Home \ Hobbyer
 

Lag en gummiform.

 

Å lage en gummiform er lett, og du kan bruke den til å reprodusere noe som kommer fra eller ble gjort av mannen. Bruken av en to-komponent RTV-gummi er en fin måte å starte en hobby på, og åpner for en ny verden av skapingsmuligheter.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Finn noe du vil forme. Dette kan være en furu-kegle som du vil lage i et lys eller et dyrfigur som du har opprettet og nå vil kopiere til å presentere som en gave. Ta noe du vil ha.        
 2.  
 3.             2      Ta en titt på modelleringsmateriale. Det finnes en rekke selskaper som selger gummi for modellering. Skriv "modelleringsmateriale" i Google, og du får en liste over leverandører.       
 4.  
 5.             3      Bygg en beholder for modellering. Du må omgjøre modellen din med en slags vegg for flytende gummi. Vanligvis bør du legge 1,3 cm mellomrom mellom veggen og modellen. Bruk en yoghurtkopp eller lage deg en form for hardt skum og varmt lim.       
 6.  
 7.             4      Bestem om du må forsegle modellen din. For å være sikker på at modellen din bryter fri for den modellerte gummien senere, må du forsegle den først hvis den er porøs, og det kan også hende du må bruke et frigjøringsmiddel. Hvis modellen din er laget av tre, gips eller ulegerte keramikk, stein, sement, etc., vil den være porøs og må først sprøytes med klar Krylon Acrylic Spray eller behandles med et tetningsmiddel som du kan få fra gummilagleverandøren.       
 8.  
 9.             5      Påfør forsiktig utløsningsmidlet. Hvis du bruker uretanmodellerings gummi, og modellen din er noe annet enn silikon, trenger du et frigjøringsmiddel. Hvis du bruker silikonbasert gummi og modellen din er silikon, må du bruke et løsemiddel uten silikon.       
 10.  
 11.             6      Bland din modelleringsgummi. Instruksjoner skal inkluderes i materialet. Pass på at du blander de to komponentene før du veier den nøyaktige mengden du trenger. (Noen leverandører har retningslinjer som gjør det lettere å anslå hvor mye du trenger.) Bland de to komponentene grundig og hell dem nær bunnen av beholderen i nærheten av modellen. Ikke hell direkte på modellen, fordi du kan fange luftbobler som senere vil føre til tap av detaljer i form.       
 12.  
 13.             7      Fjern formen. Etter å ha ventet riktig tid, som vanligvis tar over natten, trykker du på gummi for å se at den er helt solid og ikke lenger klebrig. Fjern veggene fra modelleringsbeholderen først, ved hjelp av et knivblad hvis nødvendig. I beste fall vil du kunne skyve tommelen i midten for å løsne modellen fra tetningen og fjerne den fra formen. Avhengig av modellen, må du kanskje bruke en skarp kniv og kutte en ledd i gummi for å frigjøre din modell.       
 14.  
 15.             8      Kontroller. Du er ferdig! Gratulerer med din første gummiform. Sjekk det ut og se om det inneholder alle detaljene du ønsket. Hvis du finner noen små feil, gjør et notat om dem slik at du kan rette dem i fremtiden. Du er klar til å helle alt du vil ha. Prøv det: plast, gips, is (vann ekspanderer når det fryser), sjokolade, gelatin, voks, skum, etc.                 
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Hobbyer populær:
Lag en klutteppe.

Lag et gellys.

Hvor gamle kart kan brukes godt.

Herdemodell leire.

Lag en nøkkelring.

Sett opp et syrom.

Bygg en kryssfiner kano.

Organiser en scavenger jakt.

Sy et skjørt med riller.

Vinn på spilleautomater.

Gjør grill lysere selv.

Bygg en Nether Portal i Minecraft.

Gjør sprukne marmor.

Tegne anime øyne.

Tegne en bruskanne.

Dekorer vinglas med glitter.

Lakk tre.

Lag en pingvin ut av papir.

Lag en kunstig brann.

Å tjene lønnsomt håndverk.

Sy et fleece teppe.