Home \ Hobbyer
 

Lag et puslespill med dobbel svalehale.

 

Den dobbelte svalehale puslespillet består av to stykker av tre (vanligvis en mørk og en lys), som ved nærmere inspeksjon ser ut som om de passer sammen fra hver side. Dette sammenkoblingsarrangementet er åpenbart umulig, og løsningen på puslespillet vises bare når det blir undersøkt i detalj, der det kan ses at forbindelsene passer diagonalt i hverandre.

 

Modellen krever meget nøyaktig utførelse og leddene må ikke underkastes under saging og nysgjerrighet. Den komplette modellen måler 15 - 18 cm.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1        Legg merke til hvordan puslespillet fungerer. Dette er den sanne oppfatningen av hva som skjer i dette puslespillet.     
 2.  
 3.      2        Tegn omrisset, utkastet og sluttvisningen.
    
  • Enden av første instans er angitt med 3, 4, 5 og 6 og måler 42,5 / 20 cm2. 42,5 / 20 cm2 brukes ganske enkelt fordi 5 cm tre vanligvis kommer til den størrelsen etter at den har blitt planet og glattet.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Ta et torg (A, B, C, D). Dette skal være diagonalt til hjørnene i større firkant (3, 4, 5, 6).     
 6.  
 7.   4      Prosjekt linjene D-A og C-B oppover som 1. På denne tegningen avkutt svalehalen med dine egne ideer om lengde, bredde og skjevhet.     
 8.  
 9.   5      Projiser de fire punktene til svalehalen ned i sluttvisningen. Hvor disse linjene skjærer A-B og D-C, trekk dem ned og legg dem inn i den opprinnelige planen. Dette resulterer i form av de to svalehaler og er formen der du trenger å kutte koblingene.     
 10.  
 11.   6     Koble tilkoblingen.     
 12.  
 13.   7      Koble til tilkoblingen. Når limen har tørket, løp de fire hjørnene på modellen. Sluttvisningen viser et skyggelagt hjørne D-3-A; disse og de andre hjørnene er avskåret. Resultatet er at dovetails kommer til et annet nivå enn det de ble laget i.               
 14.  
             

     Alternativ metode med samme resultat  ,

    
   
 1.   1      Bestem hvor stor (i forhold til bredde og tykkelse) ditt puslespill bør være. Lengden påvirkes ikke. Kjøp et stykke tre som er omtrent en tredjedel bredere og tykkere. For eksempel, hvis ditt puslespill er bør være i gjennomsnitt 50 mm2, så start med et treverk med 75 mm i snitt.        
 2.  
 3.   2      Kutt inn i enden av treet Dovetails. Samle dem og når limet har tørket, merk en linje fra den ene enden til den andre over midten av hver side og kutt hjørnene langs disse linjene. Sand det med sandpapir.     
 4.  
             

Hva du trenger .

    
   
 • treverk
 •  
 • Planer
 •  
 • Kutting / saging og tre skjæreverktøy
 •  
 • Tre lim
 •  
             
Hobbyer populær:
Magic Tricks.

Brett en vaskeklut i en kanin.

Tegne et realistisk portrett av et fotografi.

Fest en bukett med babybody.

Lag en turban.

Mew i Pokémon smaragd få.

Tegn en volleyball.

Lag kattespiskere fra streng.

Grow en ren drage i Dragon City.

Kopier en 3D woodcarving.

Gjør et sverd ut av papir.

Hekle rosene.

La et egg lande sikkert.

Utfør et enkelt magisk triks med en mynt.

Lag et klistremerke.

Emboss lær.

Lag en papirkrans.

Metall til rust.

Lag lerdukker.

Lag en enkel kjole til en jente.

Tegn en frosk.