Home \ Hobbyer
 

Ta gode bilder med kameratelefoner.

 

Være det et tilfeldig øyeblikksbilde fra øyeblikket eller en velovervejet bildesammensetning, er en mobiltelefon med kamera et verdifullt verktøy for å ta bilder. Ofte er de mest inspirerende bildene i hverdagen når du ikke har et vanlig kamera med deg. Telefonen du har med deg i lommen, kan plukke opp slike spontane øyeblikk når det er upraktisk eller umulig å alltid ha ditt speilreflekskamera eller annet kamera med deg.

 

Det viktigste å huske er at du ikke lar gode råd holde deg fra å fange et godt øyeblikk. De tekniske og komposisjonelle detaljene spiller ingen rolle om du ikke engang lager bildet fordi du er for opptatt etter å følge alle reglene. Det viktigste i verden er at du lager et bilde du husker. Og med det...

             

Fremgangsmåte .

    

    1      Sette opp telefonen for bedre bilder  ,

    
   
 1.                    1      Rengjør objektivet. Over tid kan lommen samle seg på objektivet på kameraet og skape et uklart bilde. Bare tørk den av med en ren klut.       
 2.  
 3.                  2      Sett telefonen til den høyeste bildekvaliteten og oppløsningen. Kanskje tok du endelig et bilde som er godt nok til å skrive ut; Du kan ikke gjøre dette hvis du bare har en lavoppløselig versjon av bildet.        
 4.  
 5.                  3      Slå av bildene. En vanlig flott skudd kan bli ødelagt av en ostetisk ramme eller bakgrunn; Hvis du virkelig trenger en, legg den til etter at du har tatt bildet.        
 6.  
 7.                  4      Slå av alle andre effekter. Dette inkluderer svart og hvitt, sepia toner, inverterte farger og så videre. Disse ser ikke nødvendigvis ut som oste som rammer og har sin rettferdighet; Men slike ting blir bedre gjort senere med et bilderedigeringsprogram enn på telefonen. Hvis du ser på bildet ditt på en stor skjerm, kan du oppleve at fargene i landskapet ditt er altfor gode til å miste i svart og hvitt.        
 8.  
 9.                  5      Juster hvitbalansen hvis telefonen støtter den. Det menneskelige øye tilpasser seg vanligvis til belysningen, så hvit blir hvit på alle måter. Et kamera ser imidlertid at et gitt emne under vanlig husstandsbelysning er rødere enn normalt. For bedre kameratelefoner har du muligheten til å tilpasse kameraet til dette. Hvis du har et slikt alternativ, bruk det. Hvis du ikke er sikker på hvilken innstilling som skal brukes, må du eksperimentere med det.                  
 10.  
             

    2      Still opptaket  ,

    
   
 1.             1      Unngå emner i svakt lys, i det minste hvis du vil at de skal være jevnt opplyst. De små sensorene på kameratelefonen kan ikke håndtere høye ISO-hastigheter (for eksempel høy lysfølsomhet, slik at bildene er uten blits) uten å generere mye støy. I de fleste tilfeller ekskluderer dette innendørsfotografier som ikke er tatt i de best opplyste områdene. 
    
  • Hvis du trenger å ta bilder innendørs, må du vurdere de kunstige lyskildene du har. Unngå fluorescerende lys, da det kan gi en grønn fargetone på fagene dine.  
  •  
  • Kontroller at kameraet ditt er stabilt i svakt lys. Mobiltelefonkameraer reduserer lukkerhastigheten i svakt lys, og dette kan fange opp alle bevegelsene dine og sløre bildet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Unngå lyse refleksjoner og andre "problemområder". Dette tvinger kameraet til å belyse resten av bildet, eller får kameraet til å deflate høydepunktene på de klareste delene av bildet. Sistnevnte er verre, siden det noen ganger er mulig å trekke ut detaljer om deler av et bilde som er for mørkt, men det er umulig å gjenopprette slike høydepunkter fordi det ikke er noen detaljer som kan hentes fra dem. Dette kan imidlertid brukes kunstnerisk, f.eks. når sterkt lys kommer inn gjennom et vindu. Bilder med folk ser best ut i diffust belysning, for eksempel åpne skodder, under en skyhimmel eller i lyst kunstig lys. Prøv å hente lyse farger som vises godt i stedet for en serie lysere og mørkere (som begge mister detaljene).       
 4.  
 5.             3      Unngå alt som krever nært fokus. På grunn av den meget korte brennvidden (avstanden mellom kameraets optiske elementer og dens sensor, igjen på grunn av sine små sensorer), skiller kamerakameraene seg når de skyter, med nesten alt i fokus i en scene. Imidlertid forhindrer dette (og deres vanligvis dårlige autofokus) vanligvis å fokusere på objekter som ligger svært nær telefonen, eller en svært grunne dybdeskarphet for en effekt med uklar bakgrunn (som senere kan oppnås med programvare i forskjellige stadier uansett).       
 6.  
 7.             4      Unngå "speilbilder" og bilder tatt av deg selv i armlengde. Spirer forvirrer ofte autofokus. Gå ut og ha noen ta bildet for deg. Hvis du foretrekker å gjøre bildet selv, har de fleste mobiltelefonkameraer også en selvutløser, slik at du kan plassere telefonen hvor som helst og plassere deg selv som et emne.       
 8.  
 9.             5      Hold motivet høyt og fremtredende. Fine detaljer, for eksempel bladene av et tre fra en avstand, smøre. 
    
  • Det er best å ta ting så nært som mulig til emnet. Hvis du kan komme nær motivet ditt og ramme det tett, får du de beste resultatene.
  •  
  • De fleste smarttelefonkameraer har en digital zoom, men bruk av dem kan ikke hjelpe deg med å få detaljerte bilder eksternt. Bruken er i hovedsak bare å beskjære bildet på skjermen i stedet for å redigere det.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Unngå en forvirrende bakgrunn. Cellular kameraer fokuserer ikke automatisk på forgrunnen, og det er ingen innstilling for det.        
 12.  
 13.                  7      Bruk flashen klokt. Hvis blitsen brenner fordi hele scenen ikke er opplyst nok, tar du sannsynligvis bilder innendørs i lite lys. Ikke gjør dette og gå tilbake til trinn ett; en scene helt opplyst av blitsen ser unaturlig ut, da det vanligvis ikke er mulig på et mobiltelefonkamera å lede blitsen hvor som helst annet enn direkte fremover (for eksempel kan du ikke kaste den tilbake fra vegger og tak som det er tilfelle med ekte flash-enheter for speilreflekskameraer). På den annen side er lyn en god måte å lette skygger i sterkt sollys.        
 14.  
 15.                  8      Ta ditt skudd. Pass på at alt i bildet er i bildet og klar til fotografering. Noen telefoner viser hele søkeren, jeg. at det som kan sees på skjermen, er akkurat det som er fanget i bildet. Andre telefoner viser imidlertid bare hva som er midt på bildet, men ta opp mer enn søkeren viser. Hvis du er i tvil, ta for mye ledig plass i bildet ditt; Du kan fortsatt beskjære det senere.  
    
  • Bruk regelen av tredjedeler. Når du lager et bilde, kan du forestille deg to horisontale linjer og to vertikale linjer som krysser hverandre, som et Tic Tac Toe-rutenett. Plasser sterke linjer og underoppdelinger som horisonten på rutenettet. Slipp interessante elementer på kryssene.
  •  
         
 16.  
 17.                  9      Bruk en bakgrunn når du tar opp stille scener. En svart bakgrunn er et godt sted å starte fordi det kan gjøre objekter og farger skille seg ut i bildet ditt.  
    
  • Svart fløyelmateriale er et godt valg fordi det absorberer alt lys som treffer det. Det bidrar til å redusere skygger og refleksjoner.
  •  
  • Pass på at stoffet er stramt, da det er rynker i bildet som avledes fra motivet.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Og endelig ta bildet. Hold hånden jevn når du trykker på avtrekkeren. Hold posisjonen til telefonen etter å ha tatt bildet slik at det kan spilles inn. Hvis du flytter den rett etter at du har trykket på lukkerknappen, får du ofte bare en uklar flekk!       
 20.  
 21.             11      Lagre bildet på telefonen, kopier det til datamaskinen din for videre redigering om ønskelig, og vis det til vennene dine!        
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hobbyer populær:
Lag en stressball ut av en ballong.

Spill 21 spørsmål.

Brett papirplater.

Laryngeal sang.

Tegn en perfekt stjerne.

Lag Flubber.

Lag en pettiskirt.

Spill blackjack.

Tegn påskekaninen.

Løs Rubik's terning ved hjelp av lagmetoden.

Bruk Mod Podge.

Gjør armbånd laget av hamp.

Behandle infiserte piercinger.

Gjør mobile ting.

Tegn Inuyasha.

Lag en veske.

Spill UNO.

Gjør trådfigurer.

Trygt kjøpe gull i World of Warcraft.

Lag klær.

Akrylmaleri.