Home \ Hobbyer
 

Ramme et puslespill.

 

Noen ganger er et ferdig puslespill for godt til å bryte. Og burde all flid og hengivenhet vært forgjeves? Hvis du ikke vil bruke penger på en spesiell puslespillbilde, som ofte er dyrere enn puslespillet, kan du ramme ditt puslespillemesterstykke med en liten lim.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Ramme puslespillet med lim  ,

    
   
 1.            1      Bruk denne metoden til å permanent ramme puslespillet for generell beundring. Puslespillet er festet med et spesielt lim og kan da ikke lenger demonteres. Resultatet er elastisk og har en fin malingseffekt, men dette kan bli ledsaget av et tap i verdien av puslespillet. Derfor anbefales ikke denne metoden for verdifulle samleobjekter. Noen amatørpuslere gjør det selv uten det.        
 2.  
 3.             2      Velg en ramme som passer til ditt puslespill. Siden komposittpuslespillet kan ha litt forskjellige dimensjoner fra etiketten måler du med en linjal eller et målebånd like før du velger rammen tilsvarende. 
    
  • Noen håndverksbutikker selger individuelle rammestrimler som kan kombineres individuelt i høyde og bredde.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Trim en ramme bakvegg. Ta en veggplate, skumpanel eller et solid kartong med en tykkelse på 6 mm og klipp ut et rektangel som passer akkurat inn i rammen. Denne bakveggen er støtteflaten som holder puslespillet ditt. For jevn kutt anbefales en håndflate til en rett vinkel i kombinasjon med en tåre eller en vinkelkniv. 
    
  • Unngå for tynt eller fleksibelt materiale til bakveggen, ellers kan det deformere over tid.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skyv puslespillet på et lag med vokspapir. Slik beskytter du arbeidsområdet nedenfor.       
 8.  
 9.             5      Ta en rullestift eller lignende for å retile puslespillet. Før du limer, bør du eliminere mulige støt som puslespillbrikker som stikker ut. Legg mye press på rullestiften når du ruller den over hele puslespillets overflate flere ganger.       
 10.  
 11.             6      Pensle puslespillets overflate med pusleslim. Få spesiell pusleslim fra håndverksbutikken eller nettbutikken. Bruk en pensel for å påføre limet i et jevnt, gauzy lag til hele puslespillets overflate. Pinsle selvfølgelig, fremfor alt, leddene mellom puslespillene! 
    
  • Hvis pusleslimet er pulverisert, les instruksjonene for bruk for å berøre det tilsvarende.
  •  
         
 12.  
 13.             7      La limen tørke. Bruksanvisningene for limet kan også si hvor lang tid det tar. Ellers la det malede puslespillet tørke i minst to timer. Sjekk om det er gjort ved lett å løfte en kanten av puslespillet: Hvis puslespillene ennå ikke er tette nok, la dem tørke eller påføre et annet limlag.       
 14.  
 15.             8      Fest puslespillet på bakveggen. Påfør litt lim på det tidligere kuttede skum- eller papppartiet. Legg forsiktig det limte puslespillet på bakveggen, slik at begge kantene er nøyaktig justert med hverandre. Fest puslespillet til bakveggen, og fjern eventuelt overskytende hovget lim. 
    
  • Hvis limen ikke holder ordentlig, eller hvis den forstyrrer det generelle bildet, kan du alternativt spørre i håndverksbutikken dersom du faglig kan tørke opp puslespillet der.
  •  
         
 16.  
 17.             9      La puslespillet hvile i minst 24 timer. Dette gir limet sin maksimale klebende effekt. Hvis puslespillet ripples eller har andre støt, flatt det med en stor bok eller annen tung gjenstand med tilstrekkelig overflateareal i 24 timer.  
    
  • Ikke bruk gjenstander med liten eller ujevn overflate, da dette vil føre til ujevn trykkfordeling, noe som kan påvirke resultatet eller til og med føre til skade på puslespillet.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Sett på rammen nå. Hvis puslespillet inkludert bakveggen er tørt, legg det i rammen. Lås rammen med klemmer eller spak på baksiden - eller hvilken som helst enhet den har installert for den. 
    
  • Sett inn et glass eller plastbeskytter foran puslespillet for å beskytte det mot riper. For å optimalisere puslespillets farger, bruk UV-filtreringsglass.  
  •  
                   
 20.  
             

    2      Utgitt puslespillet uten å stikke  ,

    
   
 1.             1      Gå glipp av puslespillets lengde og bredde. Hobbypuslere som ønsker å bevare verdien og bruken av puslespillet, er avhengige av spesielle rammer. Selv om disse rammene ofte er merket som "500 puslespillrammer" eller "1000 puslespillrammer", er det en god ide å se på de faktiske dimensjonene i puslespillet når du kjøper. Siden rammen uten puslespillet er det eneste som holder puslespillet på plass, er det viktig å finne en ramme som passer godt til puslespillet.       
 2.  
 3.             2      Finn et puslespillramme som ikke krever å stikke. Noen produkter som tilbys som "puslespillrammer", er bare vanlige billedrammer med dimensjoner tilpasset felles puslespillformater, men de holder ikke puslespillet på plass uten lim. Riktig spesielle puslespill rammer er vanligvis dyrere. Selv om du enkelt kan prøve ut om en standard bilderamme med et solid bakpanel og frontrute ikke holder puslespillet, anbefaler vi en ramme som er spesielt utviklet for puslespill, da puslespillene er tykkere og mer følsomme enn bildene og plakatene som vanlige rammer normalt er utformet for er. 
    
  • Prøv MyPhotoPuzzle-rammen i aluminium med glasspanel, med trejigrammen med akrylplate eller med justerbar Versaframe.
  •  
  •   Merk: På slutten av denne delen er det noen få billigere alternativer for å vise puslespillene dine.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kombiner en MyPhotoPuzzle-ramme. Utformingen av de spesielle puslespillene varierer fra merke til merke. For MyPhotoPuzzle-rammer skyver du forsiktig glasset på puslespillets overflate, roterer det rundt med puslespillet, og senker du bakvegget på baksiden av puslespillet. Pass på at hengeren på bakveggen er på toppen av puslespillet, da hele greia vil henge opp og ned etterpå. Legg rammen rundt bakpanelet og glasset og brett ned alle klipsene rundt bakveggen for å fikse det.        
 6.  
 7.             4      Sett sammen en jigframe. Jigrammen er vedlagt en akrylplate, som er beskyttet på begge sider med et lag med papir. Legg glasset i solen eller på ovnen i en kort stund for å gjøre det lettere å skrelle av papiret. Sett puslespillet på et av de vedlagte "jigsheets" - eller legg puslespillet direkte på det. Skyv det indre kammeret av rammen opp, legg kjeveplaten med puslespillet på den med forsiden opp i rommet og dekk puslespillet med akrylplaten. Sett nå alt sammen igjen i rammen. 
    
  • I stedet for å sette puslespillet på etterpå kan du også sette en av jigsheets på puslespillet for å gi det ekstra grep når du slår den over. Sett deretter det andre jigsheet på baksiden av puslespillet for å slå puslespillet på ryggen igjen.
  •  
  • Hvis puslespillet ditt er mye mindre enn rammen, er det et lite stykke papp som kommer under puslespillets bunnkant på jigsheetet for å sentrere puslespillet slik.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Følg vedlagte instruksjoner for andre rammodeller. Andre merker kan bruke andre systemer enn de som er diskutert ovenfor. Størrelsesjusterbare rammer er ofte todelt, så de skyves sammen rundt puslespillet og deretter låst på plass.       
 10.  
 11.             6      Alternativt kan puslespillet også være fantastisk utstilt i et glassbord. Noen kaffebord har en glassoverflate som kan skrues av og på. Her kan du sette puslespillet ditt under det og sette det på skjermen!       
 12.  
 13.             7      Bruk en klar plastarkhylse i stedet. Slike deksler er for det meste laget av polypropylen og merket som "arkiv-klare". Dette beskytter ditt puslespill mot fuktighet og andre skadelige påvirkninger. Imidlertid er disse dekslene faktisk utformet for fotografier og småformat utskrifter, så det kan noen ganger være vanskelig å finne dem i riktig størrelse for mellomstore og store formatpuslespill.       
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (4)      
Hobbyer populær:
Tegn realistisk.

Fargepapir.

Gjør øredobber selv.

Gjør Fishbowl Mucus.

Tegn øyne.

Quilling.

Bland maroon farge.

Spill tre kortspoker.

Beklager å spille.

Gjør noe for første gang.

Lag en bok med skygger.

Kjør en vellykket klan i Clash of Clans.

Gjør smigrende bilder av deg selv.

Lag en puddelkjørt.

Lag din egen skulderpose.

Spill Minecraft Multiplayer.

Blitz Brigade hack.

Gjør mugg for lysstøpning.

Tegn et veldig godt bilde.

Lag en stressball.

Trykk på blomster.