Home \ Hobbyer
 

Gjenoppretter skinn.

 

Lær er et slitesterkt materiale som brukes til møbler og tilbehør. Normale tegn på slitasje manifesterer seg i sprekker og materiell misfarging. Kommersielt tilgjengelige lær reparasjonssett inneholder materialer og verktøy for å behandle skinnene eller reparere sprekker og splitte skinnoverflater - denne prosessen innebærer rengjøring av læret, påføring av fyllstoffer og fargestoffer, og behandling med en skinnbalsam. Med husholdningsartikler som eddik og olje, kan du behandle mindre riper på favorittlærobjektet, med lim og bakside kan du reparere mindre tegn på slitasje på lærmøbler. Profesjonell hjelp er absolutt den ideelle løsningen, men det er verdt å prøve DIY først.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Rengjør læret  ,

    
   
 1.            1      Juster rengjøringsredskapene. Bland 1 del oppvaskmiddel med 8 deler varmt vann i en bøtte eller liten bolle. Alternativt kan du også bruke salte såpe fra skobutikk, varehus eller Internett. Saddle såpe inneholder ingredienser som bivoks, noe som gjør læret smidig under rensing. Ulempen med oljen er imidlertid at det dessverre hindrer fyllmateriale eller andre preparater fra å stikke til skinnet. Bruk bare en liten mengde såpe (det vil si at en liten vattpinne på en våt klut er nok) for å forhindre at rengjøringen samler seg på overflaten.       
 2.  
 3.             2      Såpe overflaten. Dyp en myk, lofri klut inn i rengjøringsløsningen eller senk den i varmt vann før du sprer med litt salsepap. Vri kluten litt og gni deretter i det skadede området med sterke, sirkulære bevegelser. Skyll skinnet og gjenta prosessen.        
 4.  
 5.             3      Skyll kluten kraftig og fordyp den i kaldt, klart vann. Vri deretter kluten litt og tørk skinnflaten med den. Skinnet må frigjøres fra rester av såpe.        
 6.  
 7.             4      Tørk skinnet. La skinnet lufttørke etter at det har blitt skyllet grundig. For å tørke skal skinnet aldri plasseres på varmeapparatet eller tørkes med en hårføner eller annen varmekilde, selv om det akselererer tørkeprosessen. Varme endrer lærets kjemiske struktur, gjør det vanskelig og deformerer det.                  
 8.  
             

    2      Reparér læroverflaten  ,

    
   
 1.             1      Kjøp et lærreparasjonssett. Lær reparasjonssett kan kjøpes i maskinvareforretninger, varehus og på Internett. Et slikt sett bør teoretisk inneholde alle redskaper og stoffer som er nødvendige for å reparere skinnflater. Settet skal ha en god kvalitet, så les produktanmeldelser før du kjøper. Et kjent selskap bør ha gode og mange vurderinger.        
 2.  
 3.             2      Unngå forurensning. For å forhindre at skinn rydder fra flekker på andre overflater, sett avis, plastfolie eller håndklær under lærobjektet. Bruk vernehansker og gamle klær under rengjøringsprosessen. Unngå innånding av produktdamp og åpne vinduer og dører eller rengjør skinnobjektet utenfor.       
 4.  
 5.             3      Påfør skinnreparasjonsproduktet. Spred et tynt lag av skinnbinder (en væske som penetrerer læret og bind fibrene sammen) på den slitte lærflaten med en svamp. La det lufttørke. Du kan gjenta denne prosessen opptil 3-5 ganger til du er fornøyd med resultatet. Fjern deretter alle skinnbinderrester som har akkumulert i sømmer.        
 6.  
 7.             4      Påfør et tynt lag med fargestoff. Våt en svamp eller svampapplikator med en liten mengde vannbasert lærmaling. Påfør et tynt lag på læret, med fokus på de vanskelig tilgjengelige områdene som rynker, tårer og sømmer. Vent 30 minutter før malingen tørker.  
    
  • Skinnet skal ristes kraftig før bruk for å blande godt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spray mer maling. Fyll en sprøytepistol eller airbrush med maling. For å unngå blødning eller overmetning bør lagene påføres så tynt som mulig. La overflaten tørke (fargeløs vannbasert maling i løpet av minutter) og gjenta prosessen til overflaten er tilstrekkelig dekket med maling.        
 10.  
 11.             6     Påfør Lærbeskyttelse. Etter at skinnoverflaten har tørket, påfør skinnbalsam med en myk, lofri klut. Fordel lekbalsammen jevnt over hele overflaten. Rist deretter skinnet og poler det for å gjøre det mykt og skinnende igjen.        
 12.  
             

    3      Reparer mindre riper i læret  ,

    

Behandle riper med eddik. Påfør litt destillert hvit eddik på riper med en bomullspinne eller en liten klut. I likhet med effekten av kollagen sveller eddik det berørte området. La skinnet tørke og så polere det med en luktfri skokrem.

 
   
 1.             1      Gni opp riper med olje. Behandle ripe med oransje eller olivenolje. Gni oljen med en fuktig klut og sirkulære bevegelser i riper og omgivelsene. Med denne behandlingen er læret i tillegg konditionert.  
    
  • Bruk oljen sparsomt som den kunne, hvis den brukes i overflod, gjør tilstanden til læret verre.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tørk med hårføner. Varme er ikke bra for lær, men det kan være fordelaktig i små mengder. Sett hårføleren til middels temperatur og tørk det riper området mens du forsiktig gni skinnet med frihånden. Varmen bringer fargen som brukes i garveriet tilbake til læroverflaten, noe som gjør riper mindre synlig.        
 4.  
 5.             3      Ta vare på læret ditt. Impregnere dine lærobjekter med en værbestandig beskyttende spray som du bør fornye hver tredje måned. Hold skinnet så langt unna vann som mulig. Hvis den blir våt, bør den tørkes forsiktig (unngå direkte varme og lufttørr). Bruk et skinnkondisjoneringsmiddel noen få måneder eller hver gang læret føles for tørt.        
 6.  
            

    4      Reparer et kutt i lærmøbler  ,

    
   
 1.             1      Inferring en oppdatering. Trim et tynt, men fast stykke materiale (for eksempel et stykke gammel T-skjorte). Materialet skal være litt større enn kutt eller rive seg selv for å reparere. Rund av hjørnene for å underbygge underlag. Du kan bruke pinsett til underlag. Jevn basismaterialet; Vær forsiktig så du ikke skader skinnet ytterligere.        
 2.  
 3.             2      Lim sprekkene. Bruk litt elastisk hobbylim på en stor nål, en verktøykniv eller en plastkniv. Påfør deretter hobbylimet på undersiden av læret, samt underlagsmaterialet. Gjør dette til sprekken er forseglet. Glatt overflaten på det reparerte området og tørk av alt overflødig lim med en fuktig klut. Sterkere lim må kanskje fjernes med gnidningsalkohol.        
 4.  
 5.             3      Påfør fyllmateriale. Påfør et tynt lag av skinnfyller til springen. Noen fyllstoffer kan tørkes med en varmluftspistol eller en hårføner. Andre trenger å tørke seg selv. Gjenta prosessen til overflaten er jevn og jevn. Deretter påfør et siste tynt lag og preg eller teksturer preparatet med din handske eller klamfilm. La det tørke. Hvis det er nødvendig, poler mulig grove flekker med sandpapir (våt eller tørr 500 grit).        
 6.  
 7.             4      Påfør et tynt lag av lærmaling. Start med det reparerte området. Dekk et tynt lag med maling på det berørte området med en svamp-, børste- eller svampapplikator og la malingen tørke. Rediger omliggende områder etter behov.        
 8.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (16)      
Hobbyer populær:
Lag en vest.

Lag en flipp bok.

Lag en magnet.

Bygg en vindmølle.

Sy på glidelåsen.

Gjør kunstig blod selv.

Vinn i blackjack.

Tegn Barbie.

Tegne en mangakatt.

Spill PangYa.

Lag en blomst av skumgummi.

Lag et puslespill.

Lag en armbue ut av blyanter.

Hekle riktig.

Ta et godt bilde av deg selv.

Tiffany lage glass kunst.

Slik vever du kurver.

Fjern lim fra et tregulv.

Spill Mikado.

Lag en tryllestav.

Gjør grill lysere selv.