Home \ Hobbyer
 

Lag en enkel elektrisk generator.

 

Å bygge en enkel lavspennings elektrisk generator kan være et morsomt vitenskapelig prosjekt eller bare et verkstedeksperiment for en villig ingeniør. De nødvendige delene er enkle, billige og enkle å få.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Bestem hvor stort prosjektet du vil bygge skal være. Du kan designe og konstruere, men for enkelhets skyld, vil denne artikkelen gi deg en veiledning til en enkel lav-output generator.        
 2.  
 3.             2      Kjøp materialene du trenger. Du kan endre størrelser og spesifikasjoner basert på generatorens kapasitet, men dette er en enkel oversikt over prosjektet. 
    
  • emaljerte kobbertråd, 22-28 ga. Om lag 150 m produserer en veldig nyttig elektrisk strøm. Flere "viklinger" og en sterkere magnet øker effekten.
  •  
  • 7 til 10 cm lang stempelmagnet (skal passe i lengderetningen i papprøret, under, med litt luft).
  •  
  • 5 mm tykt stål eller aluminiumstang, 30 cm lang.
  •  
  • 60 cm 2,5 x 10 cm kvadratisk tømmer.
  •  
  • 1 stort papir- eller papprør, 10 cm i diameter.
  •  
  • 2 flat 5 mm skiver.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bygg en "U" formet ramme for å holde rotoren din, dette er den permanente barmagneten montert på stålakselen.  
    
  • Klipp 2,5 x 10 cm firkantet tømmer i 2 stk, to i 15 cm lengde, en i 30 cm lengde.
  •  
  • Spik eller skru de to 15 cm brettene rett vinkler på 30 cm brettet. Dette tjener som grunnlag for rotorrammen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bor to 5 mm hull i de to stående delene av rammen og juster dem slik at 5 mm stangen (rotorakselen) passer dem uten å klemme seg.        
 8.  
 9.             5      Bor et 5mm hull gjennom midten av barmagneten, på flat eller på bred side. Skann forsiktig senteret både i lengderetningen og i bredden slik at stangen pierces magneten i midten.       
 10.  
 11.             6      Skyv metallakselen gjennom en side av rammen og skyv magneten på akselen.        
 12.  
 13.             7      Klipp et 10 cm stykke av papir- eller papprøret. Hvis du ikke har et rør, kan du bare rulle et stykke papp i en sylinder og lim den på plass. Den ideelle diameteren til røret er bare stor nok til at barmagneten kan rotere fritt i røret slik at magnetfeltet forblir så nært som mulig for kobberspolene.       
 14.  
 15.             8      Vik kobbertråden rundt papir- eller papprøret og heng på ca. 30 til 40 cm ledningsfri i hver ende for å koble til testeren din, for eksempel en pære eller annen enhet som du vil koble til strømforsyningen. Jo flere viklinger du gjør rundt røret, jo mer kraft generatoren din skal produsere.       
 16.  
 17.             9      Skyv røret over akselen og magneten, og skyv deretter akselen gjennom rammen på den andre siden. Flere tommer av akselen skal peer ut på begge sider av rammen.       
 18.  
 19.             10      Fest magneten i midten av de to konsollene til akselen, ved hjelp av et sterkt smeltestoff eller epoxyharpiks. Du kan også bore en tråd i magneten for å stramme den, hvis du har de nødvendige verktøyene for det. Uansett bør magneten sitte godt på akselen.       
 20.  
 21.             11      Fest papirsylinderen slik at ledningsviklingene befinner seg midt på akselen, og magneten er midt i ledningsviklingene. Du kan enkelt kutte kartongben og lim dem til sylinderen, eller bygge en ledningsramme fra en henger eller lignende solid ledning.       
 22.  
 23.             12      Roter akselen med fingrene for å se om endene av magneten berører innsiden av røret. Han må vri fritt, men være så nær som mulig på røret. Unngå at endene av magneten på kobberviklingene øker den "spennende" virkningen av magnetfeltet som magneten genererer.       
 24.  
 25.             13      Lim en vaskemaskin til de to ender av akselen, utenfor trebrakettene.        
 26.  
 27.             14      Fest de to løse kablene fra enden av viklingene til en lommelyktpære eller annen lavspenningspære, eller fest probene til et voltmeter eller multimeter til det.        
 28.  
 29.             15      Vri akselen så fort som mulig. Du kan vind en streng rundt enden av tråden som en leketøygyro, og trekk den så stramt eller bare skru den med fingrene. Du bør få litt spenning, nok til å lage en 1,5 volt pære glød når du dreier akselen for hånd.                 
 30.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

             
Hobbyer populær:
Tørre roseblader.

Bruk en kalligrafi pennholder.

Sy en teddybjørn.

Lag en utklippsbok.

Høyre batik.

Blek jeans med klor.

Blitz Brigade hack.

Lag en sky til å henge.

Gjør visittkort selv.

Slå en T skjorte inn i et babybody.

Lag en V hals på en T skjorte.

Gjør gak.

Lag et armbånd fra kan ringe.

Tegne sebra mønster.

Stenutskjæring.

Fløyte med fingrene.

Bruk nesten hvert 35 mm filmkamera.

Gjør sprukne marmor.

Bygg et slott.

Spill epler til epler.

Gjør melk av såpe.