Home \ Hobbyer
 

Bygg en lyskasse for å ta bilder.

 

En lysboks er en av de nyttige elementene som en profesjonell fotograf (eller aspirerende amatør) kan eie. Den gir en lys og jevn belysning for å fange slående og klare bilder av objekter mot uhindret bakgrunn. Følgende veiledning vil hjelpe deg med å bygge din egen lysboks hjemme.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Grunnleggende konstruksjon  ,

    
   
 1.            1      Still størrelsen. Det første du må gjøre før du bygger lysboksen, er å bestemme hvilken størrelse du trenger. De fleste lysbokser er nemlig laget av høyre bokser eller bokser. Hvis du planlegger å fotografere spesielt små gjenstander, som blomster, samleobjekter, tallerkener eller leker, kan lysboksen din være relativt liten (ca. 30 cm X 30 cm X 30 cm); For større ting, for eksempel kjøkkenutstyr, trenger du en mye større boks.  
    
  • Pass på at lysboksen du velger, er dobbelt så stor eller større enn objektene du vil fotografere. Dette betyr at en større lysboks vanligvis er det bedre valget, men en større lysboks vil også ta opp mer plass. Planlegg etter dine behov og muligheter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få det nødvendige materialet. Langt den enkleste måten å bygge en lysboks hjemme er å starte med en pappkasse laget av sterk bølgepapp. Du kan også bygge lysboksen fra slitesterkt materiale, men hvis du ikke planlegger å få dem rundt, er det ikke så mye fornuftig å gjøre det. I tillegg til bølgepapp, trenger du et verktøykniv, linjal, tape og lyst, hvitt skriverpapir.  
    
  • Hvis sidene på boksen din er mye større enn to ark med utskriftspapir side om side, trenger du mer materiale for å gjøre boksen hvit. En tynn, ren hvit klut, som et helt nytt ark, vil være tilstrekkelig; Lys papir i en spesiell størrelse eller lerret for projeksjonsskjermbilder kan også brukes.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klipp boksen. Begynn med å kutte klaffene på toppen av boksen.  
    
  • Ta bredden på linjalen for å sette kanten langs alle kantene på den ene siden av boksen.       
  •  
  • Kutt deretter ut denne siden av boksen, og la kanten settes.       
  •  
  • La de andre tre sidene og bunnen av boksen untrimmed.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vri kassen over og fest papiret. Vri kassen slik at kuttsiden vender mot taket og toppen av kassen vender mot deg. Dette er riktig orientering av lysboksen. Legg papiret på papiret slik at det overlapper kantene litt, på alle innvendige flater av esken og fest det under med tape. Innsiden av esken skal være helt hvit på slutten.        
 8.  
 9.             5      Fest kluten til bakgrunnen. For å dekke bakbunns hjørnet av boksen og lage et sømløst og uformelt bakteppe for fotografiene, må du sette et buet ark over det. For mindre bokser, sett bare ett ark med papir med en del på baksiden og resten på bunnen av boksen. Ikke bøy den, men la den bøye litt. Tape det lett langs sin øvre kant.  
    
  • For større kartonger, er det ideelle valget boks med din foretrukne glans.       
  •  
  • Hvis du foretrekker en bakgrunn som ikke er akkurat hvit, kan du bruke hvilken som helst farge for den. Siden bakgrunnsskjermbildet ikke er festet til kartongen, kan du enkelt endre det når du vil.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lyser lysboksen. Etter at boksen er klar og den må være sterkt opplyst. For mindre lysbokser kan du bruke fleksible skrivebordslamper; større lysbokser kan kreve klemmer eller større fleksible lamper. Vinkel to lamper i vinkel slik at de skinner direkte inn i lyskassen ovenfra, belyser hver fra den ene siden og hver motsatte veggen. Slå på begge lamper og plasser et element i lysboksen for et testbilde.  
    
  • Bruk de lyseste lyspærene som er tilgjengelige for bildene dine. Juster lampene dine slik at ingen skygger faller til gulvet rundt testobjektet.       
  •  
  • For større lysbokser kan en tredje lampe legges fra toppen. Pass på at du prøver alt ut nøye og sørg for at det ikke opprettes harde skygger.
  •  
                   
 12.  
             

    2      En 3-lampe lys boks  ,

    
   
 1.             1      Kutte ut mer. For å lage en lysboks med tre lys ved hjelp av diffust lys, må du kutte tre sider av boksen i stedet for bare en. Pass på å legge rammen på alle kuttede sider for å holde boksen stabil og i form.        
 2.  
 3.             2      Dekker sidene jevnt. Stram alle tre sidene tett ved hjelp av et lett, nytt sengetøy eller en rulle med lett hvitt papir og tape dette dekselet på den fjerde siden med tape eller lignende. Pass på at det ikke er rynker eller støt i stoffet.        
 4.  
 5.             3      Dekker innsiden. Vri kassen rundt slik at den er på den uomskårne siden med toppen mot deg og bunnen av boksen på baksiden. Ta en teppe kniv og kutt et spor i toppen av boksen. Hold deg til målene på rammen. Gjør sporet nesten like bredt som selve esken. Bruk et langt stykke stivt papir som bakgrunn ved å skyve det gjennom sporet, slik at det kan bøye naturlig når det berører bakken.  
    
  • Hvis dette papiret ikke dekker nok av bunnen av esken, skal du ta et bilde av, plassere et annet ark flatt under.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Monter belysningen. Bruk en lampe på hver side og en lampe i boksen fra toppen. De gjennomsiktige sidedekselene gir et diffust lyst og jevnt lys inne i lysboksen.  
    
  • Pass på at lampene er langt nok unna sidene av boksen som den ikke overopphetes.
  •  
         
 8.  
             

    3      Folk tar bilder  ,

    
   
 1.             1      Lag rom for deg selv. For å komme tilbake til "gjøre lysboksen større enn det du fotograferer", er en stor hvit lysboks for fotografering nødvendigvis ganske stor. I det minste trenger du et helt rom i huset ditt; enda bedre ville være et rom med dimensjonene 6 m X 6 m X 3 m eller enda mer.  
    
  • En ren tom garasje er også godt egnet.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Få det nødvendige materialet. Først av alt, kan du ikke forvente papir for å tåle mange mennesker som går rundt på den. Derfor trenger du hvite fliser i stedet. Få nok av det til å dekke et område på minst 3 m X 3 m på bakken. Deretter kjøper du et rulle av rundt 3 meter bredt sømløs papir, tilgjengelig hos spesialforretninger, og et par robuste stativ og klemmer som lar deg feste papiret på stativet slik at det ikke glir. Få tre lyse lamper av samme type, som er montert på store stativ og kan justeres opp til en høyde på ca 3 m. Til slutt trenger du et par hvite vegger, todelt foldedører som du kan kjøpe i et hjem forbedringssenter.  
    
  • Du kan også kjøpe todelt foldedører og sette på den ene siden selv hvite fliser.
  •  
  • Dette utstyret er for profesjonell fotograf. Det er ikke billig eller rask å lage. Hvis du bare vil ta vanlige bilder av mennesker, kan du også legge på sømløs papir og bruke noen lyse pærer og eksperimentere litt med det til du får noen øyeblikksbilder av rimelig god kvalitet.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Sett lampene på. Juster hovedlyset fra høy til midten av området der hvittpapiret vil henge. Heng et hvitt lerret over det for å diffundere lyset lett. Plasser de to andre lampene på stativ og litt på siden av hovedlampen, og pek på en liten vinkel mot midten. Bruk en sammenleggbar dør mellom begge sidelamper og foran dem slik at det ikke kommer noe lys fra sidelamper direkte mot objektet som skal fotograferes. Brett dørene slik at hjørnene peker innover og de hvite sidene mot lampene. Forlat mellom dem et rom på ca 3 m, gjennom hvilket lyset fra hovedlampen skal skinne.     
 6.  
 7.   4      Fest det hvite dekselet. Legg to hvite fliser på gulvet. Du bør nå fra kameraposisjonen til det punktet hvite papiret vil henge. La dem overlappe litt, med kanten av kameraet nærmest kameraet vendt bort fra kameraet, slik at det ikke vil bli synlig på bildene. Fest papirrullene til stolpene og trekk papiret ned og litt over flisene, med en liten krumning langs gulvet på bunnen (ingen skarp krøll). Fest papiret til stativene med klemmer.     
 8.  
 9.   5      Lys og ta bilder. Det er mye mer å vurdere for å få et perfekt bilde i dette miljøet, men først og fremst er det tatt hensyn til alt viktig. Ta din person til å bli fotografert foran og mellom dekkdørene, i nærheten av hvittpapiret. Slå på lysene og begynn å fotografere med kameraet plassert mellom og bak foldedørene.     
 10.  
 11.             6      Ferdig.        
 12.  
             

Tips .

             
Hobbyer populær:
Lag en veske.

Sprøytemaling.

Sy en scrunchie.

Tegne øyevipper.

Lag fakler i Minecraft.

Lag puffete maling selv.

Separat salt fra sukker.

Bygg en glideskinne av plast.

Bygg en røret for trykkluftpellets med trykkluft.

Stivt lær.

Pickle alder ved.

Lag en 3D terning.

Bygg et fuglhus.

Lag lyden av dråper med munnen.

Gjør papp.

Sy i silke skjerf.

Hvem spiller jeg.

Hold båndene ute av fraying.

Tiffany lage glass kunst.

Lag en utklippsbok.

Flerlags stencil art.