Home \ Hobbyer
 

Separat salt fra sukker.

 

Hvis du ved et uhell har blandet salt med sukkerristeren eller helles sukker i saltskakeren, er den enkleste måten å kaste bort blandingen og fylle på beholderne igjen. Men hvis du vil prøve det som et vitenskapelig eksperiment for å skille sukker og salt, er det flere måter å oppnå denne oppgaven på. Både salt og sukker oppløses i vann, så du kan ikke bruke vann til å skille dem. Du kan imidlertid skille de to med en alkoholløsning.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forbered ditt eksperiment  ,

    
   
 1.            1      Be en voksen til å hjelpe deg, ren alkohol som. B. Skaff etanol. Dette er en inflammatorisk og giftig substans, så det bør gjøres med forsiktighet og en brannslukningsapparat i nærheten.       
 2.  
 3.             2      La salt og sukker fordampe når det blandes i en vannoppløsning. Du kan også akselerere prosessen med et vannbad (som det du vil bruke senere i prosessen).        
 4.  
 5.             3      Finn et varmeelement. En Bunsen brenner er best; Men siden et vannbad vil bli brukt, kan du bruke en komfyr for dette eksperimentet så lenge du har god ventilasjon.                  
 6.  
             

  Del 2      Separering av saltet  ,

    
   
 1.             1      Plasser tørrsaltet og sukkerblandingen i et beger eller glassmåler.        
 2.  
 3.             2      Legg en kopp etanol. Jo større mengde salt og sukker, desto mer etanol trenger du. Det må være nok alkohol for sukkeret å oppløse uten å være overmettet.  
    
  • Vurder å gjøre separasjonen din i deler hvis du har en stor mengde. Etanol er brannfarlig, og hvis du bruker for mye, øker du risikoen for brann.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rør løsningen med en skje eller rørebjelke for å oppløse sukkeret. Når blandingen setter seg ned, bør saltet ligge på bunnen av begeret.        
 6.  
 7.             4      Legg en veldig fin sil på en annen beger eller glassmåler. Hvis du ikke har en fin sil, legger du ut en vanlig sik med en ostekloth.        
 8.  
 9.             5      Hell alkoholoppløsningen gjennom sikten i den nye beholderen. Din sil skal ha tatt alle saltpartikler. La silen tørke og hell saltet i en separat beholder.        
 10.  
             

  Del 3      Oppvarming av sukker  ,

    
   
 1.             1      Lag et dampbad. Legg en liten gryte fylt med en fjerdedel med vann på varmeelementet ditt. Pass på at du kan plassere en glassskål direkte på potten.  
    
  • Et dampbad ligner et vannbad som brukes til matlaging.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plasser sukker-etanolblandingen i åpen oppvask på dampbadet. Slå på en vifte eller hette og bruk maske for å unngå innånding av alkoholdampene.        
 4.  
 5.             3      Varm vannet til middels varme til det er lett kokt. Steambadet bør forsiktig oppvarme oppløsningen på grunn av volatiliteten til alkoholen. Andre metoder kan skape gnister og tenne alkoholen.        
 6.  
 7.             4      Hold deg unna dampen som dannes over din åpne beholder med sukker og alkohol mens det destillerer.        
 8.  
 9.             5      Fortsett til all alkohol har fordampet. Sukkeret forblir i åpen skål. Hell sukkeret i en separat beholder.        
 10.  
            

Hva du trenger .

                     
Hobbyer populær:
Heklet tunisisk.

Bygg et mørkrom.

Lag et papir juletre.

Lag et mannequinhodet.

Bløffing på poker.

Tegn en retning.

Lag en kopp.

Tegne en realistisk hund.

Lag hårbuer for jenter.

Produksjon av leire til barn.

Tegn et tre.

Tegn et dragehodet.

Tegn et veldig godt bilde.

Lær sjakk til barn.

Whist play.

Lag papir tulipaner.

Tegne en jente.

Gjør et sverd i Minecraft.

Maling av leirepotter.

Maling øyne.

Sy et par bukser.