Home \ Hobbyer
 

Spill spillet Gordian Knot.

 

Spillet Gordian Knot har lenge vært brukt som lagbygging og som en morsom måte å bryte isen inn i nye grupper. Det er et flott spill hvis du tar vare på små barn eller driver aktiviteter i en sommerleir, og du trenger bare villige spillere og nok plass! Avhengig av antall personer i gruppen din og kompleksiteten til knuten du gjør, vil dette spennende problemløsende spillet ta omtrent 15 til 20 minutter.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Klargjør spillet  ,

    
   
 1.            1      Samle en gruppe som skal spilles. Som det blir sagt, jo mer, jo bedre, og det er definitivt tilfellet med Gordian knotter! Hvis du kjører spillet med små barn, kan du finne det lettere å håndtere små grupper fordi de formede knutene er mindre kompliserte. Det ideelle antall spillere for dette spillet er 8-20, men du kan også spille med bare fire spillere.  
    
  • Hvis du vil prøve spillet, men ikke har campister eller barn å leke med, kan du invitere dine naboer til å spille. Du kan også invitere venner til parken med deg og invitere andre i parken for å bli med.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forklar spillets regler. Dine venner og deg danner en sirkel og tar hendene dine for å lage en menneskelig knute med armene dine. Målet med spillet er å løse deg uten å slippe av hendene du har tatt. Etter unraveling, vil du være tilbake i en normal sirkel uten hendene i midten.  
    
  • Du kan alltid legge til mål for å lage din egen versjon av Gordian Knot. For eksempel, hvis du og dine venner vil ha en utfordring eller et løp mot klokken, kan du sette en tidsbegrensning på telefonen din med en tidsur.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Knut alle spillerne sammen ved å rote hendene. Lag en sirkel med de andre spillerne slik at hver person er nær den andre. Spillere trenger å bli med hendene over sirkelen for å danne en menneskelig knute, så du må kanskje holde fast sammen for store grupper. Når du står i en sirkel, strekker du hendene dine og tar to forskjellige personer i en sirkel, unntatt de som er på dine sider. Hver venstre hånd skal holde en venstre hånd og hver høyre hånd skal holde en til høyre. 
    
  • Selv om det er i motsetning til spillets regler om å gi slipp på hendene du holder, må du kanskje justere grepet på et tidspunkt. Du vil sannsynligvis bøye og vri for å unravel knuten. Justering av grepet er helt akseptabelt, slik at spillerne kan leke mer komfortabelt.  
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Spill spillet  ,

    
   
 1.             1      Undersøk knuten du har dannet. Kommuniser med de andre spillerne i Gordian Knot for å finne ut hvordan du vil unravel ham. Hvis du lærer yngre barn, må du kanskje oppfordre dem til å gjøre det. Det kan være et enkelt sted i knuten som er lett å bryte opp og vil gi de andre mer spillerom.  
    
  • Spesielt når du jobber med barn, men også når du spiller med vennene dine, bør du sørge for at alle er forsiktige i opprøringen. Stramming eller riving kan skade noen!
  •  
  • I begynnelsen vil knuten være solid og tykk med mange kryssearmer. Du og din gruppe bør ta et skritt bakover hvis det er mulig. Så du får en bedre oversikt over den gordiske knuten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Flytt rundt de andre spillerne. Du og de andre spillerne skal være klare til å bøye, vri og bevege seg på hvilken måte som helst som er nødvendig for å løsne knuten. Du kan oppleve at du eller andre må dukke i hendene på andre spillere, klatre over par hender eller ta lignende tiltak for å rive knuten. Siden dette spillet krever litt smidighet, bør du vurdere å strekke seg først. 
    
  • Når du spiller, bør du alltid respektere andres grenser. Hvis du er i en ubehagelig posisjon med en annen spiller, kan du be de andre spillerne om å hjelpe deg ved å oppløse en annen del av knuten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lag en sirkel ved å rase knuten. Du vil legge merke til at når knuten løses, begynner en sirkel å danne seg. Noen kan se på innsiden av sirkelen, noen til utsiden når du er ferdig med å løsne, men du bør ha en uavbrutt sirkel med tilkoblede hender. Gratulerer! Du har løsnet den gordiske knuten!  
    
  • I noen tilfeller har du kanskje gjort det for godt å danne en knute! Det vil si, du vil ikke være i stand til å løsne knuten; i så fall løsne hendene og prøv igjen.  
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Utvid spillet gjennom variasjoner  ,

    
   
 1.             1      Spill spillet med en stige. Dette er en flott variasjon for mindre grupper hvor du kan ta svinger som leder den gordiske knuten. For å spille denne varianten, må en av spillerne forlate rommet eller vende seg bort fra resten av spillerne mens de knuter. Da kan spillerne bare bevege seg som ledet av lederen.  
    
  • Det kan være morsomt å bruke en prop for å skille nodelederen fra de andre spillerne. For eksempel kan du gi lederen en megafon, en spesiell lue eller et merke.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk Gordian Knot til å lære navn. Isbrytere hjelper ofte å lære navnene til de du spiller med. Du kan også legge til denne utfordringen til Gordian Knot! Alt du trenger å gjøre er å legge til en regel som sier at spillerne bare har lov til å snakke med de andre spillerne når de først sier navnet på spilleren.  
    
  • For å oppfordre spillerne til å bruke navn, kan du introdusere en liten straff for de som ikke bruker fornavn. Hver gang et navn ikke blir brukt, kan spillerne være enige om at den som bryter regelen, må gjøre fem push-ups når spillet er over, eller du kan velge spillerne som ikke bruker navn ved neste aktivitet med oppbygging.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Innfører spiller- eller feltbegrensninger. Du bør være skeptisk til denne typen variasjon. Siden spillerens lemmer blir forvirret, er det lett å falle over eller miste balanse, noe som kan skade noen. Eldre barn og voksne kan finne Gordian Knot mer krevende med disse reglene: 
    
  • Hver sekund spiller har blindefoldede øyne. Således må de blindfacede spillerne instruere de som har dem, noe som ytterligere oppfordrer samarbeid.
  •  
  • Hindringer på feltet. Ujevnt terreng kan gjøre det vanskelig å holde balansen når du unraveler, men du bør være forsiktig med truende farer. Unge barn kan nyte å spille Gordian Knot i et hoppeslott.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lag en konkurranse i knutefjerning. Spesielt med store grupper, må du kanskje dele dem i mindre grupper for å faktisk spille Gordian Knot. Hvis dette er tilfelle med gruppen din, kan du få en konkurranse ved å la begge lagene konkurrere mot hverandre og se hvem som kan løse knuten raskere.        
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (12)      
Hobbyer populær:
Lag en varig boble løsning.

Lag en tegneserie.

Hekketepper.

Sett opp et syrom.

Lag lysende farge i mørket.

Brett en hexaflexagon.

Mal solsikker.

Lag en kusudama kule.

Finn ideer til tegninger.

Løs en Rubiks kube i enkle bevegelser.

Lag en tegneserie.

Gjør deg svimmel.

Slå en Adventskranke.

Reparer en dør.

Tegne et ansikt.

Lag en utklippsbok.

Å lage et solsystem.

Gjør gipsfossiler.

Tegn Nemo fra å finne Nemo.

Overfør bilder fra et digitalkamera til datamaskinen.

Gjør fuglefrø ornamenter.