Home \ Hobbyer
 

Lag en havfruehale.

 

Drømmer du om å være en havfrue? Med noen sy ferdigheter og lett å anskaffe materialer kan du lage havfruehalen. Da kan du føle deg som en ekte havfrue når du vil, enten i bassenget, på stranden eller på neste kostymfest. Les våre instruksjoner og sy din egen havfruefin for vann eller land.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Fin for vannet  ,

    
   
 1.            1      Kjøp eller lage finner. Disse svømmefinnene ligner de som brukes av dykkere, men de er spesielt utformet for å hjelpe svømmere i dolfinbading. De gir større motstand og gir dermed en bedre treningseffekt, noe som gjør dem til stor sportsutstyr. Monofiner er endelte finner som holder føttene sammen for å støtte riktig stilling mens du svømmer.  
    
  • Den enkleste måten er selvsagt å kjøpe en monofin direkte, men du kan også gjøre det selv, for eksempel ved å lim sammen to individuelle flippers med pansrede tape eller lage din egen fin. Sistnevnte to metoder er ikke ditt førstevalg, men de er gode alternativer hvis du ikke finner et monofin.       
  •  
  • Monofiner og andre svømmefinner kan kjøpes på sportsbutikker og på spesialiserte svømmebutikker, eller du kan bestille dem online. Kjøp din fin fra et godt merke, fordi billige finner kan være svært ubehagelig og bryter ofte raskt.
  •  
  • Prøv finen. "Skoen" er tilgjengelig i to versjoner: Det er finner med en fotfot, hvor du kan sette føttene helt, og det finnes finner som er festet til foten med bare en feste eller spenne. Uansett hva du gjør, bør finen sitte sikkert på foten, men den bør ikke presse eller kutte. Din fot må føles god og fleksibel.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag mønsteret ditt. Med monofinen på kan du enkelt overføre kroppens konturer til papp, eller du kan måle deg selv og skreddersy mønsteret ditt for å passe dine mål. Hvis du vil tegne direkte på papp, er det best å la noen hjelpe deg. Et mønster i henhold til kroppsdimensjonene betyr litt beregning og mer innsats, men er mer nøyaktig.  
    
  • Når du tilpasser mønsteret, måler du omkretsen av midjen, hofter og midtlår, knær, øvre kalver og ankler, og også målinger av monofinen. Deretter måler du avstandene mellom de enkelte målepunktene (kne til øvre kalv, øvre kalv til ankel osv.). Del perimetrene med to og deretter tegne mønsteret ditt - alltid med halvparten av målingene av omkretsen som bredden og de målte lengdene mellom de målte punktene. Du kan sannsynligvis spore finen direkte på pappa når du vet hvor føttene dine vil være.
  •  
  • Hvis du vil at formen skal være spesielt nøyaktig, kan du også ta målinger i ekstra deler av kroppen din, men generelt er badetøyet så elastisk at det vil passe til kroppen din, selv om det opprinnelige mønsteret ikke er hundre prosent er perfekt.
  •  
  • Du kan markere eller utelate sømtilskudd direkte. Hvis du ikke markerer dem, pass på å kutte sjenerøst, slik at du har plass til sømmen. Det er imidlertid tilrådelig å markere sømtakten, for da kan du ikke glemme det og også orientere deg mens du syr den.
  •  
  • Det er flere måter du kan gjøre finen på. Den enkleste måten er sannsynligvis når du senker hemmet et par tommer mer stoff igjen og alt forblir åpent, slik at du kan sette på halen som et skjørt. Deretter legger du finnene på, og du kan bare trekke stoffet over kanten av finen, slik at et ensartet bilde dukker opp. Du kan til og med trimme stoffet ned slik at det ser ut som en svakt fiskfin. Du kan også bruke en glidelås nederst. Eller du syr rundt halen rent, men da blir det vanskeligere å sette halen av og på, og du må også få monofinen der inne. Dette fungerer bare hvis finen din består av to deler og er minst halvveis fleksibel. Bestem hvilken metode som passer best for deg og juster mønsteret ditt om nødvendig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kutte stoffet. Først må du kjøpe stoff. Du kan se deg rundt i passende butikker i nærheten av deg eller søke på nettet for ønsket stoff. Bruk et elastisk materiale som fungerer godt med vann, primært nylon spandex. Jo tykkere stoffet, desto bedre, for da ser han ekte fiskhud mer lik.  
    
  • Brett stoffet i midten slik at de senere synlige sidene ligger oppå hverandre og tegne mønsteret med skredens kritt på stoffet. Hvis du ikke har et kritt, kan du også bruke en penn eller markør, men husk at linjene også kunne ses på den andre siden av stoffet. Fest stoffet langs linjene med tappene, slik at begge lagene av stoffet sitter godt sammen.       
  •  
  • Nå kutter du stoffet. Som allerede nevnt, bør du sørge for at du forlater nok sømfradrag når du kutter. Med denne typen stoff bør du være ganske sjenerøs og forvente omtrent 2,5 cm. Klipp stoffet med et veldig skarpt saks, helst med en spesiell klissaks eller et annet verktøy for kutting av tekstiler.       
  •  
  • Pass på at du legger et par centimeter til toppen av livet slik at du kan sy en kant i livet. Du må også kutte stoffet slik at du kan feste finen som ønsket.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lukk halen. Hold stoffet åpent på toppen av livet og sy langs begge sider i rekkefølge. Følg den merkede linjen i mønsteret. Ta vare på pinnene og trekk dem ut så snart de ikke lenger er nødvendig. Hvis du vil helt omslutte monofinen, så sy helt rundt helt rundt halen. Hvis du lar halen åpne nederst eller bruk glidelås, må du ikke lukke bunnen.  
    
  • Fordi materialet er veldig elastisk, må du sy i henhold til dette. Bruk en spesiell nål for strekk og strekk sømmen til maskinen din om mulig. Hvis maskinen ikke har en spesiell strekksting, bruk en zigzagsting. En søm i den rette søm vil briste når stoffet strekkes. Juster også trådspenningen litt løsere enn normalt.  
  •  
  • Når du er ferdig med sidene, bruk glidelåsen hvis du vil bruke en. Søm deretter hemmen rundt livet og vri stoffet til høyre. Din fiskestikk er klar!
  •  
                   
 8.  
             

    2      Fin for Land  ,

    
   
 1.             1      Lag ditt mønster. Tegn et mønster for en lang, rørformet skjørt på et stykke papp eller solid papir. Du kan gjøre skjørtet veldig stramt eller la det gå litt lenger, akkurat som du vil ha det. Skjørtet bør ende like over anklene og høyden på midjen du kan bestemme deg selv.  
    
  • Gå glipp av hofteomkretsen din. La midjeomkretsen være i samme størrelse som hofteomkretsen. Midjen er da skapt av en gummistropp. Hvis du vil skreddersy skjørtet til kroppsformen, kan du måle omkretsen på flere steder i kroppen din. Lårene, knærne, øvre og nedre kalver er for eksempel velegnet som målepunkter. Husk at skjørtet blir strammere når beina er veldig tett sammen, og det blir vanskeligere å løpe i skjørtet på slutten. Faktisk er noen kutt bare mulig hvis du bruker et veldig elastisk stoff. Ta også avstandene mellom de enkelte områdene (midje til hofter, hofter til lår, lår til knær, etc.)
  •  
  • Tegn en midtlinje på mønsteret ditt, samme lengde som avstanden mellom midjen og anklene dine. Nå tegner du på midtlinjen avstandene mellom målepunktene som har tatt før. Så halver du de tiltakene du tok i omkretsen, og tegner dem tilsvarende, slik at midtpunktet ligger på midtlinjen. Nå kan du skissere hele mønsteret for skjørtet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kutte stoffet. Klipp stoffet med mønsteret du trakk. I utgangspunktet kan du gjøre det samme og med de samme verktøyene som beskrevet ovenfor for svømmefinnen. Legg litt mer stoff på toppen, slik at du kan sy i taljebåndet og la sømmen slippe som i den første modellen.        
 4.  
 5.             3      Nær Rock. Du kan nå bruke det ferdige mønsteret til å sy den faktiske skjørtet. Dette fungerer i prinsippet som svømmefinnen ovenfor. La waist og hem åpne, men her også noen inches over og under på begge sider. På bunnen av hemmet, kutt fra midten av stoffpanelet til siden der sidesømmen slutter. Så skal det danne bunnen av skjørtet i form av en opp ned trekant.        
 6.  
 7.   4      Lag den faktiske finen. Denne flared skjørtet er laget av et annet stoff som kontrasterer best med resten av skjørtet for å gi inntrykk av en fin. Stoffet er også laget av dette stoffet. Den mest naturlige er en lysere nyanse i forhold til halen, men i siste instans er fargenes valg opp til deg.  
    
  • Ta et langt, rektangulært stykke stoff, ca 1,5 til 2x avstanden fra forsiden til baksiden av skjørtet eller toppen av trekanten (eller lenger). Jo lengre du kutter stoffet, jo større blir bunndelen av skjørtet. Dette stoffet danner den første delen av finen. Et tilsvarende kuttet stykke er satt på den andre siden, så du trenger totalt to deler.       
  •  
  • Lukk disse delene helt til høyre med resten av skjørtet, den første siden, den andre, slik at det ser ut som flåter eller rufser. Finen ser så voluminøs ut, og eventuelle feil blir nesten usynlige.       
  •  
  • Kutt hjørnene på finnene slik at de er avrundet der de møtes i midten. Du kan gå glipp av finner ved å velge stoffets forskjellige utseende. For eksempel, hvis du bruker organza, kan du kutte kanten bølget og børste med et lim som forhindrer farging. Hvis du bruker fastere stoff, kan du sy og sy over endene.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      I nærheten av Bund. Som beskrevet ovenfor, vil du bruke gummibånd for å gjøre livet elastisk. Klipp det elastiske båndet til hoftens lengde i det punktet hvor midjebåndet sitter senere. Deretter kutt den i midten. Du kan beregne dimensjonene her litt mer sjenerøst, slik at gummibåndet ikke kutter etterpå, men det er ikke helt nødvendig. Gummibåndet må ikke strekkes når man måler og skjærer.  
    
  • Hold skjørtet vendt til venstre og brett over stoffets toppkant noen få inches for å danne taljebåndet. Hvor langt du kan brette stoffet, avhenger av hvor mye stoff du dro når du gjorde kuttet - og din personlige smak. Det åpne stykket på sidene skal tillate deg å kaste to tunneler. Fjern disse med pinner og sy dem tett.       
  •  
  • Nå går du på gummibånd gjennom tunnelene og fester det i enden. Lukk tunnelene ved å sy dem sammen. Nå bør du ha en komplett, elastisk elastisk linning.       
  •  
  • Bruk det gjenværende kontrastmaterialet til å sy en lang, bred tunnel. Dette bør være så lang som omkretsen av den ufestede midjen. Lukk tunnelen og fest den i midjen. Samle stoffet og fest det med noen masker og et fint lite objekt som en perle eller en skallknapp i midten og deretter igjen på baksiden. Stoffet kan da samles inn og gjemt i livet eller ganske enkelt draperes pent. Nå er skjørtet klart!
  •  
         
 10.  
 

                       

    3      Topp  ,

    
   
 1.             1      bikini topp. Du kan bare bruke en bikini topp til den nye havfruehalen. Enten tar du en som du allerede har, eller du kjøper deg en matchende en spesielt for din havfrue kostyme. I mange butikker trenger du ikke kjøpe en komplett bikini, men du får også topper separat. Fargen bør selvfølgelig matche din fin.        
 2.  
 3.             2      Shell Top. Du kan kjøpe eller lage skalldyr. Men du kan bare holde store deco skall på en bikini topp. Du kan også male skallene, hvis du vil. Ikke glem at du trenger et vanntett lim hvis du vil bade med toppen. Du kan bare bare bore hull i skallene og binde dem med et bånd - uten bikini toppen under - men det er ikke veldig behagelig og innebærer noen risikoer, fordi et skall kan noen ganger bryte.        
 4.  
 5.             3      Hjemmelaget topp. Du kan bruke overlegen stoff fra din fin for å lage en matchende topp. Det er mange ideer og instruksjoner online for det. Du kan velge stilen i henhold til dine personlige preferanser og sykompetanse.        
 6.  
             

    4      Detaljer og tilbehør  ,

    
   
 1.             1      Ekstra finner. Du kan legge til alle slags små detaljer på kostymen, både svømmefinnen og skjørtet. På begge kan du sy på ytterligere finner, enten fra samme stoff eller i kontrastfarge. Du kan sette dem på sidene eller baksiden. Bestem fra begynnelsen om du vil ha ytterligere finner, fordi du må feste dem allerede mens du syr finen. Se bilder av forskjellige arter av fisk og bli inspirert av hvordan dine finer ser ut.        
 2.  
 3.             2      flass. Du vil kanskje ha flass på havfruens fin? Selvfølgelig, hvis du bruker finen din til svømming, må du bruke vanntett maling. Du kan enten male dem med pensel eller bruke en stencil og spray dem på. Vær oppmerksom på at dette kan være ganske tidkrevende og må gjøres godt for å få det til å se realistisk ut. Det kan være lettere å bruke et stoff med trykte vektene umiddelbart.        
 4.  
 5.             3      Perler og sjøstjerner. Du kan sy en perlekjede rundt midjen på din fin eller sy kunstig sjøstjerne hvor du vil. Disse kan være ganske vanskelig å feste avhengig av materialet, men de ser flott ut og fullfører utseendet ditt. Både perler og sjøstjerner kan også festes på toppen eller i håret ditt.        
 6.  
        
Hobbyer populær:
Strikk et parabolen.

Blek jeans med klor.

Vri på garnet.

Hekle en Scrunchie.

Inkluder en bok.

Lås opp Wario i Super Mario 64 DS.

Skisse motedesigner.

Trim lister.

Gjør en bil ut av papp.

Skjær en fruktkurv fra en vannmelon.

Utfør magiske triks uten verktøy.

Overfør bilder fra et digitalkamera til datamaskinen.

Lag en fakkel.

Tegn Lil Wayne.

Emboss lær.

Lag et stearinlys med eteriske oljer.

Støt i Resident Evil V.

Lag kattespiskere fra streng.

Lag en virkelig skytepistol ut av papir.

Lag et armbånd.

Wood age.