Home \ Hobbyer
 

Maling på lerret med oljemaling.

 

Oljemaleri er en utmerket måte å male på lerret. Klassiske malerier som Mona Lisa er oljemalerier, samt flotte Impresjonistiske malerier som Monet eller Van Gogh.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Kjøp gode kvalitetsoljemalerier, det beste du har råd til. Hvis du nettopp har begynt, kan du finne mange av disse tingene ved å se på gave sett som inkluderer alle eller de fleste av dem, noen ganger også i en pen treboks eller med en bordeleskel. Det du trenger minst er: 
    
  • Et strukket lerret i den størrelsen din maleri skal ha. Det er en god ide å kjøpe noen mindre lerretter (eller lerret-dekket plater) til praksis og foreløpige studier. Du kan også bruke linnestrukturpapir eller lerret som en blokk, så lenge de er egnet for oljemaleri og primet med gips. Velg en liten tallerken med de nøyaktige dimensjonene på det strakte lerretet, hvis det ikke fungerer, kjøp en større en slik at du kan tegne formen på den.
  •  
  • Oljemaling i rør i en elemental palett. Når du kjøper et sett, inneholder det sannsynligvis de viktigste fargene. Den minste paletten av grunnfargene har rød, blå og gul, brent sienna og et stort rør av hvitt. Hvis du kan velge farger fra Winsor og Newton, får du Citron Yellow, Permament Rose og Ultramarine eller Frenche Ultramarine (som er kjemisk tett sammen). Hvis du velger primære farger fra et sett med flere farger, bruk deretter alizarinrød eller fargen, som er mer purpurrød, ikke oransje-rød. Du kan komme forbi uten å brenne Siena, men det er grunn til å ha dem, bortsett fra blanding. Hvis ditt sett ikke inneholder en, bruk en rødbrun.
  •  
  • Kjøp olje og tynnere. Linfrøolje er den tradisjonelle måten oljemaleri. Noen artister foretrekker valnøttolje. Hvis du vil at malingen tørker raskere, kan du bruke en agent som Winsor & amp; Bruk Newtons "Liquin". Du vil også trenge terpentin eller en luktfri terpentin erstatning, noen ganger referert til som terpenoid eller hvit olje. Dette er en viskositet med lav viskositet som har sterk eller lett lukt og er en maling tynnere, ikke et medium. Luktfri maling tynnere som Webers Terpenoid eller Gamsol skal være sunnere, men du bør alltid være oppmerksom på god ventilasjon ved bruk av flyktige stoffer. Oljefarge i seg selv er ikke giftig som terpentin, da den ikke gir av giftige gasser. Imidlertid inneholder noen oljemaling giftige ingredienser som kadmium og kobolt, noe som kan være ganske skadelig ved inntak. Når du maler med oljemaling, bør du aldri spise, drikke eller røyke.
  •  
  • Kjøp en kunstig, flyttbar maling som Damar Lack, som er beregnet til bruk i oljemalerier. Maling er sannsynlig å frigjøre giftige røyk og skal brukes utendørs eller i et godt ventilert område. Pass på å velge en avtakbar maling i kunstnerens kvalitet. Malingen skal påføres etter at maleriet er helt tørket og forandret seg kjemisk til "herdet". På dette tidspunktet må du bruke løsbar maling for å gi den en fin skinnende overflate og beskytte malingslaget. Hver 25 til 30 år skal malingen fjernes av en restauratør (eller kunstneren eller eieren) med en malingsfjerner og malingsmaling, ettersom malingen blir gul over tid og ikke betraktes som permanent. Derfor blir gamle oljemalerier brune. De trenger ofte bare en opprydding og et nytt klart lag med maling for å se så strålende ut som om de hadde blitt malt i fjor. Du trenger ikke å kjøpe lakken før du er ferdig med maleriet fordi du ikke vil bruke den til bildet er ferdig og helt tørket. "Retusjemaling" kan påføres så snart maleriet er tørt til berøring. Det skader ikke malingslaget, men maleriet skal føle seg helt tørt, og du bør vente en god måned før du bruker den. Dette gir en midlertidig finish hvis du vil selge maleriet tidligere.
  •  
  • Kjøp børstene. Stivhet skal foretrekkes. Bristle børster er billigere når det gjelder kostnader, men gode hvite plastfibre, som er like stive som børster, er like gode. Noen oljemalere bruker også myke sable hårbørster med et langt håndtak for forskjellige effekter. Kjøp en rekke størrelser, store, mellomstore og små, å male store blokker, male i former og gjenstander og ganske små detaljer hvis du liker detaljert realisme. En myk slepebørste med veldig langt, mykt hår er brukt til å rigge skip, whiskers og andre lange lineære detaljer i realisme, det tar opp mye tynn maling og kan brukes til å senke ditt navn eller lange slanke linjer gjøre. For nybegynnere er det best å kjøpe en rekke børster og syntetiske børster i ulike former og størrelser for å utforske hvilken stil hver av dem skaper.
  •  
  • Bruk en spatel, en sprederkniv eller en ikke-serrated smørkniv som en spatel for å blande farge. Fyllstoffer er ganske billige hvis du kjøper de laget av plast. De bedre metallene vil ikke ruste og vil tjene deg i årevis hvis du holder dem rene. Fyllstoffer kommer i forskjellige former som trowels eller skarpvinklede ting, hver har en annen effekt, og du kan bruke dem i stedet for børster for å gjøre hele bildet ditt.
  •  
  • Kull eller en lilla pastellpenn for å tegne på lerretet.
  •  
  • En palett for å sette oljemaling på når du bruker dem. Dette kan være en ekte palett med tommelhull, eller du kan improvisere med en enkel keramisk, glass- eller melaminplate. Noe som kan vaskes av med terpentin er bra. Mange artister foretrekker en grå palett fordi fargene ser best ut på grå. Hvis du bruker et flatt stykke glass på et bord (veldig billig hvis du tar det fra en billig fotoramme), kan du sette grått papir under for å ha en grå, lett å rengjøre palett når du trenger den.
  •  
  • To små kopper for olje (eller væske) og fortynningsmidler. Noen sett inneholder en dobbeltbeholder som kan festes på pallen, i så fall inneholder settet sannsynligvis en pall.
  •  
  • Klutskrap til maling. Det kan være noen rene filler. Sterke papirhåndklær virker også, men skrap er gjenbrukbare hvis du vasker dem. Klær bleier til babyer som har blitt brukt og vasket, selv gamle spotty, er svært egnet som maling for maling. Papirhåndklær er raskt slitt - det er bedre å bruke gamle klær som er myke, som gamle T-skjorter og lignende, ekte klistremerker. Men prøv å ikke bruke fuzzy som du kan tørke ut malte områder med kluter av klut. Bruk filler som er på slutten av deres nytte, med mindre du vil vaske dem og bruke dem med flekker igjen og igjen.
  •  
  • Et easel å jobbe med, enten en bordeleskel eller en frittstående eple. Det trenger ikke å være dyrt. Den billigste skjermstabelen vil kunne holde et stort lerret i god arbeidsvinkel, og du bør kunne justere beina til stående eller sittestilling. Med mindre alder, sykdom eller skade forhindrer deg i å stå opp for lenge, er det mye sunnere å stå på epleet. Det lar deg også gå bakover noen få bindestreker og se hvordan maleriet ser ut før du legger til mer farge, noe som resulterer i et bedre maleri. Du kan også lene maleriet mot en stol eller en annen prop eller improvisere den på andre måter. Det er også å lage bord med benk og et bord nederst der du kan plassere og male maleriet i et spor.
  •  
  • Tegningsmaterialer for å planlegge maleriet - blyant eller kullpenn, skissepute eller tegnepapir eller til og med gammelt papir. De trenger ikke å være arkiverbare, som de er skisser, men hvis du liker skisser, kan du også få en ekte skissebok og bruke en myk blyant eller til og med en penn eller markør for den. Bare noe å tegne med og noe å tegne på, uansett hva du liker. Din normale skissebok og dine favoritt tegneverktøy.
  •  
  • Et trygt, støvfritt sted for å tørke det fuktige maleriet, der ingenting vil ramme den fuktige siden og smette den. Tørketidene for oljemalerier varierer fra noen dager til flere måneder. Legg merke til at noen typer oljemaleri tar opp til et år for å "herde" før de kan males.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tegn et "notan" på maleriet i tegneplaten eller på et papir, med en grå blyant og en svart blyant, eller en blyant og en penn, med blyanten som grå. Hvis det er en firkant, er det en firkant. Hvis det er rektangulært eller ovalt, bestem da om det skal ha en vertikal "portrett" orientering eller en horisontal "landskap" orientering. Gjør Notan-tegningene svært små, bare for å angi de lyse, mørke og midtre områdene på designen. Dette kan variere fra en stor stempelstørrelse til størrelsen på et visittkort - ideen bak det er å se på det som om du så på det fra en avstand eller som et miniatyrbilde. Gjør noen av dem til du finner den beste designen uten å bekymre deg for detaljene.       
 4.  
 5.             3      Lag en tegning av fargevennene i tegneplaten med kull eller en blyant. Det kan være ganske detaljert og forsiktig skyggelagt, eller bare løst tatt for å vise hvor skyggene og lyse deler av bildet skal ligge. Det avhenger delvis av hvor detaljert og realistisk maleriet ditt skal bli. En mer frihåndsmaleri-stil kan ha en skisse som er mer sketchy, men bør inneholde mer enn "hvit, medium, svart" slik at du kan se hvor minst fem verdier er - hvite aksenter, lyse verdier, middels, mørk og svart aksenter , Noen malere liker ikke å bruke ren svart eller hvit, og bare ta "lyse, mellomstore, mørke, middels mørke, mørke" som de fem verdiene. Det avhenger av hvilken effekt du vil ha. Hvis du ikke liker skissen, prøv forskjellige versjoner av den til du får den du liker. 
    
  • Merk i skissen at lyset som faller på en person, gjenstander eller elementene i landskapet alltid går i samme retning. Se hvor skyggene tilhører. De skal alle peke i samme retning og være kortere når solen eller lampen er høy, lenger når den er senere eller tidligere på dagen, og solen (eller lampen) er dyp. Direkte lys vil gjøre alle objekter mer tredimensjonale. Trekk forsiktig skyggenes form og de fleste av objektene dine vil vises tredimensjonale på dette punktet. Dette fungerer bra for impressionisme eller realisme.
  •  
  • Hvis du vil male et abstrakt maleri, gjør skissen løs og trene hvor du vil bruke visse effekter som sprut eller lange penselstreker. Eller hopp over designfasen på papir og gå videre til neste punkt.
  •  
  • Skiss objektet på lerretet, linnet teksturpapiret eller lerretet. Bruk kull eller den lilla pastellpenningen. Merk de nøyaktige proporsjonene på det strakte lerretet eller lerretet hvis det ikke har samme form, så alt legges ut slik det er i tegningene. Gjør disse tegningene som rene konturer. Du kan skape detaljer for realisme ved å markere øyne, munn og andre viktige former på den, eller du kan holde det enkelt med de viktigste figurene og skyggeformene. Uansett, det skal se ut som en mal for å male etter tall når skissen er ferdig. Hvis du gjør feil, tørk kullet eller pastellen med en fuktig klut, la området tørke og trekk igjen. Veldig lett å korrigere.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Legg litt lakk på paletten din og bland fargene dine. Sett gult, blått, rødt og et større blanke hvitt med litt mellomrom i mellom. Alternativt kan du også bruke brent sienna. La de andre fargene stå i esken hvis det var et sett.       
 8.  
 9.             5      Paint fargestudien "Alla Prima". Bare tegne direkte over tegningen på områdene for hver farge. Siden dette ikke trenger å bli detaljert, kan du prøve å gjøre fargestudien med spatelen. Hvis du ikke liker et av dine fargevalg, bruk spatelen til å skrape det litt av og legg den blandede fargen på siden av paletten din i tilfelle du trenger litt muddybrun. Blandingen av alle tre primære farger vil harmonisere gjennom hele maleriet, og den blandede farge kan separeres og blandes med litt mer for å gjøre den lys eller mørk brun og grå. Ingenting er bortkastet med en enkel palett av primære farger. Fortsett med fargestudien til du liker det som et enkelt, kraftig maleri med en betydelig børste og uten mye detalj. Om nødvendig, gjør mer enn en av dem til du finner ut hvilke blandinger og farger du liker. Du lager denne lille øvelsen med fargen direkte fra røret. Du trenger ikke en tynner eller olje for denne teknikken. Hvis du liker utseendet, kan du gjøre det store maleriet på samme måte ved å lage bare kitt og maling fra røret med brede stifter på lerretet, uten ekstra olje eller fortynnede lag. Dette er en oljemaleri stil som er rask og effektiv.       
 10.  
 11.             6      Tegn omrisset med en myk blyant eller et tykt stykke trekull. For et landskapsmaleri er den lilla pastellpenken et veldig godt valg fordi denne fargen passer godt sammen med alle landskapsfargene uten mørkere eller forfalskende lyse farger, samt svart. Kull og lilla pastellblokk kan enkelt korrigeres med en fuktig lommetørkle eller klut, så vær så bekymret for å gjøre endringer i tegningen! Ta opp dem, hvis noe går galt, tørk det av og prøv igjen.       
 12.  
 13.             7      Forbered litt olje i en kopp og litt fortynningsmiddel i en annen. Tørk børsten og spatelen ren. Hvis du bruker penselen med terpenoid, dersom du har brukt den til fargestudien, bare dypp den inn i fortynningsmiddelet og klem den ut med en klut.       
 14.  
 15.             8      Sett en liten blomst av brent Siena på pallen din. Eller hvis det ikke er noe hvitt eller ikke så mye hvitt i din gjørmete blanding av de tre fargene, kan du bruke dem som et tynt brunt lag. Tynn dem ut ved å dyppe børsten din i fortynningsmiddelet, terpentoid eller terpenoid eller sansodor (Winsor & Newton er bra). Dip den våte børsten i litt farge og trykk den ut til du har en veldig tynn, gjennomsiktig farge som er lys. Mal i de lyse områdene på maleriet ditt, etter notan. Med litt mer farge kan du gjøre de middels lyse og stadig mørkere områdene av brent sienna, fortynne dem videre til det er konsistens som blekk. Selv de mørke områdene bør ha en liten mengde maling tynnere. Jo mer fortynningsmiddel du bruker, desto raskere vil det gjennomsiktige laget av bakt Siena tørke. 
    
  • Wow. Maleriet med gjennomsiktige verdier i brent Siena ser vanligvis veldig kul ut på dette punktet. Det er fortsatt lett å endre hvis det er blitt for mørkt eller for lyst et sted. Ta en klut og tørk det området du ikke liker og repaint til riktig verdi eller legg til litt mer farge. Eller tørk den av og gjør den riktige formen. Min godhet, og du trodde oljemalerier må være perfekte, nei, det er alltid veldig enkelt å rette dem og gjøre endringer. Denne fasen tørker ganske fort, om noen få minutter eller en halv time. De tynneste områdene kan være tørre når du kommer i det andre hjørnet. Det må bare være tørt å røre ved.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Husk regelen "tykk over tynn". Dette er strukturelt. Dette første laget - tegningen med verdier du overmålte - var veldig tynn - nesten helt av terpentin eller terpentin erstatning, veldig lite olje. Bare mengden olje i en litt skitten maling for å gjøre den synlig. Det ser nesten ut som vannfarge på papir, med dette tynne lag. Du kan lage suksessive toner i forskjellige farger hvis du vil ha en morsom måte å tynne filmen på. Det neste laget er "alla prima" eller farge direkte fra røret som i fargestudien. Det er middels tykkelse, så å si. Etter det, jo mer olje eller brenn du legger til, desto mer farge får du. Problemet med å være tynt over tykt er at de oljeaktige lagene tørker den tregeste, så den raskeste tørkefarge skal ligge under. Ellers tørker ytre laget foran innsiden og innsiden kan forbli soggy og forseglet. 
    
  • I verste fall kan et maleri som er tynt over tykt, glide av lerretet på en varm dag, og taper all sammenhengskraft av fargene. Det har skjedd med minst en elev hvis lærer fortalte historien.
  •  
  • Bruk aldri oljefargestifter under oljemaling, da deres sammensetning inneholder mineralolje som aldri tørker. Du kan eventuelt legge til olje-klyttegninger til det siste laget av oljemaleriet hvis det er tørt å røre ved.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Bruk først blokkene i blokkene til de store områdene, legg deretter litt mer farge for å lage detaljer lysere eller mørkere, rød, gul eller blå. Bland fargene halvveis på paletten og halv på lerretet. Begynn med å fylle hovedområder med lys og skygge med de riktige generelle fargene, og legg til mer farge for å endre dem. Gradvis skygger og blander forsiktig på steder der fargen skal være glatt uten å vise penselstrøk. Ta mye av det og la det være der du vil ha sterke strukturer som et impressionistisk maleri, eller bruk spatelslag for å skape forskjellige strukturer. Glatt kontrast med sterke strukturer er veldig levende. Så varierer mengden av "alla prima" struktur du bruker. Bland litt av oljen i malingen hvis du vil bruke den tynt, og gjør børstene tydelig for å gjøre det glatt. Så lenge det fortsatt er flytende, kan du legge til mer olje eller mer farge når du vil gjøre laget tykkere eller tynnere. Men hvis det begynner å tørke eller få en hud, bør du ikke bruke noe tynnere om noe som inneholder fett. 
    
  • Med mindre du vil ha en virkelig vill spesiell effekt, som å male et zombie ansikt og sette en stor, fett pose på kinnet, tørk den opp og rive den opp for å la huden henges og brygge klumpen. rød, fettete maling til luft og la den tørke, noe som da kan henge over sprekken. Nesten hver eneste feil kan gjøres en spesiell effekt hvis du vet hvordan det fungerer.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Oljemalerier holder seg våte i dager! Dette betyr at du maler hele dagen, gjør tull, legg deg i søvn, legg en tom boks over pallen, slik at katten din ikke løper over den, begynner igjen neste dag og gjør andre endringer mens den er våt , Du kan bruke spatelen til å skrape hele områder før det tørker og begynner igjen. Den lange tørketiden for oljemaling gir mange endringer før du bestemmer deg for at den er klar og la den tørke.       
 22.  
 23.             12      La det tørke. Det tar minst to uker med mindre du har brukt Liquin som et medium. Liquin tørker raskere enn maling fra røret, så bruk minst en liten bit av alle fargene for å sikre at alt binder seg godt. Det er ikke fett, men det er olje rett ut av røret. Du kan også bruke alkydoljer som inneholder alkyd direkte i røret (hovedbestanddelen i væskemediet), hvor fargen tar bare noen få dager til å avgjøre, og en uke å være tørr i berøring, avhengig av hvordan fargen er ,       
 24.  
 25.             13      En av de gamle mesterens tradisjonelle teknikker stoler ikke tungt på penselarbeid. Start som beskrevet her, gjør det tynne laget av brent sienna, bruk deretter malingen fra røret til strukturer og børst den forsiktig opp, gjør et realistisk svart-hvitt maleri med alle detaljer på objektet ditt bare med elfenbensvart og titanhvit. La denne "grisaille" eller "døde lag" tørke grundig. På en måte vil det se ut som et svart og hvitt bilde, veldig detaljert. Deretter begynner du å blande olje med alle dine farger, bruke dem ganske tynn og deretter male over grisaille-laget. Dekker det svarte og hvite maleriet med forskjellige gjennomsiktige farger, vil føre til at lyset hopper frem og tilbake mellom de tørkede lagene, noe som gir den en unik lysstyrke. Bare en langsom, tunglagret redigering med blyant nærmer seg denne effekten. Det er en av tingene som oljemalerier er kjent for. 
    
  • Du kan prøve denne metoden hvis du har mye tid og la hvert glasert lag tørke før du gjør det neste. Men hvis du ikke vil bruke så lenge, la grisaille tørke, legg litt olje og maling i de riktige farger over den og en endelig glasur når det siste laget er tørt. Du kan jobbe så overdådig eller enkelt som du vil ha oljemaleri.
  •  
         
 26.  
 27.             14      Når du er ferdig med å male for en dag, rengjør børstene dine ved å dyppe dem i den tynnere og deretter bruke lerretet til å skyve malingen ut av dem. Gjenta dette flere ganger til nesten alt malingen er av før du snurrer i den tynnere, ellers slipper du tynnere. Hold maleriet klær og materialer vekk fra åpen ild og strømkretser eller varmeovner eller alt som kan forårsake brann. Lås den i et metallblikk når du har en til hånden. Å holde paletten i kjøleskapet med malingen på den, vil senke deg og du kan bruke malingen lenger. Pass på at ingen mener at de er mat.       
 28.  
 29.             15      Oppbevar våte malerier på et trygt og støvfritt sted så mørkt og kjølig som mulig. Du kan bygge et vertikalt tørkestativ ut av en hjemmelaget boks hvor du plasserer pegboards noen få inches fra hverandre for å sette et vått maleri i et gap. Hvis du maler mange oljemalerier, er dette et godt DIY-prosjekt, så du har mer plass. Siden du lager damp med fortynningsmiddelet, er det en god ide å bruke garasjen og andre lagringssteder hvor du ikke bruker for mye tid og har en veldig god ventilasjon. Å holde dem på vertikale steder reduserer mengden støv som faller på malingen mens det tørker, det vil i stor grad akkumulere på toppen i stedet for på forsiden av maleriet.       
 30.  
 31.             16      Med et "galleri" lerret som er 3-4 cm dypt, trenger du ikke en ramme for oljemaleriet. Bare maler sidene, enten ved å løpe maleriet over det eller ved å male det svart eller bruke et mønster, gjør noe fint med det. Da trenger du ikke å kjøpe en ramme for å selge den i et galleri eller gi som gave, den er klar til å bli hengt når den er tørket og malt.       
 32.  
 33.             17      Vent minst en måned etter at maleriet er tørt å røre før du påfører retusjemaling og gi maleriet et midlertidig, blankt, endelig utseende. Noen farger er kjedelige og flate, andre skinnende, det kan være irriterende til malingen er påført. Vent en annen elleve måneder for å påføre Damar lakk eller annen flyttbar konserveringslakk og la den tørke i noen dager. Maleriet ditt varer lenger enn deg.                 
 34.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hobbyer populær:
Hekle en magisk ring.

Søk på Wipeout.

Marihuana slip uten en mølle.

Lag en hjemmelaget varmepute.

Lag dekorative sopp til hagen.

Spill ludo.

Maling av dyr.

Gjør kort triks.

Gjør papp.

Sy en vest.

Pusheen tegner katten.

Klipp glassflasker.

Spill i Minecraft SkyBlock.

Lag et kalejdoskop.

Vri et armbånd av strenger.

Lag en blomst ut av duct tape.

Lag et sinn.

Tegn Lyn McQueen.

Lag et kunstobjekt fra decosand.

Tegn en lastebil.

Når hekling svinger.