Home \ Hobbyer
 

Lag en 3D-briller selv.

 

Å lage 3D-briller selv er så enkelt at du kan fremheve dem rett foran en film. Nøyaktig det øyeblikket du innser at brillene som er en del av din 3D DVD, mangler! Før du begynner, sørg for at det du vil se på, bruker den gammeldags rød-og-blå-3D-teknologien. Mer moderne tilnærminger til 3D-teknologi er vanskeligere å gjøre selv eller koste mer enn å bare bestille brillene på nettet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      En rød-og-blå 3D-briller gjør  ,

    
   
 1.            1      Lag eller bruk et skuespill. Det mest stabile alternativet er billige briller eller solbriller fra apoteket eller Eurobutikken med plastkrukker presset ut. På dette punktet sparer du ikke mye penger i forhold til ferdige 3D-briller. Mange foretrekker derfor å bruke plakatbrett, papp eller vanlig senterfalt papir. 
    
  • Et robust plakatbrett, for eksempel en kasse, varer lenger enn andre papiralternativer.  
  •  
  • Klipp ut og brett glassrammen er ganske intuitiv, men du kan skrive ut, kutte og strekke denne malen på tyngre materiale hvis du foretrekker det.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Klipp ut plast for bruk som briller. Ganske mye noen form for klar plast bør være egnet. Uansett hva du velger, kutte den litt større enn hullene i glassrammen, slik at du får plass til å lim dem sammen. Her er noen få tilgjengelige alternativer:  
    
  • Cellofan. Dette er den tynne, fleksible plasten som noen ganger brukes som et "vindu" i matemballasje eller til å pakke CD-bokser.  
  •  
  • Gjennomsiktig film for overheadprojektorer. Du kan kjøpe dem i butikker for kontorrekvisita.
  •  
  • En hard CD-sak selv. Dette bør kun kuttes av en kompetent voksen på grunn av risiko for splintering. Skjær plasten gjentatte ganger og lett med en knivkniv til den har en dyp rille, og forsiktig bøy den for å bryte den fra hverandre.  
  •  
  • Acetatfilmer (også kalt acetatfilm) er tilgjengelige i kunstforsyninger eller teatralske og scenelysbutikker. Disse er allerede tilgjengelige i rød og cyan, slik at du kan hoppe over fargetrinnet.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Farg et glass rødt og et glass blå. Farge én side av hvert glass med permanente markører. Disse brillene fungerer best hvis du kan bruke cyan i stedet for blå, men blå er en mer vanlig markørfarge og fungerer ganske bra.  
    
  • Slør fargen med fingeren hvis den ser fettete ut eller inkonsekvent.  
  •  
  • Rommet skal se mørkere ut om du ser gjennom glasset. Farg også den andre siden av glasset hvis den fortsatt er ganske lys.  
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Lim brillene over øyhullene. Rød kommer før VENSTRE øye, og blå kommer før RIGHT . Fest glasset til rammen, og vær forsiktig så du ikke holder seg fast på glasset selv, ellers får du et uklart bilde.        
 8.  
 9.             5      Juster fargen på skjermen. Prøv på brillene og se på 3D-bildet ditt. Hvis du ser på en TV eller dataskjerm, og du ikke ser 3D-effekten, må du justere fargevalgene til skjermen til den blå på skjermen er synlig gjennom ditt høyre glass. Det bør være åpenbart om det skjer fordi bildet plutselig "hopper" i 3D.       
 10.  
 11.             6      Bruk disse brillene til å se røde og blå 3D-bilder. Anaglyph-briller er den eldste formen for 3D-billedteknologi. Det samme bildet tegnes en gang i rødt og en gang litt forskjøvet i cyan (blågrønn). Når du ser gjennom briller med briller med samme farge, kan hvert øye bare gjøre opp bildet av motsatt farge. Fordi de to øynene dine utgjør det som ser ut som det samme bildet fra litt forskjellige perspektiver, tolker du det som et ekte 3D-objekt. 
    
  • Noen 3D-DVDer (men ikke BlueRay) og spill som fremmer "anaglyph" eller "stereoskopiske" moduser, fungerer med disse brillene. Søk på nettet for "Anaglyph" videoer og bilder for å finne mer 3D-innhold.
  •  
  • De fleste 3D-TVer og kinoer bruker en annen teknologi. Hvis en 3D-skjerm eller et bilde inneholder andre farger enn rød og cyan, vil disse brillene ikke hjelpe deg.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Andre typer 3D-briller bruker  ,

    
   
 1.   1      Lær om polarisert briller. En type 3D-briller som ofte brukes i kinoer, bruker polariserte filtre for linsene og spesielle projektorer som polariserer lyset. Tenk det polariserende filteret som et sperret vindu: Lys som er vinkelrett (polarisert) passerer gjennom stolpene og når øyet, mens horisontalt rettet lys ikke kan passere gjennom stolpene og reflekteres. Når "stolpene" peker i forskjellige retninger foran hvert øye, oppfatter hvert øye et annet bilde. Hjernen din tolker de to bildene som et enkelt 3D-bilde. I motsetning til røde og blå briller, kan dette bildet inneholde et hvilket som helst antall farger.     
 2.  
 3.   2      Gjør polariserte glass selv. Gjør disse brillene selv, er sannsynligvis dyrere enn å kjøpe en, spesielt siden hver film og hvert TV som er avhengig av denne teknologien, vil gi en. Men hvis du er interessert i dette prosjektet, kjøp et ark med "lineært polarisert" eller "jevnt polarisert" plastfilm. Vri filmen vertikalt fra 45 ° og skjær ut et glass. Vri filmen en annen 90 ° i en hvilken som helst retning og kutt ut det andre glasset. Dette er den vanligste designen, men det kan hende du må skru på glasset når du ser på 3D-bildet for å se hva som fungerer. Bare sørg for å rotere begge briller samtidig, da de alltid skal være laget av folie som er nøyaktig 90 ° fra hverandre.  
    
  • Den faktiske forklaringen av polarisert lys er mer teknisk enn beskrevet ovenfor. Moderne 3D-briller bruker vanligvis sirkulært polarisert lys, noe som ikke krever at betrakteren holder hodet stille mens de ser. For å lage disse brillene selv, vil du trenge en motsols sirkulært polarisert plast og en klokkeformet polarisert plast (også kalt venstre og høyre hånd). Dette er dyrere enn lineære filtre.  
  •  
         
 4.  
 5.   3      Forstå synkroniserte briller. Noen ganger kalt "Active 3D", krever denne teknologien en avansert design som ikke kan kopieres av seg selv. For å sende et annet bilde til hvert øye (som ligger i hjertet av hver 3D-teknologi), skifter TV-skjermen raskt (flere ganger per sekund) mellom to forskjellige bilder. De spesielle brillene du bruker når du ser er synkronisert med TVen. Begge brillene bruker små flytende krystallceller og et elektrisk signal for å bytte mellom mørkt og gjennomsiktig på nøyaktig samme tid. Dette regnes som et av de mest effektive 3D-brillene for behagelig, langvarig bruk. Det er imidlertid ikke mulig å lage dem i kjelleren din. For ikke å nevne TVen, som er programmert til å bli synkronisert med den.     
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hobbyer populær:
Være en spion.

Lag invitasjoner til å døpe deg selv.

Brett et blad inn i hjertet.

Sy en fransk søm.

Spille human bingo.

Utvikle et puslespill til et objekt.

Lag et ordsøk puslespill.

Lag en chainmail.

Strikketepper.

Lag en candy bukett.

Lag et fiskestikkarmbånd med regnbue mønster.

Dekorer lys selv.

Tegne Bart Simpson.

Hekle en ullhue.

Gjør mobile ting.

Lag et sinn.

Bygg et hus ut av kort.

Lag en notatbok selv.

Tegne anime øyne.

Gjør firebente dyr ut av rørrengjøringsmidler.

Bruk en kunstjournal.