Home \ Hobbyer
 

Bygg en enkel elektrisk motor.

 

Denne artikkelen vil vise deg hvordan du bygger en grunnleggende elektrisk motor for enkle eksperimentelle formål eller for et vitenskapelig prosjekt. Du bruker elektrisk energi fra et batteri for å produsere mekanisk energi som skifter en spole. Dette er en veldig forenklet versjon av motorene som finnes i hvitevarer, kraftverktøy, harddisker og mange andre enheter som gjør livet ditt lettere.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Gjør magnetspolen. Ta en tynn, belagt magnet eller kobbertråd og pakk den 10 ganger rundt kanten av et papprør. La noen få inches av ledning i begge ender.       
 2.  
 3.             2      Ta forsiktig av spolen fra papprøret. Wrap endene av ledningen rundt spolen på motsatte punkter av trådringen. Hvis nødvendig, bruk litt tape for å holde spolen sammen. Når du har sikret spolen og gjort den, kan du kutte av overflødig ledning som forlater bare noen få inches på hver side.        
 4.  
 5.             3      Start med kontakten. Bruk tommelfinger, sett fire hull i plastkoppen. Ett hull skal være 1 cm fra toppen og en annen 1 cm fra bunnen. Hullene skal være på motsatte sider. Hvis du ikke har en plastikkboks, vil en styrofoam eller en kopp også fungere.        
 6.  
 7.             4      Monter jumperkablene for batteriet. Kutt to stykker av stiv wire omtrent tre ganger høyden på koppen, og trå dem gjennom hullene som nettopp er laget.        
 8.  
 9.             5      Plasser koppen med den åpne enden vendt nedover. Fest en magnet til bunnen av koppen. Fest et eller flere magneter på innsiden for å holde den første magneten på plass.        
 10.  
 11.             6      Fjern isolasjonen på kablene. Løft de nedre enden av kablene for å koble dem til batteriet.        
 12.  
 13.             7      Juster ledningene slik at de kan holde spolen. Plasser spolen på magneten og fest den i samme høyde som de øvre støttetrådene. Bøy en av ledningene på spolenivå til forsiden og den andre til baksiden.        
 14.  
 15.             8      Bygg en holder til spolen. Fortsett å bøye ledningene for å lage en holder for spolen. Det bør være så lite plass som mulig mellom spolen og magneten.        
 16.  
 17.             9      Fjern isolasjonen på støttetrådene. Ta spolen og sveip isolasjonslaget av en av støttetrådene. Løft av den andre ledningen kun på en halv slik at isolasjonslaget kun er på den ene siden. Isolasjonslaget vil kun berøre holderen når spolen er nærmest magneten. Hvis du vil justere isolasjonslaget, kan du bruke et nytt lag ved hjelp av en permanent markør. (Et tilpasset isolasjonslag er svært viktig fordi det bryter magnetfeltet og holder dreiemomentet til spolen.)        
 18.  
 19.             10      Koble batteriet og test motoren. Tape kabelen til batteriet. Pass på at begge endene av ledningen berører de positive og negative endene på batteriet. Det kan hende du må gjøre mindre justeringer.                  
 20.  
             

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hobbyer populær:
Bygg et mørkrom.

Lag et fiskestikkarmbånd med regnbue mønster.

Beat Pandemic 2.

Bland farger til brune toner.

Spille golf (kortspill).

Design en t skjorte.

Lag mye penger i Sims 3 uten å snyde eller jobbe.

Sy en jumpsuit.

Lag en Piñata.

Bruk jernperler.

Lag en flybar mini luftballong.

Lag en brosje.

Bygg et hodegjerde for en seng.

Spill Skip Bo.

Hjertespill.

Sett opp et sjakkbrett.

Gjøre papirlyd.

Bygg en fuglkage.

Spill Dungeons and Dragons.

Slip en 2x2x2 Magic Cube.

Spill mafia.