Home \ Hobbyer
 

Ta et bilde av panoramaet.

 

I panorama og i storskjermfotografering kan du lage et enkelt stort bilde ved å bruke en spesiell teknikk for å slå sammen flere bilder fra et kamera. Panoramiske øyeblikksbilder er ikke bare tilbakeholdt fagfolk og folk med forseggjort fotografisk utstyr. Alle kan gjøre det. Bruk følgende enkle trinn for å lage dine egne flotte bilder i stort format.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Angi innholdet på bildet ditt. Velg et tema og velg hvilken type panorama du vil ta bilder av. Fjernmotiver, for eksempel Fjell, rolige innsjøer og solnedganger er best satt sammen som de ikke forandrer sin posisjon. Panoramabilder kan opprettes fra to eller til og med mer enn 50 bilder. 
    
  • En horisontal bildesekvens skaper et widescreen bilde av motivet ditt. For eksempel, hvis du vil ta et bredt plan, ta bildene dine horisontalt.
  •  
  • En vertikal bildesekvens brukes til å gjøre svært høye emner. For eksempel, hvis du vil ta et bilde av en foss, ta opp bildene dine i en vertikal gradient.
  •  
  • Et panoramabilder på 360 grader lar deg fange hele scenen til bildet ditt i et øyeblikksbilde. Hvis du vil fange hele miljøet rundt deg, gjør du et 360 ° skudd.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Endre kamerainnstillingene dine. Hvis kameraet ditt har panoramafunksjon, bruk det. Panoramafunksjonen til et digitalt kamera eller en mobiltelefon gjør det enkelt for deg å ta panoramafotografier ved å vise deg hvordan du tar bildene side om side, slik at de kan sømløst monteres senere. Hvis du bruker en speilreflekskamera, sett den i manuell modus. Hvis du bruker automatisk modus, vil du ellers sørge for at bildene dine er skutt med forskjellig fokus og lukkerhastighet.       
 4.  
 5.             3      Still lukkertidens hastighet fast. Ta noen testbilder for å bestemme den perfekte eksponeringstiden, slik at panoramabildene dine ikke blir for lyse eller mørke senere. Finn en god middelmådighet i eksponeringstiden, så bildene dine har senere rett lysstyrke.       
 6.  
 7.             4      Juster fokuset. Still objektivet på manuell fokus. Dette forhindrer at kameraet fokuserer på et annet punkt hver gang du tar et bilde.       
 8.  
 9.             5      Velg et passende objektiv. Selv om det kan være fornuftig å bruke et vidvinkelobjektiv til å ta et panoramabilde, kan det være vanskelig å senere kombinere bildene ved hjelp av en slik linse. For de beste panoramabilder, bør du bruke et objektiv større enn 50mm, men mindre enn 25mm. 
    
  • Hvis det er mulig, bruk en fast brennvidde som ikke har zoom.
  •  
  • Før du starter opptaket, fjern eventuelle filtre fra objektivet, både polariserende filtre og andre typer. Ellers varierer fargeverdiene mellom de enkelte bildene.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Sett opp stativet. Dette bidrar til å holde kameraet roligere og enklere å bruke. Plasser stativet på en glatt, flat overflate som ikke påvirkes av vinden. Test oppsettet ditt for å sikre at du enkelt kan svinge venstre og høyre eller opp og ned uten å måtte rote rundt med utstyret. Du kan ta panoramabilder uten hjelp av et stativ, men det vil bli mye vanskeligere å holde bildene jevnt og jevnt.       
 12.  
 13.             7      Angi et start- og sluttpunkt. Du må ha en veldig stabil hånd når du tar bildene dine, så du bør først bestemme deg hvor du skal starte panoramaet på venstre side og hvor på høyre side.       
 14.  
 15.             8      Ta bilder. Start på ekstreme venstre side av ditt perfekt sømte bilde og begynn å ta opp. Se gjennom kameraets søker, i stedet for på LCD-skjermen, for å justere motivet nøyaktig. Hvert bilde skal overlappe omtrent 30-50% med den forrige. 
    
  • Se på bevegelse i forgrunnen av bildene dine, da de skaper et uklar sted på det endelige panoramabildet ditt. Disse inkluderer grener som er blåst bort av vinden eller bølgene. Du bør generelt unngå å fotografere emner som er tungt påvirket av vinden.
  •  
  • Hold kameraet ditt på øyenivå for hele motivet, ellers vil parallax være i forgrunnen eller i horisonten. Unngå å tippe spissen av objektivet opp eller ned, ellers vil bildene dine være ujevne når du blir med dem senere.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Sett bildene sammen. Når du har tatt alle bildene du trenger, må du bruke en programvare for å sy sammen for å fullføre panoramaet. Programmer for å lage og redigere panoramabilder er f.eks. Photoshop, Hugins og PTGui. De to siste programmene er til og med tilgjengelig for gratis nedlasting. 
    
  • Last opp bildene til datamaskinen din og kopier dem til en delt mappe. De bør nummereres etter fangst, slik at du lettere kan definere rekkefølgen av bilder for panoramaen din.
  •  
  • Å lage et panoramabild i Photoshop er enkelt, velg alle bilder og klikk Fil → Automatiser → Photomerge. Dette vil automatisk lage et sømløst montert panoramabilde. Men de andre programmene har enkle å forstå instruksjoner for sammenslåing og tilpassing av bildene.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Skriv ut panoramaen din. Panoramabilder er flotte for utskrift, fanger et stort emne i et enkelt bilde. Skriv ut panoramaet ditt for best mulig kvalitet i stort format, for å vise frem temaets herlighet og for å få best mulig bruk av det store antall bilder.                 
 20.  
             

Tips .

             
Hobbyer populær:
Fjern lim fra et tregulv.

Spille human bingo.

Utvikle magneton.

Bli en kunstner.

Bygg et tårn av isete stilker.

Lag en papirblomst.

Gravering.

Tegne løve og rhino i tegneserie stil.

Gjør kakesklippere.

Gjør gjørme.

Reparer en ødelagt glidelåsen.

Videreutvikle Skorgla.

Installer Skyrim Mods.

Forhindre at glidelåsen åpnes.

Blitz Brigade hack.

Start et Airsoft team.

Spray graffiti navn.

Gjenoppretter skinn.

Lag en enkel elektrisk generator.

Lag et hjerte av papir.

Pinne polystyren.