Home \ Hobbyer
 

herdestål.

 

Stål er en jernlegering som brukes i konstruksjon, produksjon av metallverktøy og forskjellige andre formål. Hvis stål er stresset, må det herdes for å motstå bruk. Med de riktige verktøyene og litt øvelse, vil du kunne herde stål på et øyeblikk.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.                    1      Start med stål som har tilstrekkelig karboninnhold. Herdingen av stålet fører til at karbonkonstruksjonen krystalliserer, blir diamant på samme måte som kull eller grafitt under varme og trykk i jorden. Hvis stålet ikke er en legering, må det ha et karboninnhold på ca. 1,0 prosent for å herde det. Denne typen stål kalles karbonrik eller verktøystål. (Noen stållegeringer, for eksempel Silver Steel og Gauge Plate, har også høyt karboninnhold.)  
    
  • Stål med et gjennomsnittlig karboninnhold på 0,7 til 0,8 prosent kan også herdes, men de må være i legeringer for at dette skal fungere skikkelig.
  •  
  • Flukser med et karboninnhold på 0,4 prosent eller mindre kan ikke herdes direkte. Men de kan være belagt med andre materialer for å gjøre dem vanskeligere, som kalles herdesetter.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Varm stålet. Først oppvarmer hele stykket stål sakte. Konsentrere deretter på stedet som bør herdes, slik. Som spissen av Meisels eller halen på skrutrekkeren til området lyser rødt.        
 4.  
 5.                  3      Skremme stålet i en væske. Når du danner det varme stålet i en væske eller gass, kjøler det raskt ned og herder metallet. Ulike væsker er egnet for slukking.  
    
  • Ferskvann er mest brukt for slukking, men det kan korrodere stålet. Som bobler danner, kan de redusere slukningsprosessen og skape myke flekker i metallet, og derfor blir vannet normalt omrørt for å forhindre dannelse av bobler.
  •  
  • Med saltvann, kan stål slokkes raskere enn med ferskvann, fordi saltet får boblene til å briste raskere. Imidlertid må den vaskes av umiddelbart, fordi stål korroderes enda raskere av saltvannet enn med ferskvann.
  •  
  • Oljer som mineral, bomullsfrø eller hvalolje avkjøler stålet langsommere enn vann. Stål slokket i olje er ikke så vanskelig som stål slukket i vann, men det er mindre sprø. Slokking i olje kan forårsake røyk, sprut og flekker, og kan føre til brannfare hvis det ikke håndteres feil.
  •  
  • Glykolpolymerer blandet med vann gir en slukningstid som er mellom vann og olje, med avkjølingshastigheten avhengig av mengden glykol. De korroderer stålet mindre enn vann og er mindre brennbare enn olje, men forholdet mellom polymerer og vann må kontrolleres konstant for å oppnå konsistente resultater.
  •  
  • Med kryogene temperaturer slokkes for å hindre myke og sprø flekker og å tvinge stålet til å herdes gjennom og gjennom. Denne metoden er mer anvendelig for høykarbonstål enn til middels karbonstål.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Rengjør stålet. Slik fjerner du kjølevæsken og forbereder stålet til herding. Hvis en annen væske enn vann har blitt brukt til å slukke stålet, kan vannet brukes til å skylle av stålet. Hvis ikke, kan det brukes et lett slipemiddel, for eksempel emery-kluter.        
 8.  
 9.                  5      Varm stålet igjen. Den andre oppvarmingen tar seg bort fra stålet brisenheten som er opprettet av herdingen. Stålet kan oppvarmes i en smelteovn, et oljebad, en natrium- og kaliumnitratblanding eller bly. Temperaturen som stålet er oppvarmet på, avgjør hvor hardt det vil være. Jo høyere temperaturen, jo mykere, men det blir tøffere.  
    
  • Under herding vises oksydfarger på overflaten av stålet, avhengig av hvor varmt det er. Fargene starter med lysegul ved ca. 200 ° C og endres mot lilla ved ca. 300 ° C. De brukes som en veiledning for herdetemperaturen, avhengig av hvordan stålet skal brukes senere. Stållegeringer krever imidlertid høyere temperaturer for å oppnå en bestemt farge enn karbonstål.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      La stålet kjøle seg ned. Denne gangen, i motsetning til slukningsprosessen, kan stålet enten avkjøles raskt eller sakte, avhengig av egenskapene til det ferdige stål. Men stållegering, som kan bli sprø etter herding, skal avkjøles sakte.                  
 12.  
             

Advarsler .

                  
Hobbyer populær:
Gjør tunge triks.

Tegne animasjonshender.

Forbedre tegningens ferdigheter.

Lag et slangeskudd med hånden.

Sharingan tegning.

Tegne et ansikt.

Bruk et teleskop.

Tegn en dreamcatcher.

Draw Finn fra Adventure Time.

Å gjøre en balanse bar.

Tegn tegneseriefisk.

Høyre batik.

Finn konstellasjonen Liten vogn.

Lag bokmerker med Corner eating.

Gjør leire uten tartar.

Tegn en jakthund.

Fest skjørtbrett.

Tegn tegn fra Super Mario.

Fjern akrylmaling fra huden.

Skinnfletting.

Tegner ansiktet til en jente.