Home \ Hobbyer
 

Spiller Cluedo.

 

Cluedo er et populært brettspill opprinnelig laget av Parker. Det har vært en familie favoritt i generasjoner. Målet med spillet er å løse et mord. Hvem var det? Med hvilket våpen? I hvilket rom? Når du gjør antagelser om drapsmisten, pistolen og forbrytelsesscenen, utelukker du muligheter og kommer nærmere sannheten.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forbereder spillet  ,

    
   
 1.            1      Sett opp spillbrettet. Ta ut Cluedo-brettet ditt og legg det på din spillematte. Cluedo-styret inneholder ni mellomrom hvor de seks karakterbondene kan bevege seg. Pass på at du velger en spillpute rundt hvilken alle spillerne sitter og hvor de lett kan få tilgang til brettet.  
    
  • Opptil seks personer kan spille Cluedo, og de må alle ha tilgang til brettet for å flytte karakterkarakterene sine.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plasser alle seks tegnkarakterene og våpnene på brettet. Du kan tilfeldigvis plassere tegnebrikkene på brettet, men sørg for at hvert tegn er i et rom i begynnelsen av spillet. Alle seks spillere skal også ha et våpen i rommet. Det spiller ingen rolle hvilket våpen som kommer til hver karakter.        
 4.  
 5.             3      La hver spiller ta en detektiv notat og en blyant. Før du starter spillet, sørg for at hver spiller har en detektivbrikke for å spore sine mistenkte, rom og våpen. Disse arkene inneholder en liste over mistenkte, rom og våpen, slik at spillerne kan sjekke dem hvis de lukker dem ut.  
    
  • Hvis en spiller, for eksempel Mrs.Peacock, holder en lysestake og kjøkkenet i hånden, kan de ikke ligge i konvolutten. Spilleren bør fjerne disse elementene fra listen for å utelukke dem.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Klargjør kortene  ,

    
   
 1.             1      Hold de tre korttypene skilt og bland hvert kortkort. Cluedo inneholder tre forskjellige typer kort: mistenkte, rom og våpen. La disse kortene stå i separate hauger og bland hvert kortkort. Sett deretter stablene med forsiden ned på bordet.        
 2.  
 3.             2      Legg konvoluttet "Konfidensiell sakfil" i midten av brettet. Tegn ett kort fra hver av de tre stablene og legg dem i konvolutten "Konfidensiell fallfil". Pass på at du holder disse kortene med forsiden ned, slik at ingen kan se dem. Spilleren som gjetter hva de tre kortene vinner spillet.        
 4.  
 5.             3      Bland sammen alle tre bunke kort sammen. Etter at du har plassert kortene i konvolutten "Konfidensiell fallfil", kan du blande de resterende kortene sammen. Deretter utdeler alle kortene til spillerne, så du har alle de samme kortene.  
    
  • Du kan se på kortene dine, men ikke vise dem til noen annen spiller.
  •  
         
 6.  
             

    3      Spill spillet  ,

    
   
 1.             1      Terninger hver tur eller bruk en hemmelig passasje for å flytte karakterkarakteren din. Det første du må gjøre når det er din tur å kaste en terning eller bruke en hemmelig passasje for å komme inn i et rom. Du bør prøve å flytte til et nytt rom hver tur. Rull og flytte karakteren din rundt antall mellomrom.  
    
  • Husk at du kan flytte Cluedo opp, ned eller sidelengs, men ikke diagonalt.
  •  
  • Frøken Scarlett kommer alltid først med Cluedo. Så hvis du bruker din karakter, kast terningene først, og så går spillet til venstre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vent på måten å fjerne om en spiller låser deg i et rom. To spillere kan ikke være i samme felt samtidig. Derfor, hvis du har en annen spiller som står i feltet rett foran døren til et rom hvor du er, kan du bli låst i et rom fra tid til annen.  
    
  • Hvis du er låst opp i et rom, må du vente til neste runde. Deretter kan du se om veien er klar og prøv å forlate rommet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjør gjetning hver gang du går inn i et rom. Målet ditt er å trekke konklusjoner for å finne ut hvilken mistanke, plass og våpenkort er i konvolutten. Derfor må du bruke ekskluderingsprosessen til å gjette hva som kan være i konvolutten til lagkameratene dine.  
    For eksempel kan du anta at oberstens sennep var i strykejernsstudiet. Dine spillere søker deretter sine kort for den mistenkte, dette rommet og dette våpenet. Spilleren til venstre for deg vil være den første som avslører et av disse kortene hvis han har dem i hånden.  
  • Dine lagkamerater blir alle omvendt og viser deg et kort fra hånden dersom de mistenker en av dem. Deretter fjerner du de kortene som spillerne har vist deg, for å eliminere noen flere alternativer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Flytt tegn tegn og våpen inn i mellomrom mens du gjetter. Du må være i et rom for å gjette seg om ham. Men du må også flytte den mistenkte og våpenet du mistenker. Ta den mistenkte og våpenet fra hvor de er på bordet og plasser dem i det mistenkte rommet.  
    
  • Det er ingen grense for antall mistænkte eller våpen du kan ha i et rom samtidig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjør anklage hvis du er sikker på at du vet hva som finnes i konvolutten. Du bør bare uttale en anklage etter at du har eliminert flest muligheter. Du burde stole på at du vet hvem lovbryteren er, hvor han begikk drapet, og med hvilket våpen. Hvis din beskyldning er riktig, vinner du spillet!  
    
  • Husk, du kan bare snakke en kostnad per spill. Hvis du har feil, har du mistet spillet. Du må sette kortene tilbake i konvolutten og fortsette å avsløre kortene dine til andre spillere. Men du kan ikke gjøre en annen beskyldning.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (8)      
Hobbyer populær:
Skarp en blyant.

Sy riktig.

Lag et beroligende glass.

Installer FOSE.

Lær å tegne uten dyre kurs.

Slik strikker du en enkel lue.

Lag et armbånd av hestehår.

Spill Flame.

Mal en stein.

Bygg et skur ut av hauger.

Lag hårbuer for jenter.

Lag et teppe av t skjorter.

Lag Slenderman Mask.

Lag en umulig flaske.

Lag tydelig slim.

Selg kunst.

Jakt i Aura Kingdom Eidolons.

Tegn et bord.

Tegn en stjerne.

Lag en sylinder fra duct tape.

Spill bro.