Home \ Hobbyer
 

Patina tremøbler.

 

Patinerende tremøbler er en god ide når det gjelder å legge til mer karakter i hjemmet ditt. Vintage, antikke og slitte møbler har en viss sjarm som nye møbler ofte ikke har. Det er en måte å oppnå dette utseendet uten å bruke store summer på antikke møbler: patinere møblene selv. Med følgende instruksjoner og lære noen teknikker, lærer du raskt hvordan du kan patinere tre møbler for å få det sjarmerende, antikke utseende.

               

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forbered dine møbler  ,

    
   
 1.                    1      Finn et stykke møbler du vil patinere. Hvis dette er første gang du patiniserer et møbel, så velg en billigere. Alternativt kan du også kjøpe et billig, brukt møbel i en bruktbutikk eller by på en på en elektronisk auksjon. I det minste vil du ikke ødelegge en av favorittbitene dine hvis du ikke er fornøyd med resultatet av arbeidet ditt.       
 2.  
 3.                  2      Dekk området rundt møbler eller flytt det til et annet sted. Det som følger er mye sliping, maling og chipping, noe som betyr at arbeidsmiljøet blir skittent. Dekk arbeidsområdet (så vel som andre møbler) med presenninger eller avispapir for å forhindre at de blir skitne med slipestøv eller malingstråler.  
    
  • Eller bare sett den i bakgården. Uansett.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Hvis møbler er malt i en farge du ikke liker, bruk en malingfjerner. Om du vil male over møbler eller ikke, vil den nåværende fargen skinne gjennom etter patinering. Så hvis du ikke liker fargen, børst den av. Sikkert kan du slå den ned, men det tar en evighet. En maling stripper er mye raskere. Dette brukes ganske enkelt og etter at malingen har blæret, kan du enkelt avfelle den.  
    
  • Mange mennesker hopper over dette trinnet. Hvis du vil gjøre det, så har du sikkert et annet møbel, men det ser ikke slik du vil. Ta denne ekstra tid for å få det perfekte utseendet og kjøp en paint remover (og bruk den).
  •  
  • Når du er ferdig med å plukke, må du sitte ned i møbler. Noen stædige flekker vil sikkert holde seg til møblene; Sandpapiret er der for dem.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Tenk på om du vil gi de fargede møbler en ny flekk. Hvis hele maling er borte og bare det bare treet er igjen, så kan du sylte det. Dette kan dumpe den nye fargen, noe som gir den et vintageutseende. Det ser også godt ut når flekken skinner gjennom (hvis du bruker bare ett lag maling).  
    
  • For å gjøre dette, ta et stykke rent klut, dypp det inn i flekken og gni det inn i treet i en sirkel. Det naturlige kornet i treet vil fremdeles være synlig. Du trenger ikke å være redd for at sirklene vil være synlige, de vil ikke være synlige etter påføring av neste lakk.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Hvis du er fornøyd med eksisterende farge, så begynn å slipe. Skal av møbler med grovkornet sandpapir. Hvis det er et ubehandlet møbel, slip det av til overflaten er glatt, slik at malingen overholder den. Hvis møblene allerede er farget eller har et lag maling, sliping av de fleste, men ikke alt. Å la den gamle finalen vise ujevnt bidrar til ønsket forvitret utseende av det ferdige møbler.  
    
  • 80 grit sandpapir er bra for en start. Under slipingen må du være oppmerksom på hvor mye av det gamle laget som skal vises. Noen liker å lage et spottete utseende, mens andre liker det når undertonene er mer subtile.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Rengjør møblene med en grov klut. Dette sikrer at alt slipestøv fjernes. Du bør jobbe med et rent møbel som er fri for sliping av støv og andre rester.                  
 12.  
             

  Del 2      Paint ditt møbel  ,

    
   
 1.                  1      Påfør en primer på møblene. Etter det har du to valg: du kan bare bruke et lag maling, din primercoat, for å male hele møblene. De gjennomsiktige, patinerte delene av møblene kommer da fra selve selve treet. Eller , sand igjen etter primeren og deretter påføre voks eller annen maling og så sand igjen slik at primeren er den delen som skinner gjennom. Begge vil se bra ut.  
    
  • Bruk alltid tynne, jevne lag. Det tar litt lengre tid, men det er verdt det. Pensle hele møblene i tynne lag mot kornet, la malingen tørke og gjenta alt til du oppnår fargen du vil ha. Dette vil tillate deg å kontrollere skygge på en presis måte, og det vil ikke være noen klissete klumper av overflødig maling igjen.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Hvis du bruker to forskjellige farger, bruk litt voks til de stedene som skal skinne gjennom. Dette er bare et alternativ og bare nødvendig hvis du arbeider med to forskjellige farger. Voks danner en beskyttende film og forhindrer at topplakken dekker underlaget.  
    
  • For de stedene du vil patinere, kan du bruke stearin voks eller fotogen. Disse er vanligvis kanter og hjørner samt steder som vanligvis "slites ut" overdrevet. Det er disse stedene hvor du vil vise gjennom fargen.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Løft brikken for å simulere slitasje. Hvis du ikke vil bruke et andre lag med maling, bruk et grovt sandpapir eller en sandblokk for å snu ned hjørner og kanter på møblene med fast trykk til du har en ujevn og avrundet overflate. Dette gir møblene et forvitret utseende og representerer hoveddelen av arbeidet ditt.  
    
  • Hvis du vil bruke et annet lag maling, gjør det samme, men ikke med full intensitet; du dekker det opp med maling uansett.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Påfør en topplakk hvis ønskelig. Toppjakken trenger ikke å se fint ut; Faktum er at det ugligere dette laget av maling er, jo mer patinert vil ditt møbel se ut. Påfør malingen ekstra tynn på enkelte steder, slik at basisfargene og de slipede områdene kan skinne gjennom. Jo mer slitt og brukt møbelen ser ut, desto bedre.  
    
  • Maling over voks; han er der for det. Påfør igjen tynne lag med maling; Farge klumper skal unngås. Når det er gjort, la det tørke.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Om nødvendig, gni over voks med stålull. Stålull ødelegger ikke topplaget; ikke at dette ville ha betydning (fordi du vil ha dette patinert utseende). Gni over voksen til den forsvinner, slik at grunnfarge kan skinne gjennom.  
    
  • Etter å ha fullført dette arbeidet, tørk møblerne med en ren, grov klut. Det er det i prinsippet. Nå kan du legge til flere detaljer.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Legg til flere slitasje detaljer  ,

    
   
 1.                  1      Legg til sprekker med hammer og meisel. Hvis du vil knekke ditt møbel, trenger du en hammer og en meisel. Plasser meiselen i stedet for ditt møbler hvor du vil ha sprekk. Husk imidlertid at treet tårer bare langs kornet. Hit meiselen med hammeren til en sprekk er dannet. Hvis du vil øke sprekket, bruk meiselen på et annet punkt på sprukken.  
    
  • Bruk en hammer for å gi bukser til møblene. For å få møblene til å bli slitt, legg hammeren på forskjellige steder for å lage små bukser.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Bruk en stålbørste for å gjøre møblene litt riper. Pensler møblene med stålbørsten på forskjellige steder hvis du vil legge til riper. Du kan gjøre det selv etter å ha plukket eller malet møblene.  
    
  • Prøv å få det til å se så tilfeldig som mulig, slik at det ikke ser kunstig ut. Legg kun små riper som går i forskjellige retninger; ingen rette tykke linjer.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Du kan bruke en borer til å bore små hull i møblene. Bruk en bor og et lite bor for å lage hull i møbler og gjøre møbler enda mer patina-tipped. Bor noen hull i nærheten av hverandre for å etterligne skader forårsaket av tre ormer eller andre insekter. Det gjør at møbelen ser enda mer ut.  
    
  • Dette er bare et alternativ. Hvis du ikke er sikker på hullene, la det være. Skrape og maling er nok patina.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Bytt ut alle metalldeler med antikke tilbehør. Et hvilket som helst skinnende metallstykke på ditt møbler vil ødelegge det antikke utseendet du vil oppnå. Heldigvis er antikke tilbehør (inkludert kopikomponenter) bare begynt å boom; På Internett finner du reservedeler for låser, håndtak, føtter og skruer.        
 8.  
 9.                  5      Hvis du ønsker det, kan du flekke dine møbler og forsegle det med lakk. Før du begynner, rengjør møblene igjen med en grov klut og puss den deretter med flekk i kornretningen. Etter påføring må du tørke flekken med en klut; Dette etterlater akkurat nok flekk i riper og bukser som du har festet som høydepunkter.  
    
  • Hvis flekken er tørr, forsegl møblene med et lag klart lakk. Pass på at det er en mal som ikke er gul, da noen (som vanlig polyetan) vil forandre farge over tid, ødelegge utseendet.  
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Ferdig.        
 12.  
            

Tips .

                  

Hva du trenger .

      

           Les mer... (2)      
Hobbyer populær:
Lag Flubber.

Lag dine egne julespill.

Lag et hefte selv.

Spill Ultimate Frisbee.

Finn ideer til tegninger.

Bygg en flymodell.

Gjør kort triks.

Tinker cat ears.

Fargespissen.

Tegne Bart Simpson.

Jailbreak på en PS3.

Lag et blomstert pop up gratulasjonskort.

Lag en maske av håndflatepapir.

Gjør en vifte av.

Fix batik.

Fletting av et tau.

Spill bingo.

Tegn et animasjonslegeme.

Tegning av en mørtelplate.

Lag et skallhalsbånd.

Tegn en fisk.