Home \ Hobbyer
 

Bevar furuskegler.

 

Det er vanskelig å slå den rustikke skjønnheten i furuskegler. Men du trenger ikke å gå til håndverksbutikken for å få de nødvendige forsyningene - fallne furuskegler kan ofte bli funnet i hagen din, parken eller andre barnebarn. Dessverre er furuskeglerne du finner utenfor, ofte skitne og fulle av små biller, noe som kan få dem til å rotere raskere. Men litt rengjøring og litt tid å tørke kan bidra til å holde dem lenger. Men hvis du vil være glad for dem i mange år, kan du bevare dem ved å forsegle dem med maling, maling eller voks.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Rengjør tallerkenene  ,

    
   
 1.            1      Samle litt pinecone. Du kan ta lukkede pinjekegler eller de som allerede har åpnet. Lukkede fyrkegler åpner så snart de tørker under baking.  
    
  • Kommersielt tilgjengelige furu kegler er allerede rengjort og klar til bruk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern eventuell smuss som har samlet seg i furuskeglen. Dette inkluderer ting som frø, mos og furu nåler. Du kan bruke pinsett eller en børste å fjerne. Men vær ikke bekymret, hvis du ikke kan fjerne alt - når du bløter, blir disse rester løst.        
 4.  
 5.             3      Forbered en blanding av vann og eddik. Fyll en vask, badekar eller bøtte med to deler vann og en del av eddikeddik. Den nøyaktige mengden vann og eddik du trenger, avhenger av størrelsen på beholderen og antall pinjekegler du vil suge.  
    
  • Du kan også bruke fire liter vann og en teskje mild oppvaskmiddel hvis du foretrekker det.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Soak furuskegler i 20 til 30 minutter. Fyrkeglene må dekkes med løsningen hele tiden. Hvis du svømmer opp, må du klage med et tungt vått håndkle, et pottelokk eller en stor tallerken. Fyrkeglene kan lukke under dette trinnet. Men ikke bekymre deg - de vil åpne så snart de er tørre.        
 8.  
 9.             5      Legg pine cones på en avis og la dem tørke over natten. Pass på at du legger dem på et godt ventilert sted, da luftbevegelsen hjelper med tørking. Hvis du ikke har avis, kan du også bruke papirposer eller et gammelt håndkle istedenfor.                  
 10.  
             

  Del 2      Bake pine cones  ,

    
   
 1.             1      Forvarm ovnen til 90 ° C til 122 ° C. Ovnen må ikke være for varm. Det tar litt varme å tørke helt furuskeglene helt, så de gjenåpnes etter bløting.        
 2.  
 3.             2      Spreng furuskeglerne på et bakeplate foret med bakepapir. Hvis du ikke har bakpapir, kan du bruke aluminiumsfolie i stedet. La noen plass mellom furu kegler. Dette sikrer at varmluften kan sirkulere bedre, og gir dem nok plass til å åpne.       
 4.  
 5.             3      Bake furu kegler til de åpnes. Dette kan ta mellom 30 minutter og to timer. Se etter furu kegler ofte for å sikre at de ikke begynner å brenne. De er ferdige så snart de skinner og har åpnet seg helt. 
    
  • Hvis du vil, kan du også la fyrkeglerne lufttørke og vente på at de skal gjenåpnes. Dette kan imidlertid ta to til tre dager. Så hvis du har problemer i tid, er baking bedre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Legg fyrkeglerne på et stativ for å avkjøles. Bruk ovnhansker, tanger eller en skje. Vær forsiktig når du beveger furuskegler - de er veldig følsomme.       
 8.  
 9.             5      La fyrkeglerne kjøle seg i minst ti minutter. Så snart de er kalde nok, kan du male dem, bruke dem som dekorasjoner eller fortsette å forsegle dem. De vil bli dekket av et skinnende lag med smeltet harpiks. Dette laget kan bevare det naturlig. Hvis du vil bevare det enda bedre, bør du forsegle det.       
 10.  
             

  Del 3      Tørk furuskeglerne  ,

    
   
 1.             1      Forbered arbeidsplassen og avgjør hvordan du vil forsegle den. Du må legge ut arbeidsområdet ditt med avispapir - enten du sprayer furuskegler, maler dem eller dipper dem i en sealer. Hvis du bruker en tetningsmasse, er det best å jobbe utendørs. Når du har forberedt alt, kan du starte med bevaringsmetoden du ønsker.       
 2.  
 3.             2      Spray pinecone hvis du foretrekker det raskt og enkelt. Bestem på en ikke-gulende spraymaling. Legg furuskeglene sidelengs og sprøyt dem jevnt. La det tørke i ti minutter før du setter det til å sprøyte den andre siden. La malingen tørke i minst en halv time før du påfører et annet lag. 
    
  • Tetningspray er tilgjengelig i mange forskjellige overflater: matt, halvglans og glans. Bestem på den måten du liker best. En matt finish ser vanligvis mest naturlig ut.
  •  
  • Hvis du ikke har en spraymaling, kan du prøve hårspray i stedet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk båt lakk hvis du vil holde furu kegler lenger. Kjøp båtmaling hjemme forbedring eller maskinvarebutikk. Sett på engangshansker og hold fyrkeglen øverst. Bruk en billig engangsbørste med harde børster for å dekke hele furuskeglen med et lag maling ned til bunnen og toppen. La malingen tørke i minst 30 minutter, og hold deretter furukjeglen på sidene og lakk toppen og bunnen. La det tørke liggende på siden. 
    
  • Du kan bruke flere lag med båtmaling, så lenge du lar hvert lag tørke helt før maling.
  •  
  • Alternativt kan du knytte en tråd til toppen av furuskeglen og deretter dyppe den inn i malingen. Trekk den ut igjen og tøm overflødig maling. Deretter henger pine cone på tråden for å tørke.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Dip pine cones i maling eller lakk hvis du vil ha et tykkere beskyttende lag. Fest en tråd eller en tynn ledning rundt tennkeglens topp og dyp den deretter i en boks med maling eller lakk. Trekk den ut igjen og hold den i omtrent et minutt over boksen, slik at overflødig maling eller maling kan dryppe av. Bruk deretter tråden eller ledningen til å henge pineconen for å tørke.  
    
  • Legg avis eller brett under pine cones for å fange dråper maling eller maling.
  •  
  • Husk at denne metoden kan føre til at furuskeglene lukkes igjen.  
  •  
  • Hvis maling eller lakk er for tykk, kan du fortynne den med litt vann. Ta en del av vann på fire deler maling / lakk.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Dip furu kjegler i bivoks som et alternativ til maling og maling. Smelter så mye solid bivoks i en skift med lavt skift, slik at du kan dyppe furuskeglene helt inn i voksen. Deretter knytter du en tråd rundt toppen av furukjeglene og dypper dem en etter en i smeltet voks. Trekk furu-keglen ut igjen, og umiddelbart senk den i en bøtte med kaldt vann. Du må kanskje gjenta dette trinnet flere ganger for å lage laget selv.  
    
  • Varm varmen i en sakte komfyr ved høyt koke nivå i to til tre timer, eller til den er helt smeltet. Hvis du ikke har en sakte komfyr, kan du også smelte bivokset på ovnen i en vannbadkanne.
  •  
  • La voksen herdes på furukjeglene i minst tre minutter før du legger ned furuskeglerne.
  •  
  • Jo mer du danner en fyrkegle i voksen, desto tydeligere vil vokslaget være synlig, så du kan ende opp med en gul eller hvit pinecone.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (13)      
Hobbyer populær:
Tegn manga.

Sy en rund duk.

Lag en origami Yoda.

Lag Minecraft.

Tegn en blomst.

Spill Ultimate Frisbee.

Maling potter.

Å lage en mamma.

Tegn et hus.

Lag dekorative sopp til hagen.

Ikke lage blærende bobler.

Sy en kappe.

Lag en notatbok selv.

Tegn Israel.

Lag en collage online.

Chomp spiller Scrabble.

Hekle en løkke.

Tegne en bruskanne.

Lag skinnhansker.

Sy en kappe for hånd.

Brett en papirboks.