Home \ Hobbyer
 

Tegn et kart.

 

Har du lyst til å lage et kort for å fremheve din fantasieretning eller som en personlig påminnelse om et sted du besøkte? Med litt planlegging og design, vil du være en kartograf på kort tid!

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Kortets utforming  ,

    
   
 1.            1      Bestem omfanget av kortet ditt. Før du begynner å tegne, må du angi størrelsen på kortet du lager. Vil du representere en hel planet, en halvkule, et enkelt kontinent, et land eller bare en stat eller by? Dette er sant, om du vil lage et realistisk kart eller kartet over en fantasiverden som kommer fra fantasien din.       
 2.  
 3.             2      Bestem landsvannforholdet for kartet ditt. Med mindre du vil kartlegge et meget lite område, må du vise både vann og land på kartet. Du må bestemme hvor mye av begge du vil vise på kartet ditt. På store kart bør du representere hav, elver og innsjøer; På små kart kan du bare vise del av et hav, en elv, etc. Hvis du vil representere en skjærgård, har du svært lite landsmasse - noen øyer - og hovedsakelig vann på kartet.        
 4.  
 5.             3      Tenk på hva du vil inkludere i kortet ditt. Hvilken slags kart gjør du - en fysisk, en politisk, et gatekart eller noe annet? Korttypen bestemmer måten du tegner kortet på; Så sett dette i begynnelsen. Du kan sikkert lage en blanding av forskjellige korttyper, men da må du redusere antall detaljer, ellers vil dette bli forvirrende for visning av kortet.  
    
  • Du kan også registrere andre egenskaper på kort, for eksempel Handelsruter, oppgjørstettheter eller forskjellige språk.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bestem hvor detaljert kartet ditt skal være. Dette går hånd i hånd med spørsmålet om hva du vil inkludere i kartet ditt og hvor stor den skal bli. Ønsker du bare å markere de største og viktigste stedene på kartet, eller vil du vise de minste aspektene? Detaljnivået har stor innvirkning på hvor stort kortet ditt skal være (et veldig stort stykke papir - eller en veldig stor fil - eller bare et lite stykke papir).        
 8.  
 9.             5      Tenk på været. Selv om dette primært er for kart over en fantasiverden, er det fornuftig å tenke på visse fysiske aspekter på kartet. Hvor regner det mye og hvor er det ørken? Passer disse landskapene i forhold til hav og fjell, som de gjør i virkeligheten? Hvis du forstår klima- og miljøforholdene før du begynner å tegne, kan du opprette et mye mer nøyaktig og realistisk kart.        
 10.  
 11.             6      Tenk på hvordan du vil opprette kartet. Planlegger du å tegne dem for hånd, bruke et dataprogram eller lage dem ved hjelp av en interaktiv online kartgenerator? Det finnes dusinvis av kartprogrammer på nettet hvis du synes det ikke er verdt å kjøpe et program først.                  
 12.  
             

  Del 2      Opprett kartet  ,

    
   
 1.             1      Tegn omrisset av landsmassene. Hvis du allerede har bestemt deg for hvor detaljert kartet ditt skal være, bør du også ha en ide om hvor mange landmasser du vil tegne og hvor stor de skal være. Begynn med en grov oversikt ved å tegne rette linjer. Når du er ferdig, gå over omrisset, gjør det litt mer detaljert (vanligvis litt bølgete), og representer grensene og kystlinjene.  
    
  • Når du tegner landmasser, vær oppmerksom på hvor tektoniske plater ligger (enten ekte eller fiktive). Dette hjelper deg med å skape et mer realistisk kart.
  •  
  • Legg til detaljer, for eksempel halvøyer, øyer, deltaer eller bukter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Legg til vannveiene dine. Typisk er områdene rundt landsmassene tenkt å være hav eller andre store vannkilder. Du bør også inkludere mindre vann- eller vannveier. Disse er vanligvis elver, innsjøer og kanaler. Avhengig av hvor detaljert kartet ditt er, kan dammer, bekker og små bukter også vises.  
    
  • Hvis en vannmasse er liten, men viktig (for eksempel en kanal), kan du sette den på kartet, noe som indikerer at den ikke skal skaleres.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg til detaljer på landsmassene. Du kan legge til mye detalj i landmassene, men du trenger ikke. Som regel er det minst noen detaljer inkludert. Du kan komme inn i fjellkjeder, daler, ørkener, skoger eller platåer på kartet. Tenk på klimaene og kanskje legge til jungler, regnskoger, sump, tundra, gressletter og korallrev.        
 6.  
 7.             4      Skriv inn land og byer. Alt avhenger av hvilken type kart du oppretter, men det er generelt nyttig å tegne skisser over land / territorier og legge inn noen viktige byer. Du kan representere kontinentale og nasjonale grenser med enkle linjer; Disse følger ofte naturlige grenser som elver eller fjellkjeder, men kan også være vilkårlig. Du kan merke byer med et hvilket som helst symbol, vanligvis ved hjelp av en liten prikk eller stjerne.        
 8.  
 9.             5      Legg til farger på kortet ditt. Kort ser mye bedre ut når de legger til farge. Farger kan skille mellom ulike typer landmasser (som i fysiske kart), forskjellige land (som i politiske kart), eller bare dekorative. Hvis du bestemmer deg for ikke å bruke farger, så jobber du i det minste med nyanser i forskjellige nyanser av grå. Du kan bruke en detaljert fargepalett til å skildre bestemte funksjoner, for eksempel byer eller skoger, eller du kan jobbe med bare to eller tre farger for å gjøre grovere forskjeller. br & gt;        
 10.  
 11.             6      Legg til bildetekster på kartet. Du er ikke teknisk nødvendig for å lage etiketter; men det blir veldig forvirrende når de mangler helt. Begynn å merke de største og viktigste områdene; Du kan vise at disse er de største og viktigste ved å bruke en større skriftstørrelse enn de andre etikettene. Hvis du vil ha mer informasjon, må du bare merke flere områder på kartet. Bruk forskjellige skrifttyper for å skille forskjellige typer etiketter, inkludert fet og kursiv (eller -script).        
 12.  
             

  Del 3      Legg til informasjon  ,

    
   
 1.             1      Lag en legende. Legenden er en liten boks som forklarer symbolene eller farger du brukte i kartet. Dette hjelper seeren til å forstå hva som menes med en bestemt linje eller et merke og hvorfor du har brukt en bestemt farge. Kontroller at alle brukte symbolene dukker opp i legen din, slik at betrakteren ikke er forvirret.        
 2.  
 3.             2      Sett inn en skala. Skalaen bestemmer hvor mange kilometer i virkeligheten svarer til en centimeter på kartet. Du kan opprette en skala ved å tegne en liten linjal nederst på kartet som viser avstanden på en centimeter på kartet. Du kan også sette inn en viktig del av kartet som en zoom for å vise flere detaljer. Hvis du vil, kan du bare angi forholdet i stedet for å tegne noe (for eksempel 1: 10.000, som betyr at en centimeter på kartet er lik 10.000 centimeter i virkeligheten - ett hundre meter).        
 4.  
 5.             3      Angi kompassretningen. Du kan angi retningen til kartet ved å sette inn en kompassnål på ledig plass i kartet. Dette viser betrakteren hvor nord, sør, øst og vest er. Dette er spesielt viktig hvis kortet ditt ikke er standard, f.eks. Nord er på bunnen av kartet.        
 6.  
 7.             4      Sett inn bredde og lengdegrad. Det er ikke nødvendig med lengdegrad og breddegrad på et fantasikartskart, men de er nesten alltid nødvendige hvis det er et realistisk kart. Disse linjene deler kartet vertikalt og horisontalt slik at visse steder kan bli funnet ved å søke etter koordinatene mellom disse linjene. Pass på at denne linjen er like spredt.        
 8.  
 9.             5      Skriv inn en klokkeslett eller dato. Områdene som er representert på kart, både fysisk og politisk, endres over tid (selv på kart over fantasiverdener). Derfor bør du merke tid eller dato et sted på siden.        
 10.  
 11.             6      Legg til andre forklarende bemerkninger. Det kan være nyttig å legge til noen forklarende notater på kartet. Dette er ikke helt nødvendig, men det er spesielt nyttig hvis det ikke er en tradisjonell design eller et kart over en fantasiverden. Disse er vanligvis helt nederst på kartet, så seeren tror ikke at kommentarene tilhører et bestemt sted på kartet.        
 12.  
             

Tips .

      

           Les mer... (1)      
Hobbyer populær:
Bygg et papphus.

Arbeid opp et trebord.

Heklet tøfler.

Poserer for portretter.

Lag et brettspill selv.

Gjør en bil ut av papp.

Arbeid opp et trebord.

Lag en flygende origamifugl.

Gjør gratulasjonskort selv.

Lag en origami Yoda.

Sy på en knapp.

Piercing din tragus.

Opprett et kart i Minecraft.

Velg riktig objektivfilter.

Spill Monopol.

Fjern finer fra gamle møbler.

Lag flytende stivelse.

Skygge tegninger.

Å lage klutdukker.

Lær Card Trick.

Gjør gummibollen selv.