Home \ Hobbyer
 

Lag et bursdagskort.

 

Hvis en spesiell person du kjenner, har bursdag, kan du imponere henne med et hjemmelaget popup-bursdagskort. Å lage et pop-up-kort er en betydelig gest, og du kan tilpasse den mer enn et kjøpt kort. Du kan ønske en fin bursdag i stil. Pop-up kort kommer i mange forskjellige design og er lett å gjøre så lenge du holder fast i reglene.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Klipp ut form  ,

    
   
 1.            1      Skriv ut en popup-mal. Søk på Internett for "pop-up kartmaler" for å finne malen du vil ha for kartet ditt. Det er mange forskjellige maler på nettet, så du har mange alternativer. Finn en mal som ikke er for vanskelig å kutte og lim riktig. For denne opplæringen, bruk malen bak denne lenken (PDF).       
 2.  
 3.                  2      Kutt og brett malen. Kutt ut cupcake-delen av malen og brett den langs linjen i midten. Det er grunnlaget for popup-delen av kartet. Klipp ut den komplette, symmetriske delen av malen. Du vil kutte ut brikkene senere for å dekorere popupformen.  
    
  • Enkelte pop-up-kortmaler består av en form, mens andre inneholder duplikater av spesifikke figurer som kan klippes ut i forskjellige farger og gjøres ved hjelp av popup-stilen for å lage en rekke design.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Trim et byggepapir, håndflatepapir eller papp for originalen. Velg tykt papir i en farge du vil bruke til den nederste delen av cupcakes. Plasser malen på dette papiret og kutt den litt større enn originalen. Når papiret er kuttet, brett halvt i halvparten.  
    
  • Bruk tykt konstruksjonspapir. Den bør være tykkere enn vanlig papir, men ikke for tykk til å brette seg og rent åpent. Du kan kjøpe slikt papir, for eksempel leire eller håndflatepapir, i en håndverksbutikk eller kontorrekvisita.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Pek malen på boksen. Bruk dobbeltsidig tape for å fikse originalen på kuttpapiret. Du kutter papiret i henhold til malen, så sørg for at de to lagene er løst mens du skjærer. Ellers kan du gjøre feil og begynne igjen. Lim på baksiden av malen sammen i enden mens du kutter i midten, og brett originalen og papiret i halvparten.  
    
  • Du kan lage dobbeltsidig tape selv ved å stikke et tre tommers tape over deg selv og plassere limsiden av den ene enden på toppen av den andre, og skape en liten sløyfe som sitter på utsiden.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Kutt langs linjene i malen. Følg linjene i malen og kutt ut papiret for popup-skjemaet. Klipp de vertikale linjene ned først. Deretter beveger du langs konturen av formen. Arbeid nettopp fordi det er formen du ser når du åpner kartet. Pass på at du kutter ut begge halvdelene av det brettede papiret.  
    
  • Pass på at saksene du bruker, er skarpe og bladene er tynne nok til å kutte denne fine linjen. Du kan bruke spesialhåndsaks når en vanlig kjøkkensaks er for bred til å kutte ut de små detaljene nøyaktig.  
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Vedlegg  ,

    
   
 1.                  1      Vik cupcakeformen halvveis langs bunnen. De stiplede linjene på malen viser deg hvor du skal brette seg langs bunnen. Bruk den til å kaste papirskåret rett ut. Nøyaktighet er viktig ved å legge sammen disse linjene. Hvis klaffen er rotete eller skrå, kan det hende at kortet ikke åpnes eller lukkes riktig. Når du er ferdig, er det to brettede kanter langs den opprinnelige brettet fra å brette malingen.  
    
  • Den første folden fra å brette malen og kartongens sentrum ned er det punktet du lager popupdesignet på i kortets brett.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Velg ler- eller håndflatepapiret på bunnen av kortet. Velg et annet håndflatepapir som kortets kropp. Denne delen kan ha en annen farge eller et bestemt mønster som gjør at popup-delen skiller seg ut. Klipp håndflatepapiret inn i en 11,5 x 28 cm-stykke og brett den deretter i midten.  
    
  • Det brettede kortet passer inn i en standard invitasjonskonvolutt på 10 x 15 cm.  
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Stikk langs den brettede kanten på bunnen av cupcakes. Legg en liten dråpe lim på den flate overflaten der du brettet bunnen av formen. Legg denne siden av skjemaet og hold den på kortet (brettet midt på begge deler av båten skal passe sammen, for her åpner kortet). Når limet tørker, er formen fast og den andre siden kan bevege seg mer fritt når du åpner kortet.  
    
  • Pakk bare den ene siden av formen og ikke over de brettede linjene.
  •  
  • En varm limpistol kan fungere best her. Selv et håndtak lim med sterk hold er bra. Enkel Elmer's® lim er nok, men kan ikke vare etter tørking.  
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Lim de øvre halvdelene av formen sammen. Lim lysene på toppen av cupcakes sammen med en annen dråpe lim. Lukk kortet og trykk godt for å holde limet ordentlig. Hold kortet lukket til limet tørker. Åpne deretter igjen for å sikre at begge halvdelene er justert med toppen av popupformen.  
    
  • Koble kun de øvre halvdelene av cupcakes. Den nedre delen er ikke tilkoblet slik at den kan "åpne" når du åpner kortet.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Lag flere deler  ,

    
   
 1.                  1      Klipp andre former fra malen. Gå tilbake til malen og kutt ut de gjenværende formene. Det er ett eller to stykker av hver form på malen, inkludert skissene for frosting og stearinlys. Du kan kutte disse malformene ut av farget papir eller byggpapir som den faktiske Pop-Up Tel og lag dem over popup-delen av kartet.  
    
  • Andre deler kan plukkes opp eller brukes andre steder for å lage dine egne pynt i popup-design (for eksempel flere lys).
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Klipp formen fra det valgte båtpapiret. Velg fargen på papir for ferdigstillelse etter at du har klippet ut alle formene i malen. Legg disse figurene på det valgte papiret og klipp dem ut. Hvis du vil, kan du kaste disse bitene av håndverket papir i halv før du limer og kutter dem. Så du kan kutte to deler på en gang.        
 4.  
 5.                  3      Fest de forskjellige figurene på popup-delen på kortet. Hvis du har kuttet ut alle stykkene håndflatepapir og de er klare, må du holde dem til de riktige stedene på hver side av popup-delen av kartet. For denne malen er stearinlyset på frostformen og frostformen overlapper den første popup-delen du kutter ut og som er bunnen av cupcake. Trykk disse delene flatt på innsiden av det lukkede kortet og la dem tørke tilstrekkelig.        
 6.  
 7.                  4      Prøv kortet. Åpne kartet og se hvordan det fungerer. Hvis du har kuttet ut, foldet og limt den grunnleggende formen på riktig måte, skal den pelle litt på ytre kanten hvor du sitter fast, slik at figuren står opp når du åpner kortet, men det er flatt når kortet er lukket. Brikkene trenger ikke å være perfekt plassert på ditt første forsøk, og formen trenger ikke nødvendigvis å stå opp. Prøv igjen til du har et pent, fargerikt, hjemmelaget pop-up-kort. Dekorer kortet med highlighters, glitter, klistremerker eller maling. Gi den til en venn og se på hans uttrykk!  
    
  • Hvis popup-skjemaet ditt ikke blir oppreist, har du sannsynligvis lavet en liten feil ved å kutte eller stikke cupcake-figuren. Prøv igjen. Klipp ut pop-up-figuren så nøyaktig som mulig, og hold kun den brune kanten på undersiden til kortet.
  •  
  • Feil stikker lysene på toppen av cupcakes kan gjøre popup-figuren ser skrå eller ikke flat på et lukket kort. Begge lyshalvdelene skal være perfekt overlaid før du limer dem på.
  •  
  • Du kan skrive ut mange kopier av den opprinnelige malken hvis du trenger en eller to treningsøkter.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (3)      
Hobbyer populær:
Lag et sjakkbrett.

Lag en papirkniv.

Feil din død.

Fish flounders.

Slik strikker du en enkel lue.

Lag en virkelig skytepistol ut av papir.

Lag forskjellige røde.

Sy en kappe.

Lag lim fra melk.

Lag en gaveeske.

Lag en ryggsekk.

Lag en vindmøllemodell.

Utfør magiske triks uten verktøy.

Rengjør oljemaleri.

Lag en modell av solsystemet.

Lag et ordsøk puslespill.

Lag et papirhus.

Die i Minecraft.

Lag lyden av dråper med munnen.

Fotografering av julelys.

Gjør armbånd laget av hamp.