Home \ Hobbyer
 

Lag en bil ut av papir.

 

Et morsomt prosjekt hvor du kan ha det gøy med barna, er å lage papirbiler sammen. Teknikkene er ganske enkle å mestre, og alle kan gjøre dem. De er også egnet for svært små barn, så lenge de blir overvåket.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Gjør bilen i origami-stil  ,

    
   
 1.            1      Bruk et kvadratisk ark med origami papir. Hvis du ikke har origami-papir, brett du toppen av et vanlig papirark for å lage en trekant og klipp av resten av stykket. Du har et firkantet papirark igjen. Hvis du bruker origamipapir, legg det med forsiden ned på bordet.        
 2.  
 3.             2      Brett toppkanten ned slik at den treffer nederste kant. Kink i midten av papiret og utfolde det for å få det tilbake til sin opprinnelige posisjon.       
 4.  
 5.             3      Del papiret i hodet til tredjedeler. Brett ned den øverste tredjedel av papiret. Denne typen brett kalles en "fjell" -flik. Hans navn er det fordi formen danner et fjell. Deretter brettes den nedre tredjedel av papiret oppover. Denne typen fold kalles "dalen" -fellen fordi den danner form av en dal.  
    
  • Fellene "bakke" og "dal" er motsatte av hverandre og danner de mest grunnleggende origami-foldingsteknikkene.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Brett hjørnene til begge kategoriene. Dra kanten av nedre venstre hjørne opp til toppfold og til høyre for å lage en trekantet fold. Kink papiret. Gjør det samme med nederste høyre hjørne, bortsett fra at du bretter den opp og til venstre. Gjenta prosessen med øvre hjørner og nedre fold. Øvre og nedre delene skal speile hverandre.       
 8.  
 9.             5      Brett spidene på trekanter. Brett topptipsene ned og bunnen tipser opp. Dette fullfører hjørnene for å skape hjulene.       
 10.  
 11.             6      Brett alt papiret langs den første bøyningen i midten. Du har kroppen til bilen nå.       
 12.  
 13.             7      Finn øverste høyre hjørne av papiret. Trykk på hjørnet for å lage en lommefals. Lommen brett du bare laget skaper bagasjen til bilen. En lommebok er en "fjell" -felt kombinert med to "flate" folder. "Flat" folder bretter bare ut papiret og returnerer det til sin tidligere tilstand.        
 14.  
 15.             8      Zoom inn i den fremre halvdelen av papirbilen. Denne delen blir vindruten. Bruk et saks for å kutte et spor i papiret der du vil sette frontruten ned. Klipp til høyre og litt skrå, slik at frontruten er skrå som i en vanlig bil.       
 16.  
 17.             9      Lag hetten på bilen. Trykk på stykket du kutter ned til det er i sporet du gjorde i forrige trinn.       
 18.  
 19.             10      Fullfør bilen. Du kan tegne vinduer hvis du vil. Du er også velkommen til å legge til flere detaljer, for eksempel forlykter og dører.                 
 20.  
             

    2      Laget av A4-papir  ,

    
   
 1.             1      Tegn tre rektangler. Legg et stykke langkanten papir på deg (panoramisk stil) på bordet. Tegn midt på siden tre like rektangler uten hull i mellom. Bruk en linjal for å tegne rette linjer. 
    
  • Du må ta en god vurdering. Bare vær sikker på at du har 2,5 til 5 cm mellomrom mellom rektanglene og kanten av papiret.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Utvid midtkanten. Tegn linjer fra de øverste to hjørnene av senterrektangelet til toppen av papiret. Gjør det samme med de to nederste hjørner, bortsett fra at du trekker dem til bunnen av papiret. Bli med linjene over og under for å danne to firkanter. 
    
  • Det er greit hvis toppkanten på rutene treffer kanten av papiret.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tegn rektangulære faner. Forestill deg rytterne du finner i en mappe. Plasser tappene på de øverste og nedre kantene av de ytre rektanglene. Pass på at du legger et mellomrom mellom rytterens smale ender og rektangelens hjørner. Du bruker disse til å lim bilen.       
 6.  
 7.             4      Tegn hjulene. Tegn en sirkel i øvre og nedre venstre hjørne av det første rektangel. Gjør det samme i øverste og nederste høyre hjørne av det siste rektangel. Pass på at alle sirkler har samme størrelse. Disse vil være bilens hjul.       
 8.  
 9.             5      Tegn detaljene til bilen din. Midtre rektangel er taket, de første og siste rektanglene er sidene / fenderne, og de to midtfirkantene representerer hetten og bagasjerommet. Du kan legge til så mange eller så få detaljer som du vil.       
 10.  
 11.             6      Klipp ut bilen og brett den. Klipp forsiktig langs kantene på bilen, slik at rytterne blir intakte. Brett panseret og støt del ned først og deretter de to sidestykker. Lim tappene til hetten og bagasjerommet for å holde bilen sammen.       
 12.  
             

Hva du trenger .

                     
Hobbyer populær:
Lag kjemiske løsninger.

Bygg en festning i skogen.

Overfør bilder til stoff.

Lag vimpler.

Lag en kjegle.

Spill Minecraft Multiplayer.

Lag en klutteppe.

Gjør et sverd.

Gjør stearinlys.

Design et eventyrkort for Minecraft.

Lag skinnhansker.

Lag et Eiffeltårn fra en streng.

Få skyskrapere i SimCity 4.

Lag en planetmodell.

Age of Empires 3 play.

Lag din egen fantasiverden.

Hacky sekk lek.

Dekryptere en hemmelig kode.

Lag en mal for graffiti.

Lag papirperler.

Bygg et dukkehus.