Home \ Hobbyer
 

Paint en elektrisk gitar selv.

 

Hvis du ikke lenger ser utseendet til din gamle elektriske gitar, så kan et nytt lakklag gi en frisk bris. Men det er ikke så lett som å ta en børste og male gitarens kropp. Før du må skille ut instrumentet og fjerne den gamle fargen. Deretter må du påføre flere lag med tetningsmasse, maling og til slutt klart pels for å gi gitaren en fin finish. Hvis du gjør det bra, kan du lage noe nytt ut av den gamle fargen på gitaren din.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Fjern den gamle farge  ,

    
   
 1.            1      Fjern stenger og skruer fra kroppen. Etter å ha fjernet strengene, fjern skruene på nakken med en Phillips-skrutrekker og fjern nakken. Fjern deretter skruene og knappene på toppen av gitaren. Da må du hente pickupene og broen.  
    
  • Hvis det er en plate under volumkontrollene, må du fjerne plastdelene på knappene før du kan fjerne platen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern de elektriske komponentene som kobler broen og pickupene. Når alle skruene er fjernet, kan du løfte bro og pickups koblet med kabler. Koble ledningene og lodd dem igjen når du setter gitaren sammen igjen. Hvis du er usikker på å demontere gitaren, ta den til en gitarbutikk hvor du kan gjøre det for deg.  
    
  • Kontroller at alle elektriske kabler er fjernet før du begynner å male.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Varm den gamle maling med en varmluftspistol eller en hårføner. Plasser begge enhetene på laveste nivå og flytt dem frem og tilbake over kroppen. Varmen myker fargen slik at du kan fjerne den lettere. Varm malingen i omtrent fem minutter og skrap deretter malingen med en spatel. Hvis fargen føles myk, kan du gå videre til neste trinn.  
    
  • Ikke hold varmen på et sted for lenge, eller du vil brenne treet under malingen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fjern den gamle maling med en spatel. Start med et lite punkt på den myke fargen. Løft den gamle maling med spatelen og ikke bekymre deg hvis det skiller seg av. Fortsett å gjøre det og sørg for at du ikke skader treet under. Hvis malingen ikke kommer av, bruk varmepistolen igjen for å myke den. Når du har fjernet all maling, bør du se trekornet under.        
 8.  
 9.             5      Slå av kroppen. Ta sandpapir med 100 grit og gå med kornet over skogen. Slå av støt slik at gitarens kropp er så myk som mulig. Følg konturene på instrumentet og sveip også sidene og kantene. Hvis du har gjort alt med 100 grit, gå over til 200 for å male mindre støt.  
    
  • Bruk en sandblokk hvis sandpapiret på hendene gjør vondt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fyll alle hull med bilbrett. Ved sliping finner du sannsynligvis buler eller hull i kroppen. Få deg en skrape på nettet eller i bilhandelen, som du berører i henhold til instruksjoner til en klebrig lim. Ta en plastskraper for å spre spatelen over hullene. La det tørke i minst 20 minutter.  
    
  • Online kan du finne flere sitater hvis du skriver inn "filler og gitar".  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Skyll av putten slik at den er flush med overflaten av gitaren. Hvis alle hullene er fylt og kroppen er relativt glatt, må du slipe en gang med 100s sandpapir. Putty og overflate bør smelte sammen.        
 14.  
 15.             8      Støv gitaren med en fille. Ikke myk treet for å hindre fuktighet i å komme inn i gitaren. Ta en mikrofiberduk eller en ren fille og sveip den over overflaten for å fjerne slipestøv og rester fra gitaren. 
    
  • Smuss og støv igjen på gitaren er fanget mens du maler.
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Seal gitaren  ,

    
   
 1.             1      Sett gitaren på en flat overflate. Legg et presenning under gitaren, slik at malingen ikke forurenser den underliggende overflaten. Sett instrumentet på den slik at ryggen vender mot deg.        
 2.  
 3.             2      Velg en tetning. Du kan få den på nettet eller i maskinvarebutikken. Kjøp et vannbasert treforsegling som skinner tungt. Bruk hvit hvis du vil male gitaren i en lys farge. For en mørkere farge kan du bruke grå.       
 4.  
 5.             3      Sett forseglingen på gitaren. Sug en tørr klut med tetningsmidlet og trekk det deretter mot kornet over skogen. Gjør lange bevegelser og ikke skrubbe på ett sted. Når ryggen er forseglet, la gitaren tørke i ti minutter. Deretter snu den og forsegle forsiden og sidene.  
    
  • Når rag ser skitne ut, bør du avhende den og ta en ren ny.
  •  
         
 6.  
 7.             4      La gitaren tørke og påfør tre til fem lag forsegling. La det tørke i en time eller to og deretter påføre et annet lag. Tetningen sikrer at malingen holder seg bedre på kroppen. Legg til flere lag til instrumentet har tre til fem lag av tetningsmasse.  
    
  • Ikke glem å la hvert lag tørke i en eller to timer hver.
  •  
  • Når gitaren er godt forseglet, ser kornet mye mørkere ut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La tetningen tørke i tre dager. Føle at overflaten ikke lenger er fuktig eller klebrig. Pass på at gitaren tørker på et godt ventilert sted slik at ingen blir lei av dampene.       
 10.  
 11.             6      Loop skinnende flekker. Tørk forsiktig glatte områder av forseglingen med 200 grit sandpapir. Ikke gni for hardt, ellers kan treet komme ut igjen. Hvis det skjer, må du påføre lag av tetningsmasse og la det tørke før du fortsetter. Når du er ferdig, skal gitaren din være kjedelig hvit eller grå.        
 12.  
             

  Del 3      Påfør malingen  ,

    
   
 1.             1      Velg en farge. Gitarfarger inneholder vanligvis polyester, polyuretan eller nitrocellulose. Polyuretan og polyester resulterer i en hardere, litt plastlignende overflate. Nitrocellulose er lettere og tynnere. Hvis du er usikker på hvilken farge du skal ta, få fargespray spesielt for gitarer.        
 2.  
 3.             2      Sprøyt det første lag maling. Plasser dysen rundt 30 - 45 cm fra kroppen. Ikke glem å spraye kantene på gitaren. Trykk på knappen på sprayflasken og gå frem og tilbake i lange svingende bevegelser.        
 4.  
 5.             3      La malingen tørke i ti minutter. Berør overflaten av gitaren for å være sikker på at det ikke kommer noen maling på hendene. Malingen kan fortsatt være klebrig, og du kan fortsatt se seglet under malingslaget.       
 6.  
 7.             4      Vri gitaren over og spray den andre siden når den første siden er tørr. Da bør du ha et solidt lag med grunnlag på framsiden og baksiden av instrumentet.       
 8.  
 9.             5      Påfør flere lag med grunnlag. Hver kappe skal tørke i fem minutter før den påføres neste. Vri gitaren igjen og igjen, slik at den får et jevnt lag rundt. Gjør det til fargen blir mørkere og sterkere. Det tar fra tre til syv lag.        
 10.  
 11.             6      La malingen tørke. Når primeren er klar, må du la gitaren tørke igjen på et godt ventilert sted. Når du er helt tørr, kan du gå videre til neste trinn.        
 12.  
 13.             7      Loop fargen med 400-tallet sandpapir. Når malen er tørr, løp fingrene over overflaten, sidene og baksiden av gitaren for å se om malingen er glatt. Hvis det er for høyt på noen steder eller er ujevnt, slukk av med fuktig sandpapir. La sandpapiret suge i vann over natten. Så gå over de harde delene av gitaren mens den fortsatt er våt.  
    
  • Damp sandpapir klipper ikke overflaten av gitaren.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Spray clearcoat. Dette skaper en skinnende overflate på instrumentet. Passende maling du får på nettet eller i maskinvarebutikken. Spray malingen, så vel som basisfargen. Det skal være fire separate lag, med 90 minutter mellom hver applikasjon.        
 16.  
 17.             9      La gitaren tørke i tre uker. Dette betyr at du ikke kan berøre dem i tre uker mens malingen tørker. På denne tiden bør fargene avgjøre og få en rik, solid farge, men uten å ha den typiske gitarlysen.       
 18.  
 19.             10      Polar gitaren med bilpolert. Sug en klut med bilpolert og bruk den til å lage små, sirkulære bevegelser over overflaten. Så gitaren skal skinne pent til slutt. Etter det, bør du fjerne rester av polish med en ren, myk klut.        
 20.  
 21.             11      Bygg gitaren på nytt. Løs kablene fra broen og pickupene tilbake til de tilsvarende kablene på kroppen. Bytt broen og pickupene og skru inn skruene du setter til side. Til slutt må du legge på igjen halsen og alle knappene du fjernet. Deretter må instrumentet være komplett igjen.        
 22.  
             

Hva du trenger .

                Les mer... (17)      
Hobbyer populær:
Ta en bildelinje.

Lag nivå 77 i Candy Crush Saga.

Presidenter og assholes spiller.

Gjør papp.

Lag et bursdagskort med fødselsdag.

Lag en Origami Wolf.

Sett opp et backgammon bord.

Lag et flaske tre.

Fargepapir med kaffe.

Tegn en kjole.

Vær en bedre soldat i Halo Reach.

Slip bånd fra bånd.

Tegne Bart Simpson.

Rengjør et chillum eller et rør.

Lag en vannraket.

Lag en gipsmaske.

Tegn hai.

Bruk te kopper som gardinholder.

Bygg en langbue.

Måle regn.

Dekorere lys.