave nå er å bringe dette token tilbake til motsatt hjemfelt. Du kan rulle terningene og deretter plassere token på et åpent punkt i motstanderens hjemmeplass når du ringer et gratis nummer. Hvis du ikke ruller et gratis nummer, har du mistet din sving og må prøve igjen når det er din tur igjen.  
    
  • Hvis du er f.eks. Hvis du ruller en 2, kan du plassere token din på punkt 23 i motstandernes hjemmefelt - forutsatt at det er gratis. Dette er fordi du flytter ditt token fra linjen to poeng over.
  •  
  • Du kan ikke bruke summen av de to tallene for å velge et sted. Hvis du for eksempel Hvis du ruller en 6 og en 2, kan du ikke legge til de to tallene og sette symbolet ditt på det åttende punktet. Du kan bare plassere symbolet ditt på det sjette eller det andre punktet for å få det tilbake i feltet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Flytt de andre brikkene dine etter at du har ryddet alle brikkene fra linjen. Når du har fjernet ditt token fra baren og brakt den tilbake til feltet, kan du tegne igjen med dine andre tokens. Hvis du bare måtte ta med en stein tilbake i spillet, kan du bruke det andre rullede nummeret til å tegne med en av dine andre tokens.  
    
  • Hvis du har to tokens på baren, må du ta dem tilbake til spill før du kan tegne med noen av de andre tokens. Hvis du bare kan ta tilbake en flis under et kast, må du fortsette å prøve det når det er igjen din tur.
  •  
  • Hvis du har mer enn to stykker på linjen, kan du ikke tegne igjen med dine andre brikker til alle brikkene på linjen er tilbake i feltet.
  •  
         
 6.  
             

    4      Fjern stykkene  ,

    
   
 1.             1      Forstå hvordan du kan vinne spillet. For å vinne spillet må du være den første som fjerner alle stykkene fra brettet. For å gjøre dette må du kaste terningen med begge terningene og bruke terningstallene for å fjerne brikkene fra brettet. Antall kuber som rulles må være det samme som eller høyere enn antall siffer som kreves for å fjerne de enkelte stykkene fra brettet.  
    
  • Hvis du er f.eks. Hvis du ruller 6 og 2, kan du slå ned to stykker som sitter på disse punktene. Men hvis du ikke har et token i punkt 6, kan du rydde det fra det neste lavpunktet på bordet ditt, f.eks. det fjerde eller femte punktet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tegn med alle dine tokens i ditt hjemfelt. Du kan ikke begynne å fjerne fliser før de er alle i ditt hjem plass. For å begynne ablation, flytte alle tokens til poeng ett til seks. Du kan sette dem på noen av disse punktene. Ikke glem at stykkene dine fortsatt er svært sårbare når de er i ditt eget hjemfelt.  
    
  • Hvis motstanderen din har et token på baren, kan han fremdeles få det tilbake på en flekk i rommet ditt hvis du har en, og tvinger deg til å ta ut en av dine tokens og sette alt tilbake på plass 24 , I dette tilfellet kan du ikke fortsette å ablate til han er tilbake i ditt hjemfelt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start med å fjerne brikkene dine. Hvis du trekker ut, kan du bare velge fra felttoken som innehar det tilsvarende punktet. Hvis du for eksempel Hvis du ruller 4 og 1 og har et token på det fjerde og det første punktet, kan du fjerne dem fra feltet. Hvis du ruller en seks lomme og har fire stykker på sjette punktet, kan du rydde alle fire.  
    
  • Hvis du fremdeles må tegne verdien av en dør og ikke kan fjerne et stykke, må du flytte et stykke i henhold til tallet på døren. Hvis du for eksempel hvis du bare har to stykker i punktene fem og seks og ruller en 2 og en 1, kan du flytte stykket til fjerde punkt i punkt seks og flytte stykket til fjerde poeng ved femte punkt.
  •  
  • Du kan bruke et høyere kaste for å fjerne en stein fra et lavere punkt. Hvis du ruller 5 og 4 og bare har noen stykker på punktene tre og to, kan du fjerne to av dem.
  •  
  • Du må tegne en lavere rulle foran en høyere, selv om det betyr at du ikke kan bruke den komplette rullen. Hvis du for eksempel Hvis du har et token på det femte punktet og ruller en 5 og en 1, må du først flytte token ett punkt til punkt fire og deretter avskaffe med 5.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fjern alle 15 tellere. Hvis du har fjernet alle 15 brikkene fra feltet før motstanderen din har gjort det, har du vunnet spillet. Men ikke alle fortjeneste er de samme. Din motstander kan miste på en av tre måter:  
    
  • Et normalt nederlag. Dette er tilfelle når du har fjernet alle tellerne dine først, mens motstanderen selv fjernet tellerne sine. Din motstander mister bare verdien på doblingskuben.
  •  
  •   Gammon . Hvis du har ryddet bort alle dine tokens før motstanderen din har klart å fjerne noen av hans brikker fra feltet, er dette en gammon, og han mister dobbel verdi på doblingskuben.
  •  
  •   Backgammon . Hvis du har slått ut alle dine tokens mens motstanderen din fortsatt har dem på linjen eller i ditt eget hjem, er dette en backgammon for motstanderen din, og han mister tre ganger verdien av doblingskuben.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spill igjen. Backgammon er ment å bli spilt mer enn en gang, da hvert spill er verdt et visst antall poeng. Du kan selv sette deg selv målet om å spille til taperen mister et bestemt antall poeng.  
    
  • Hvis du vil fortsette å spille flere spill, men ikke klarer å gjøre det i en sesjon, kan du gjøre en oversikt over poengene som er tapt av hver spiller og gå tilbake til spillet senere.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (15)      
Hobbyer populær:
Lag en chainmail.

Lag din egen skulderpose.

Tegning menneskelige ansikter.

Lag en papirbue.

Gjør kløende pulver.

Oppblåst en ballong med natron og eddik.

Lag luktende salt.

Ta en bildelinje.

Lag din egen smykker linje.

Velg riktig objektivfilter.

Gjør et hull i skrittet av et par jeans.

Lag en tulle tutu.

Hvordan tegne en fotball.

Lag en fotball ut av papir.

Spill bingo.

Kjøp tøris.

3 måter å lage en maske på.

Lag en filthue.

La oss pierce et ørehull uten panikk.

Velg riktig kikkert.

Drikk to øl før noen andre kan drikke to skudd.