Home \ Hobbyer
 

Lag en chainmail.

 

chainmail (chainmaille, kjedepost, kjedepost, post eller post) består av et mønster av sammenkoblede ringer. Fordi dette designet sprer kraften til et skarpt våpen (som et sverd eller en økse) over et større område, ble kedemailkjeden post pleide å brukes som rustning. I dag brukes det hovedsakelig til kostymer og ornamenter i form av belter eller andre smykker. Metoden for å lage en kjedepostskjorte som er beskrevet i den følgende artikkelen, kalles "butted maille".

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Start med kjedebrevet ditt  ,

    
   
 1.      1      Velg en veve du liker. Følgende artikkel beskriver vevet "European 4 in 1 Weave". Dette er en av de mest kjente og brukte vevene til postskjorter. Navnet stammer fra det faktum at en ring er forbundet med fire andre ringer i denne vevet. 
    
  • Det finnes flere varianter av den europeiske 4-i-1-veve, inkludert den utvidede europeiske 4-i-1-veve (FFF) eller den europeiske 6-i-1-veve (her er seks i stedet for fire ringer knyttet til en ring.) For mer informasjon, se den koblede kilden).  
  •  
         
 2.  
 3.   2      Velg et design som appellerer til deg. Hvis du nettopp begynner å lage mail skjorter, bør du begynne med noe lite og enkelt. En full chainmail skjorte kan inneholde flere tusen ringer og veie over 15 pounds. Det er best å starte med et kjede, belte eller lignende lite design for å gjøre deg kjent med teknikken.  
    
  • Prøv en elegant kjedepost som et smykke du kan bære for en rekke anledninger. Tynnere ledninger er best for smykker, da de blir akseptert av allmennheten som edle. En måler på 18 gauge til 22/24 gauge er standard wire gauge. 24 gauge og tynnere brukes til fine smykker. 16 Gauge og tykkere fører til tykkere og mer stabile, men også til uattraktiv kjedevev.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Velg materialet. Velg for eksempel om du vil lage dine egne ledningsringer eller kjøpe prefabrikkerte ringer fra butikken. Det er mange forskjellige ringer å velge mellom. Hovedsakelig varierer de med ringdiameteren (i følgende ID) og trådstyrken (i følgende WD). Dividing ID by WD inneholder Ratio-aspektet (heretter AR).  
    
  • Større ringer kan danne et større område med færre ringer og mindre vekt. Vevet blir imidlertid grovere, uavhengig av AR.
  •  
  • Ringer med høy AR er ikke like stabile som ringer med lavere AR av samme materiale. Høyere trådtykkelser gir et mer stabilt og slitesterk stoff. Men de øker også vekten og er vanligvis vanskeligere å jobbe med enn sine tynnere kolleger.
  •  
  • Det er ikke bare jern- og stålringer. Du kan også få ringer av galvanisert stål, rustfritt stål, aluminium, titan, inconel, niob, sølv, gull eller gummi. Disse ringene er også tilgjengelige i forskjellige farger, slik at du kan lage mange forskjellige mønstre eller inlays.
  •  
  • En lett tilgjengelig kilde for ledning er kleshengere. Disse er veldig enkle å bøye. Ulempen er at du må kutte og bøye ringene selv og resultatet vil ikke være veldig stabilt på slutten.
  •  
  • En annen lett tilgjengelig kilde for ledning (men ikke helt like tilgjengelig som ovenfor) er ledning for elektrisk gjerde. Du kan vanligvis finne dette billig i maskinvarebutikken i avdelingen av gjerder.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Velg ditt verktøy. Du vil definitivt trenge tanger for ringene, samt en metallstang for å bøye ringene. Det er best å velge tangen basert på materialet du vil bruke til ringene. Tangen for tykt rustfritt stål er for eksempel forskjellig fra tangen for håndtering av finere materialer (f.eks. Tynne sølvtråd).  
    
  • Tennene til de fleste tanger kan skade endene av metallringene når de er bøyd (spesielt på tynne ledninger). Bruk tannfrie tang eller til og med pinsett når du arbeider med finere materialer. Det er også spesielle deksler for tanger. Som et billig alternativ til disse kan du også sette et plastrør med riktig styrke over tangen. Generelt må tangen være sterk nok til å håndtere den valgte trådmåleren og samtidig være god nok til å takle den valgte ringestørrelsen.
  •  
  • Det finnes forskjellige metallstenger som er egnet for ledningsbøyning. Disse inkluderer for eksempel store skrutrekkere eller andre metallstenger, som du finner i huset. I tillegg kan du selvfølgelig også få en metallstang eller et metallrør i maskinvarebutikken.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Lag kjedemail  ,

    
   
 1.         1     Vik ledningen tett rundt metallstangen (hvis du arbeider med ledning). Tre dugg og pins er ikke egnet for dette fordi trykket på den kraftig trukket ledningen deformerer treet og du ender med å få ringer med ujevne geometrier.  
    
  • Du må kontrollere en av endene, eller til og med begge, med tangen. Prøv å lage glatte og kontinuerlige ringer og unngå å lage kinks i ledningen. Når ledningen er rullet opp, kan du bruke denne krumningen til å gjøre ringene dine. Sett spiralens individuelle ringer tett sammen. Jo lenger fra hverandre de enkelte ringene er, desto lengre og mer ujevn blir de på slutten.
  •  
         
 2.  
 3.      2      Klipp ringene (hvis du jobber med ledning). Det er viktig å bruke beskyttelsesbriller, da ringene kan hoppe av under kutting. Prøv å trimme komplett, 360º ringer jevnt. Hvis du kutter i en liten diagonal, får du en tett ringåpning uten mellomrom mellom endene. 
    
  • Hvis du vil ha en flatere og renere kutt, kan du også klemme den innpakket metallstangen i en skrue og klippe ringene med en hacksav. Denne metoden gir også ingen skarpe kanter, noe som kan føre til skader på huden eller skade på undertøyet.
  •  
         
 4.  
 5.      3      Lukk fire ringer med tangen. Trekk alle fire inn i en femte ring (her i rød) og lukk den også. 
    
  • Lukk nå alle ringene helt for å gi korsbanen et jevnt og selvstendig utseende og forhindre at håret blir fanget i de åpne ringene. For å åpne og lukke ringene må du skru de to ender en gang slik at de løper vekk fra hverandre. Ikke dra endene i forskjellige retninger, ellers vil du deformere ringen. Avhengig av materialet må du kanskje lukke ringen bak ønsket posisjon og deretter bøye luken litt tilbake.
  •  
         
 6.  
 7.      4      Legg nå de fem ringene som beskrevet: To på toppen og to nederst. Dette ser merkelig ut nå, siden resten av stoffet ikke eksisterer ennå og dermed ikke har et jevnt mønster.       
 8.  
 9.      5      Lukk to flere ringer. Koble begge med en annen ring (også i rødt). Ikke lukk den røde ringen enda.       
 10.  
 11.      6      Heng den røde ringen fra bunnen til toppen i de to ringene under (som vist). Sett deretter de to nedre ringene inn i mønsteret.       
 12.  
 13.      7      Gjenta de to siste trinnene til du har en stripe med riktig lengde.        
 14.  
 15.      8      Tre to lukkede ringer i en tredje ring (her i blå).        
 16.  
 17.      9      Start med neste rad. Trekk den blå ringen inn i de to gylne ringene fra raden over den. Pass på at denne ringen er justert på samme måte som den tilstøtende røde ringen.       
 18.  
 19.   10     Trekk en lukket ring i en annen ring (blå).     
 20.  
 21.      11      Legg det til mønsteret ved å koble denne blå ringen til tre andre ringer.        
 22.  
 23.      12      Gjør resten av serien ved å gjenta de siste trinnene.        
 24.  
 25.   13      Gjenta den andre delen av denne artikkelen for å legge til rad for rad. Hvis kjedenettet har blitt stort nok, kan du gå videre til neste trinn.     
 26.  
 27.   14      Lag en andre kjedeveve. Du må gjenta den andre delen av denne artikkelen for å lage baksiden av din chainmail skjorte.     
 28.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  Les mer... (3)      
Hobbyer populær:
Gjør pompomer ut av servietter.

Fire hjørnespill.

Tegn en ridder.

Flett riktig med fingrene.

Lag en mobil i form av et solsystem.

Lag kattespiskere fra streng.

Lag en webcomic.

Lag et kjede av tusenfryd.

Gull smelter.

Gjør glødestenger.

Tegn en firkant.

Represent en falsk fossil.

Slip Rubik's Cube.

Lag et papirplan.

Lag en vindvane.

Sy et sengeteppe.

Gjenvinning av gamle bokser som hageutsmykning.

Lag et kunstobjekt fra decosand.

Gjør kusudama blomster.

Vis et enkelt ferdighetsmagasin.

Lag blister slim.