Home \ Hobbyer
 

Split hardwood.

 

Noen ganger er veden ved kutting for stor i diameter slik at den passer godt i ovnen eller ovnen som den er beregnet til. Ved å dele blokkene med stor diameter kan det gjøres nyttig. En person med sterke armer og den riktige teknikken kan raskt og effektivt dele hardtreet fra en tyk, rund koffert som svinger frem og tilbake ukontrollert. Lær hvordan du setter deg opp for suksess ved å dele hardt med en splittende økse eller kiler og fullføre jobben på riktig måte.

                 

Fremgangsmåte .

     Begynnelsen  
   
 1.             1      Bruk en splittende økse eller kiler for å splitte hardtreet. En splittningsøkse er en tykkere, kilformet økse. Hun er laget for å dele hardtreet mot fiberen, og hun har en stump hammer på ytre side. Det er vanligvis litt tyngre enn den vanlige øksen og veier flere pounds mer. Vekten på splitteøsen gjør arbeidet enklere. 
    
  • Kileene som skal deles er i utgangspunktet metallkile som du kjører inn i skogen med en sledehammer. Fordelen ved kilene er at du kan sette dem langs fiberen for å splitte veden og deretter kjøre dem inn i kofferten på nøyaktig samme punkt til den er delt.
  •  
  • Axene brukes til å hogge tre og ikke splitte den. Det er best å bruke en splitterøkse eller riving kniv når spalting av hardtre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klipp av treet i lengderetningen. Vanlige vedovner og brannputer holder 40 cm til 50 cm lange logger. Jo kortere skogen, desto lettere er det å dele. Du bør kutte veden til riktig lengde for dine behov, slik at du kan flytte og lagre den godt. Treet skal også ha riktig lengde for den tilsiktede bruken. 
    
  • Prøv å kutte enden av hvert brennested rett og flatt, fordi du må legge loggen lodret slik at du kan dele den. De skarve kuttflatene vil komplisere arbeidet ditt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sett opp en huggeblokk. Vanligvis er dette en del av en stor trestubbe. Det vil være ditt fundament der du kan legge og dele de enkelte blokkene. Ved hjelp av denne puten gjør det lettere å svinge øksen og forårsake mindre spenning i ryggen. En treflate på ca 15 cm fra bakken er riktig for arbeidet med splitting. 
    
  • Loggen skal ikke være for høy eller for kort for å unngå farlige ricochets hvis du treffer den ved siden av den.
  •  
  • Kolonne alltid på en slags blokk og aldri på bakken eller sement. Jorden vil være nok i nødstilfeller, men det blir lettere å tråkke hvis du må løfte den tunge splitteøksen så mye høyere. Hold styrken og splitt veden på en blokk, spesielt hvis du har mye tre å dele.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sett opp et trygt sted. Pass på at gulvet er lett å gå rundt, at det ikke er søppel rundt eller noe som overhenger arbeidsområdet ditt. 
    
  • Splitting hardwood er spesielt effektiv på kalde dager når treet er riktig avsatt før splitting. Brikkene hopper fra hverandre hvis du bruker riktig teknikk i kaldt vær. Dette gjør arbeidet enklere.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sett på riktig verneutstyr. På dagen du deler hardtre, bør du utstyre deg selv. Du bør bruke slitesterke hansker for å beskytte hendene dine mot splinter som gjør arbeidet mer ubehagelig. Du bør også bruke vernebriller og solide arbeidssko som skal ha en ståltåkehett. Del aldri veden når du er alene. Det bør alltid være noen rundt som kan hjelpe deg hvis du hadde en ulykke.                  
 10.  
            

    1      Split med en splittende økse  ,

    
   
 1.            1      Legg loggen din på huggblokken. Pass på at den er stabil, og stå midt i blokken hvis det er mulig. 
    
  • Det er ekstremt farlig å svinge en tung splittende økse over en rystende blokk. Med et slisset slag kan du slå beinet ditt eller treet kan fly bort som et flygende prosjektil. Spill det trygt og legg loggen trygt i midten.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Zoom inn i treet før du deler det. Se etter hårfeste sprekker i loggen. Du bør sikte på at knivbladet ditt går i samme retning som riftet. 
    
  • De forskjellige typer tre splittes på forskjellige måter. Planlegg deretter. Eiket splitter relativt enkelt i midten, og selv stykker med stor diameter kan deles på denne måten. Maple er lettere å splitte i endene og kantene av fibrene.
  •  
  • Søk etter store knuter eller steder der en gren er fjernet under kutting og unngå dem. Disse flekkene har sannsynligvis skarp og bøyd fiber. Du kan tilbringe hele dagen å fjerne disse knutene.
  •  
         
 4.  
 5.             3      mål. Velg stedet der du vil dele loggen. La splitterøksen hvile på dette stedet og spre føttene bredt. Du kan lage et lite merke i treet slik at du har en god visuell tilnærming til hvor du må lede splittøksen når fiberen ikke er godt synlig der du står.       
 6.  
 7.             4      Løft og senk splittakselen. Du svinger egentlig ikke øksen, og du trenger ikke å heve den bak hodet for å splitte treet riktig. Hold splitterøksen fast i slutten av stilen med din ikke-dominerende hånd og før øksen med din dominerende hånd like bak bladet. Bøy knærne litt og løft deretter splitterøksen rett over hodet, med armene dine rett. 
    
  • Skyv sterk hånd ned til begge hender er tett sammen og lås stilen. Flekk håndleddene dine og la tyngdekraften gjøre det meste av arbeidet for deg.
  •  
  • Columning har mye mindre å gjøre med styrke enn med riktig teknikk. Den svingende svingenes sving er ikke bare farlig, men også kjedelig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Trekk akselåsen ut av blokken igjen hvis den ikke splittet i to på det første slaget. Det kan hende du må trekke noe og slå fast slik at du kan løsne øksen når den er sunket og fast i skogen. Flytt øksen litt opp og ned for å løsne den fra treet. 
    
  • Alternativt, behandle den faste øksen som en kniv og bruk en sledhammer for å kjøre hammerhodet av splitterøksen i treet. Dette er en vanlig og populær teknikk for splitting av tre. Hvis du har plassert eksplosjonsøksen nøyaktig eller er fast, må du ikke kaste bort energien din.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gjenta ditt slag i treet til treet bryter. Prøv å treffe veden med øksen hver gang, på samme sted som første gang, eller langs en sprekk som dannes når du treffer treet.       
 12.  
 13.             7      Kolonne og historie. Del hver blokk av tre i mindre og mindre stykker til du har den størrelsen du vil ha. Normalt deler du blokken halvt og deler deretter hver halv i halv til brikkene på bredeste punkt er ca 15 cm til 20 cm brede. 
    
  • Stakk treet slik at luften kan sirkulere. La det slå seg grundig før du brenner det i en ovn eller peis. Dekk det for å beskytte det mot regn og fuktighet, noe som roter det. Men sørg for at du fortsatt har god luftcirkulasjon.
  •  
         
 14.  
             

    2      Split med kiler  ,

    
   
 1.             1      Sett forskjellige kiler. Kilene fungerer best på knutepunkt og spesielt på logger av hardtre eller store deler. Fordi det er mulig å kjøre en kile dypt inn i en tykk blokk uten nødvendigvis å knuse den, er det godt å ha noen flere kiler for å lagre den første kilen og fullføre arbeidet når kilen er over toppen Tilnærming er slått i skogen. 
    
  • Hvis du vanligvis deler med kiler, vil en god kombinasjon være å tilby en skarp kiling til forrett. Du kan bruke den til å trenge inn i skogen og finne en begynnelse. En annen kil med et bredere tips kan brukes til å splitte etter at du har kommet i gang.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Pek kilen i treet med en sledehammer. En sledehammer med kort håndtak vil fungere godt for denne jobben. Det avhenger av størrelsen på blokken og hva som er tilgjengelig. Hold kilen som om du holdt en veldig stor spiker og hammer i kilen til den stopper av seg selv.       
 4.  
 5.             3      Hammer med sledehammer. Hammer kilen inn i treet med sterke og rette slag til det splitter. Hvis du har kjørt kilen i full lengde inn i skogen og treet fortsatt ikke er splittet, start med en annen kile langs samme sprekk, men nærmere kanten av loggen, slik at kraften gjør gapet større og begge frigjør kilen, så vel som vedklyvene. 
    
  • Pass på at du er trygt utenfor det området der treet bryter, slik at kilen ikke kommer på føttene, noe som kan være veldig farlig. Når hammering, stå vinkelrett på splittet tre og kil.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fullfør arbeidet. Det kan være noen rester av trefiber som er igjen for å skille seg med øksen. Du kan også bruke splitterøksen eller øksen til å dele loggene i mindre, mer smidige stykker. Ikke bruk kilene til å dele mindre deler av treet. Det er en god sjanse for at de vil glide av og falle ut.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

                
Hobbyer populær:
Bygg en limpistol.

Heklet spisepinner.

Tegn en fotball.

Ta fingeravtrykk.

Spill mafia.

Distinguish messing fra kobber.

Maling av et barneteppe.

Sett opp biljardballer.

Hold båndene ute av fraying.

Tegn realistisk.

Del par i blackjack.

Charade lek.

Lag Foto Krus.

Tegn Israel.

Lag kattespiskere fra streng.

Unwrap og vask dukkehår.

Gjør lim.

Å lage kunstige blomster.

Lag en bomullshell 80s TShirt.

Spill Magic the Gathering.

Grow frø i Minecraft.