Home \ Hobbyer
 

Stryk et biljardbord med filt.

 

Renovering av filten, eller heller dekning av et biljardbord, blir vanligvis overlatt til profesjonelle, selv om prosessen ikke er veldig komplisert og verktøyene er relativt rimelige. Årsaken til at arbeidet regnes som vanskelig er de eksakte kravene til et biljardbord. Spenning av stoffet i feil retning eller noe støv som samles inn mens du arbeider på bordet, kan gjøre din endelige spilloverflate ujevn og uforutsigbar. Du kan lindre farene ved å jobbe sakte og veldig nøye. Ha en veiviser som hjelper deg å strekke stoffet mens du fester det.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Klargjør bordet og feltet  ,

    
   
 1.            1      Start med å demontere biljardbordet. Fjern først liners fra hvert hull hvis de er til stede. Deretter ser du etter boltene på bunnen av bordet som fester båndene og fjerner dem. Fjern gjengen og hold den på et trygt sted der det ikke vil bli knust eller skadet. Det bør ikke være i veien når du arbeider med biljardbordet. 
    
  • Bandet kan bestå av ett, to eller fire elementer. Hvis gjengen ikke kan demonteres i fire deler, vil du sannsynligvis trenge en hjelper til å transportere dem trygt.
  •  
  • Noen biljardbord er festet med bolter eller skruer separat fra gjengen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern den gamle filten. Filtet kan festes på forskjellige måter. Bruk en stiftfjerner når filmen er klippet til bordet. Hvis filmen limes, kan du lett rive den av, men du må være forsiktig så du ikke ødelegger filten i hullene, med mindre du også vil forny den.        
 4.  
 5.             3      Plasser bordet horisontalt (valgfritt). Du kan bruke et åndsnivå for å se om biljardbordet ditt er oppreist. Hvis ikke, kan du sette en liten metallblokk under underbenet og sette inn en tre- eller metallkile.       
 6.  
 7.             4      Rengjør skifer. Bruk en tørr, ren klut for å fjerne støvet. Ikke bruk vann eller vaskemiddel. Hvis gammelt lim eller rester har akkumulert fra det, kan du skrape det av med en kittkniv eller et flatt blad. Dette er spesielt viktig når disse stoffene blokkerer hullene.        
 8.  
 9.             5      Forsegl sømmen med bivoks hvis nødvendig. De fleste biljardbordene er laget av tre skifer. Ved et gammelt biljardbord kan voks som tetter sømmen mellom panelene og danner en jevn overflate, brukes opp. Hvis vokset må byttes, kan du varme opp skifer på hyllen med en propangass eller Bunsen-brenner, og la deretter vokse i disse sømene. Fordel voksen jevnt mellom hjørnene og la den avkjøle i ikke mer enn 30 sekunder. Skrap av overflødig voks med en skrape for maling til den danner en jevn overflate med skiferene. Det er bedre å fjerne for mye voks enn ikke nok voks. Den overskytende voks er vanskelig å fjerne en gang tørr. 
    
  • Hvis biljardbordet ditt er i et varmt sted, kan du bruke en spesiell kitt for biljardbord. Det er svært kontroversielle meninger om hvilke av disse syntetiske produktene som viser best mulig brukskvalitet. Du kan konsultere en lokal ekspert som er kjent med klimaet i ditt område.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gå glipp av biljardbordet før du bestiller filten. Når du måler bordet, trenger du ikke å estimere mengden stoff. Du kan behandle det ordentlig kuttet stoffet raskere og få et rent resultat. Hvis du kjøper filten eller "strenger" for biljardbordet, bør du sørge for at stoffet er minst 30 cm lengre enn bordet på alle fire sider. Så sørg for at du har nok materiale til overflaten og også gjengen. 
    
  • Du bør vite at biljardfiltet er en spesiell type stoff. Selv om det ofte refereres til som "felt", blir det også solgt som "biljardbelegg" eller som "biljardduk". Du kan ikke bruke vanlig filt til å stramme bordet ditt.
  •  
  • En biljardbelegg laget av ull er typen stoff som er kjent for de fleste spillere. Et kammertråd av ull gir høyere hastighet, men det brukes sjelden utenfor profesjonelle turneringer fordi det er dyrere og mindre holdbart. Andre typer som snooker stoff, carom eller polyester stoff er bare egnet for visse bruksområder.  
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Klem filten til spilloverflaten  ,

    
   
 1.             1      Bruk denne metoden når et tre eller sponplater er til stede som grunnlag. Mange bord har et sponplater under skifer som brakettene kan festes på. Du kan sjekke dette ved å se på den vertikale kanten av bordet ditt. Hvis du bare har skifer, kan du følge instruksjonene for å feste filten. 
    
  •   Merk: Du vil trenge en stifter med en "hammerfunksjon", en manuell stiftemaskin eller en stiftpistol.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klipp filten til bordet og knytt. Normalt leveres filten i et stort stykke. Forsendelsen inneholder også instruksjoner om hvordan du fjerner båndkomponentene slik at stoffet kan tilpasses for hvert bånd. Følg instruksjonene nøye, eller de kuttede stykkene passer ikke til bordet ditt. 
    
  • For noen typer filt, lage en 2,5 cm kutt og skill deretter filten for hånd i en rett linje. Andre varianter kan kreve et knivblad eller en verktøykniv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rull filten opp ned på bordet. Finn en lurt markør eller annen etikett som angir hvilken side som er oppe. Hvis stoffet ikke er merket, og du ikke lett kan finne ut hvilken side som spillesiden, må du spørre om å få råd. De forskjellige typer felt føler seg annerledes, og det er best å ikke stole på følelsen når du ikke er kjent med denne typen følelse. 
    
  • Heng litt mer overflødig stoff over foten og ikke så mye over toppen hvor du skal begynne å fikse.
  •  
  • Kontroller stoffet for sprekker, riper eller andre feil som gjør det ubrukelig for deg og krever utskifting.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spre filten over bordets hode og klem det flere ganger til den vertikale kanten. Bruk stifteren eller stiftpistolen og fest filten til et hjørne av brettet eller sponplaten. Ha stoffet trukket over hodet av en assistent slik at den ikke rynker. Overhenget skal være parallelt med kantene på bordet. Klem om hver 7,5 cm langs den strakte kanten og slutt i det andre hjørnet. 
    
  • Profesjonelle spiller på en veldig tett strakt overflate som gir større hastighet. Dette er ikke nødvendigvis ønskelig for de fleste spillere. Du kan heller nyte spillet på et tregere bord. Strek alltid kluten så sterk at alle rynker blir jevnet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjenta denne prosessen til venstre. Flytt rundt bordet og la stoffet strekkes langs med en hjelper. Klem om hver 7,5 cm, men sørg for at du klamrer på hver side av laterealhullene. 
    
  • Ved å trekke filten over hvert hull, hvis du klamrer den til sidene, får du ekstra materiale til å rette hullene.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Klem den nedre enden og deretter den høyre siden. Stram filten på det siste, uklare hjørnet. Vær spesielt forsiktig på dette punktet, som et tankeløst trekk kan føre til rynker i bordet ditt. Hvis de forrige klemmene gjør det umulig å skape en jevn overflate på tidspunktet for endelig klemming, må du kanskje fjerne noen av stifterne med en stiftfjerner og spenne kluten igjen. Når stoffet er trukket til en jevn overflate med ønsket spenning, kan du klamre den korte foten og lappene på høyre side i lengderetningen.  
    
  • Husk å kle seg til begge sider av sidehullene.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Klipp materialet rundt lommene og klamre seg på innsiden. Lag tre spor i hvert hull og brett den løse filten i hullet. Klem filten innvendig. Ta deretter et par saks eller knivblad og fjern overflødig filt.       
 14.  
             

  Del 3      Fest filmen på spillflaten  ,

    
   
 1.             1      Bruk en spesiell spray lim hvis bordet ikke kan stiftes. Hvis bordet ditt ikke har tre eller sponplater under skifer, må du bruke en spesiell lim for å holde filten til skifer i stedet. Hvis du har en tallerken som en base, bør du fikse filmen med parentes. 
    
  • Du kan bruke 3M Super 77 All-Purpose Adhesive til liming.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Dekk sidene av bordet med avis. Beskytt hjørner av bordet fra spildt lim ved å dekke det med et lag av avis som du kan henge over kantene. Fjern kun avispapiret hvis du vil fikse den limbelagte filten på dette punktet.       
 4.  
 5.             3      Klipp filten i henhold til produsentens anvisninger. Filtet leveres vanligvis i store stykker sammen med instruksjoner for å kutte stripene til båndet. Følg disse instruksjonene for å sikre at stykkene dine er de riktige størrelsene.       
 6.  
 7.             4      Spre filten over lekeflaten. Hvis "spillsiden" av stoffet ikke er merket, kan du prøve å finne den rette siden ved å føle eller konsultere en profesjonell. Spilleflaten på filmen kan virke jevnere eller ha en "dash" i en retning. Det avhenger av typen materiale. Du kan konsultere en ekspert som vil identifisere toppsiden for deg hvis du ikke er kjent med materialet. Legg filten over bordet med bare noen få inches på kortsiden. Pass på at hvert fremspring er like parallelt med bordet som mulig.       
 8.  
 9.             5      Brett filtens hode og lim på limet. Sett filtens hode tilbake til bordet og slipp undersiden som skal henge over skiferens vertikale side. Sprøyt denne delen av bunnen hardt med limet og spray også delen av skiferet som den sprayede filmen vil kle på. La limet på til det blir litt stivt. Vær oppmerksom på produsentens anvisninger.       
 10.  
 11.             6      Lim limen forsiktig til bordet. Start i den ene enden. Juster den sprøyte filten forsiktig med skifer og trykk ned. Flytt langs de limte kantene og stram filten når du trykker på overflaten. Du trenger en hjelper for å sørge for at materialet strekkes riktig fra begynnelsen. 
    
  • Filten skal være tett nok slik at den ikke rynker. Det er imidlertid ikke nødvendig å lage en spesielt stram overflate med mindre du vil spille profesjonelle turneringer. Det er viktigere å alltid trekke filten med samme spenning under liming.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gjenta denne prosessen på de lange sidene av bordet. Limeprosessen er identisk for alle tre sider. Vent minst et par minutter mellom hver side eller hold produsentens anbefalte ventetid for å opprette en sterk forbindelse fra starten. Stram hver side forsiktig før du legger på limet. Pass på at det ikke er rynker og spenne stoffet på hver side med samme trekk.       
 14.  
 15.             8      Klipp filten og bruk overflødig stoff for å rette hullene. Klipp ut overflødig overheng på hver side. På den ene siden kan du kutte ut en 2,5 cm bred stripe for hullene. Klipp av materialet som du har strukket over hullene, og kutt deretter denne stripen i mindre stykker. Fest den over den vertikale, runde overflaten av skifer for å beskytte den mot ballens påvirkning.       
 16.  
             

  Del 4      Bytt felt på beltet  ,

    
   
 1.             1      Fjern den gamle filten fra gjengene. Bruk en stiftfjerner eller en flat skrutrekker, og fjern de gamle stifterne fra endene av bandet. Klipp den gamle filmen langs toppen av båndet hvis den ikke kommer av umiddelbart.        
 2.  
 3.             2      Ta forsiktig av tauplaten. Hvert slips har en tynn "fjærstrimmel" av tre som løper langs grensen. Han er vanligvis ikke festet med lim eller negler. Hvis det ikke løser seg lett, kan du bruke en tynn skrutrekker med flathodet. Pass på at du ikke bryter den når du smenger den åpen.       
 4.  
 5.             3      Legg den nye filmen over båndet. I motsetning til brettet, bør denne gangen bunnen vender opp. Legg igjen et overheng på minst 10 cm på hver side og 1,25 cm over hakkestripen.        
 6.  
 7.             4      Arbeid med en logg og en hammer for å sette inn fjærstripen igjen. Sett fjærstripen tilbake til sin opprinnelige posisjon, men ikke trykk den ned. Ha føltiden mellom midten og den ene enden av båndet med en assistent. Plasser blokken over fjærstripen og trykk forsiktig med hammeren til fjærstripen hopper tilbake til sin opprinnelige posisjon. Legg ca 5 cm i enden av hjørnehullene. Strek den andre halvdelen av filten og gjenta denne prosessen for gjenværende lengde av fjærstripen. Stopp også her 5 cm før hjørnet i den andre enden. 
    
  • Ikke trykk direkte på fjærstripen, ellers kan du legge et hakk i bordet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Strekk filten over puten og trykk på endene på fjærstripen. Stram filten i de andre ender av bordet mot gummiputen og trykk på de resterende delene av fjærstripen til alle delene er stramt på plass. Klipp om og brett filten for å fjerne overflødig materiale og dekke endene på puten.       
 10.  
 11.             6      Bygg den ytre gjengen igjen. Når alle gjengene er ferdige, kan du feste dem til bordet med boltene. Hvis det er vanskelig å finne hullene på boltene, kan du skyve en skrutrekker gjennom hullet til bolten. Forsøk aldri å bore hull i bordet fra lekeflaten, fordi du kanskje kan bore dem på feil sted.       
 12.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (12)      
Hobbyer populær:
Skyt med papirklipp.

Fargeendring ved hekling.

Få en tatovering gjort og skjul fra foreldrene dine.

Whist play.

Lag såpebobler.

I Skyrim kommer til 100 smedier.

Dicing av terningen.

Få alle HM i Pokemon FireRed og LeafGreen.

Lag en tryllestav.

Oppblåst en ballong med natron og eddik.

Sy strammen.

Jump tau.

Lag et enkelt bursdagskort selv.

Tegn en tulipan.

Destill vann.

Lag en mal selv.

Spill Ultimate Frisbee.

Legg et dusin roser i en fast.

Lag en pappa pute.

Påfør overføringer på skjorter og lag design på datamaskinen.

Bygg et LEGO hus.