Home \ Hobbyer
 

Lag en kopp.

 

Hvorfor kjøpe en masseprodusert, vanlig kopp i en butikk når du kan ha det mer moro å lage en selv? En hjemmelaget kopp kan variere fra en enkel papirkopp til et misbrukt drikkeglass. Du kan bruke den til å feire en glad anledning, eller overlevere den som en gave. Å lage din unike og personlige kopp er et flott gjør-det-selv-prosjekt som du enkelt kan gjøre med ting du sannsynligvis allerede har hjemme.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lag en papirkoppekup  ,

    
   
 1.            1      Legg sammen materialene dine. For å lage en kopp med kopper trenger du papir, blyant eller penn, papp, papirkopp, toalettpapirrull, maling og pensel, en feltpenn, håndflis og saks. 
    
  • Som papp kan du bruke en pappkasse, en frokostblandingskasse eller noe lignende.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tegn formen på et trofé på papir. Tegn håndtaket av trofæet på et ark papir. Pass på at det er omtrent høyden på papirkoppen. Den nøyaktige formen er opp til deg, uansett hva håndtakene til ditt trofé skal se ut.       
 4.  
 5.             3      Klipp ut håndtaket og koppen på koppen. Klipp håndtakets form ut av papiret med saks. Du trenger også en base for ditt trofé. Tegn enten en firkant eller en sirkel på papiret, og skjær det også ut. 
    
  • Størrelsen på basen er opp til deg, men den skal være minst litt større enn den øverste bredden på papirkoppen. Så hun kan støtte koppen uten at den faller over.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tegn håndtaket og basen på papp og klipp dem ut. Bruk håndtaket og bunnen av papir som du bare har kuttet ut, spor formene på et stykke papp. Du må trekke håndtaket to ganger, så du har to papphåndtak. Klipp ut basen og håndtakene med saks.       
 8.  
 9.             5      Merk alt. Forbered fargen din. Du bør male utsiden av toalettpapirrullen og hele papirkoppen innvendig og utvendig. (Du kan la bunnen av papirkoppen være umalet.) Mal også håndtakene og basen. 
    
  • Fargen du bruker, er opp til deg, men maler alt med samme farge.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Dekke papirkoppen og toalettpapirrullen. Tegn på den malte toalettpapirrullen og papirkoppen, lakk eller pynt den som du vil. Du kan male stjerner eller skrive en tittel for koppen med en feltpenn.  
    
  • Andre måter å dekorere troféet ditt er glitter, paljetter eller plaststjerner. Ha det gøy og bruk din kreativitet her.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Fest håndtakene på. Brett en liten del av hver ende av håndtaket på koppekoppen. Brett det slik at det er et lite område som kan festes til papirkoppen. Lim de foldede endene av kopphåndtakene til sidene av papirkoppen. 
    
  • Hvis håndtakene ikke er tettsittende mot papirkoppen, må du kanskje trimme dem.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Plukk alt sammen. Fest den ene enden av toalettpapirrullet på pappbordet. Lim deretter den andre enden til bunnen av papirkoppen.                  
 16.  
             

    2      Lag et pappekopp  ,

    
   
 1.             1      Legg sammen materialene dine. For å lage et oppreist kartongkopp, trenger du papp, blyant eller penn, papir, skriver, saks eller håndverkskniv, maling og pensel. 
    
  • Kornflakespakker og transportkasser passer godt til papp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv ut bildet av en kopp. Utfør et bilde søk etter "Cup Graphic". Finn et bilde av et trofé du liker og skriv ut det. 
    
  • Pass på at du leter etter et bilde av et trofé som har en tilstrekkelig bred base slik at den kan stå i seg selv når den er ferdig. Basen på bildet skal være minst halvparten så bred som den bredeste delen av koppen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Følg koppformen på et stykke papp. Klipp koppen ut av papiret først. Pass på at du også kutter ut det tomme rommet mellom håndtakene og koppens kropp. Deretter tegner du en koppform på pappet med koppseksjonen.       
 6.  
 7.             4      Klipp ut koppen som papp. Kutt koppformen ut av pappa med sakse eller håndflate. Du må også kutte ut basen. Tegn en halvcirkel på papp og kutt den ut. 
    
  • Basen må være stor nok til å støtte troféet. Så sørg for at den er minst like bred som bunnen av den trykte koppformen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Dekorer koppen. I dette trinnet er du kun begrenset av din kreativitet og dine materialer. Du kan male trofæet i gull eller en annen farge. Du kan feste små perler og andre ting på den. Du kan skrive en tittel for koppen på den. Uansett hva du vil legge til i koppen din, bare til.       
 10.  
 11.             6      Fest basen. For å feste bunnen, kutt en 2,5 cm spalte i midten av halvcirkelbasen. Spalten skal kuttes ut som den buede i stedet for den flate siden. Alt du trenger å gjøre er å skyve basen ned til bunnen av koppen slik at den er vinkelrett mot resten av koppen.        
 12.  
             

    3      Lag en kopp ut av et glass  ,

    
   
 1.             1      Legg sammen materialene dine. For å lage en kopp ut av et glass, trenger du et vin- eller champagneglass, modelleringsleir, en varm limpistol, spraymaling og sprøyteprimmer. 
    
  • Modellen leir du bør se etter er laget av Crayola®. Se etter variasjonen som tørker i luften.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjør koppen håndtert ut av modelleringsleiren. Lag modelleringsleiren i to kopphåndtak. Legg håndtakene over hverandre slik at du kan sørge for at de er nesten like store og store. Kutt og form etter behov, så de er stort sett de samme.        
 4.  
 5.             3      Vent til kopphåndtakene er tørre. Modelleringsleiren bør ta ca. 24 timer for å tørke helt. Så vent en dag før du fortsetter.       
 6.  
 7.             4      Fest kopphåndtakene til glasset. Fest kopphåndtakene til vin- eller champagneglasset med den varme limpistolen. Vent noen minutter før limet tørker før du fortsetter. 
    
  • Husk at limet på glasset ikke holder godt. Han legger seg til det, men bare hvis han er igjen alene. Derfor må du håndtere koppen nøye uten å holde eller trekke på de vedlagte håndtakene.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Prime og male trofæet. Klargjør koppen for farging ved å sprøyte den med primeren. Spray deretter hele koppen med farge.       
 10.  
 11.             6      Dekorer koppen. Etter at spraymaling har tørket, kan du dekorere koppen på en måte du liker. Gi troféet en tittel med Edding® eller akrylmaling, eller hold andre små dekorasjoner på den.        
 12.  
             

    4      Gjenvinning av en gammel cup  ,

    
   
 1.             1      Legg sammen materialene dine. Du trenger spraymaling, håndverksdekorasjoner, spray lim (valgfritt), lim, saks, feltpenn og penner.       
 2.  
 3.             2      Finn et gammelt trofé. Hvis du har et gammelt trofé som ligger i oppbevaringsrommet, må du sjekke om du kan grave det ut. Et gammelt trofé, som bare tar bort plass, kan puste nytt liv med litt maling og håndverk og ta det med til en ny hensikt. 
    
  • Først må du sørge for at ingen i familien vil ha den gamle koppen før du resirkulerer den.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Merk ham. Du kan bruke akrylmaling på plastkopper, men spraymaling er raskere og varer lenger. Sett litt avis på gulvet eller bordet slik at du ikke får maling overalt. Sett trofæet på siden. Spray den med spraymaling, sørg for å fange alle sider. Deretter snu den til den andre siden og spray den igjen. La malingen tørke før du berører den.        
 6.  
 7.             4      Dekorer den. Bruk alle typer håndverk og verktøy du vil dekorere koppen. Stick noen få stjerner på det, eller bruk spray lim og litt glitter. Mulighetene er uendelige.       
 8.  
 9.             5      Merk ham. Bruk en label maker hvis du har en til å lage et skilt for ditt trofé. Du kan plassere skjoldet akkurat der det var før det ble malt over. Du kan også kutte ut et lite rektangel med papir som passer over det gamle tegnet. Skriv etiketten på rektangelet på papiret og sett det på igjen.       
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

    

     Papirkoppkopp  ,

   

     Kartong Cup  ,

   

     Tumbler Cup  ,

   

     Gjenvinning av en gammel cup  ,

             Les mer... (4)      
Hobbyer populær:
Ta bilder av landskap.

Gjør et spyd.

Hvor gamle kart kan brukes godt.

Tegn et bord.

Lag bok øredobber.

Lag en Star Wars film.

Fargestoff jeans svart.

Lag din egen fantasiverden.

Skriv ut en T skjorte.

Gjør gatemaling av maisstivelse.

Die i Minecraft.

Spill McDonalds monopol.

Å lage papirdukker.

Bygg et snø fort.

Lag papir tulipaner.

Fargestoff.

Fargestoff jeans svart.

Å lage ullskulpturer ut av nålfilt.

Gravering.

Lag en magnet.

Bland maroon farge.