Home \ Hobbyer
 

Bygg et biehus.

 

Mennesker med egen hage og en følelse av viktigheten av bier i miljøet, vil kanskje beholde bier i sin egen hage. Bikupler eller kurver er i dag bygget for å fremme bihelset og samtidig gjøre det lett for biavlere å få honning uten å unødig forstyrre stokken. En honningbi boks består av en ramme, en baseplate, brødrammer, små bokser kalt honningsal og et deksel. Den lavere stuen er skilt fra honningens rom ved en barriere. Lær hvordan du bygger en honningbi-boks for å starte biavl.

                     

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Kjøp veden til avlsrommet fra en respektert bieleverandør. Du trenger minst et avl og et honningrom i begynnelsen. Du vil også trenge et deksel, en separator, en baseplate og et bikupestativ.        
 2.  
 3.   2     Bestil rammen som passer til brystrommet og honningrommet, legg merke til at rammen til brystrommet må være større, den trenger 9 rammestykker, honningrommet bare 8.     
 4.  
 5.   3      Forbered brikkene i avlningsrommet. Du har 2 korte sider på 41,30 x 24,30 cm hver og 2 lange sider på 50,30 x 24,30 cm. Alle 4 sider har tannede ender.     
 6.  
 7.   4     Påfør et tynt lag av all-weather tre lim langs tennene som hører sammen.     
 8.  
 9.   5      Sett boksen sammen. Trykk sidene sammen for å danne et rektangel og kryss de tannede endene sammen.     
 10.  
 11.   6      Fest sidene med en hammer for å slå neglene inn i de prefabrikerte hullene. 10 sømmer er nødvendig for hvert hjørne av stuen.     
 12.  
 13.   7     Neglene må kjøpes separat.     
 14.  
 15.   8      Bygg honningkammeret nøyaktig sammen. Bruk 8 negler for hvert hjørne.     
 16.  
 17.   9     Legg ut avispapir eller plast og lakk utvendig av inkubatoren med hvit, værbestandig maling.     
 18.  
 19.   10     Bare maler utsiden, ikke innsiden av esken.     
 20.  
 21.   11      Kjøp eller bygg din egen baseplate av riktig størrelse som inngangen til biene. Sommeren inngangen må være 1,90 cm, vinter inngangen 0.95 cm. Større innganger kan forårsake angrep av gnagere.     
 22.  
 23.   12      Noen kommersielt kjøpte grunnplater kan byttes for å muliggjøre riktig innføring i enhver sesong. Dette reduserer kostnadene ved anlegget og omgår lagringen av en grunnplate utenom sesongen.     
 24.  
 25.   13     Bruk hvit maling på de eksponerte områdene på basisplaten.     
 26.  
 27.   14      Kjøp en divider for din bee-boks. Dette passer på øvre innsiden av brystrommet og forhindrer dronningen i å komme inn i honningrommet.     
 28.  
 29.   15      Kjøp eller gjør et deksel for din bikube. Dekselet skal hekke over sidene av bikuppen. Mange deksler er forsynt med en tynn metallplate for å beskytte hive fra været.     
 30.  
 31.   16      Bygg bikube. Plasser rammene i hakkede metallstenger på brystrommet og honningrommet. Deretter legger du grunnplaten til kupeen, etterfulgt av inkubatoren, deretter deleren og et honningsal. Legg nå dekselet.     
 32.  
 33.   17      Bisfisket holder seg borte fra bakken til bikupa for å holde jorden tørr og isolere bikuppen. Det spiller ingen rolle hvilket materiale standen er laget med så lenge bikuppen holdes opp.  
    
  • Selvfølgelig kan du også kjøpe et bikube bur.
  •  
                   
 34.  
            

Tips .

                  

Hva du trenger .

             Les mer... (2)      
Hobbyer populær:
Lag et flagg.

Bygg et storfe gjerd.

Sy en kappe for hånd.

Lag en regnbue.

Lær å tegne bedre.

Palazzo syning bukser.

Heklet skallmaske.

Slip bånd fra bånd.

Hekle et pannebånd.

Oppblåsbare ballonger.

Lag papir.

Lag knapper selv.

Bygg en fuglhytte.

Lag et kanalbåndsarmbånd.

Vik penger for et pengetre.

Spol deg hjemme for en hel dag.

Endre en skjorte.

Plugg et hull.

Å lage skyggedukker.

Bygg hyller.

Lag en utklippsbok.