Home \ Hobbyer
 

Lag et papirplan.

 

Leter du etter noe underholdning på en kjedelig dag? Papirplanet er enkelt å gjøre og flyr bra. Bare følg en av disse metodene, og du kan være sikker på å lage et papirfly som flyr lenger og lenger enn en som er gjort på annen måte.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lag et standardpapirplan  ,

    
   
 1.            1      Start med et ark med A4-papir. Denne størrelsen er vanligvis lett å finne fordi den brukes i de fleste skrivere.        
 2.  
 3.                  2      Brett hele papirarket i lengderetningen i midten. Dette betyr at de korte endene er brettet i midten, mens de lange endene forblir like lange.  
    
  • Pass på at de motsatte hjørnene er perfekt justert slik at alle sider er nøyaktig det samme.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Bøy papiret i midten og åpne arket igjen. Legg papiret slik at en av de korte sidene er nærmest deg, og at den hevede delen av den midterste krøllen peker opp.        
 6.  
 7.                  4      Vik de to øvre hjørnene ned og mot midtkinken til innsiden slik at det som var toppkanten er i tråd med midtkinken. Kink de folder.  
    
  • Når de foldes, skal disse to hjørnene møtes i midten, men ikke overlappe. Hold disse hjørnene brettet innover.
  •  
  • Spissen som dannet på toppen av papiret ditt ved å brette disse hjørnene ned, danner forsiden av papirplanet ditt på enden.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Ta i utgangspunktet kinks du gjorde i forrige trinn på begge kanter som går av toppspissen. Denne gangen bretter du disse to kantene ned og inn for å sette dem på midten.  
    
  • Disse foldene gjør øvre spissen tynnere (og sterkere) og ytre kantene lengre (fra ca 12 til ca 24 cm i lengde).
  •  
  • Husk å holde kantene på linje med den midtre krøllen, men ikke gå over den. Du bretter papirplanet igjen langs denne brettet, så for den rette balansen må du ha symmetriske bretter på begge sider.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Brett papirplanet igjen langs midtlinjen. Hvis du bretter midterlinjen igjen og sidene dine er helt glatte, har du nesten foldet dem feil. Åpne papirplanet igjen og gjør midtfoldet i den andre retningen, slik at de foregående folder ikke er skjult i den.        
 12.  
 13.             7      Legg papirplanet på arbeidsflaten. Det skal nå se ut som en veldig skarp trekant med en kant, den originale lengden på papiret og en kant halvparten av den originale bredden av papiret. Den andre kanten skal være den lengste av de tre som vender mot trekantens rette vinkel. 
    
  • La en av de to sidene vender opp. Det spiller ingen rolle hvilken, fordi du gjør de samme trinnene på begge sider.
  •  
         
 14.  
 15.                  8      Ta langsiden av den ene siden og brett den over, slik at hele kanten løper langs midtbøyningen. I hovedsak bretter du bare en vinge av papirplanet i midten.  
    
  • Gjenta den samme prosessen på den andre siden.
  •  
         
 16.  
 17.                  9      Åpne halvparten av de to siste flettene, slik at langkanten lengst fra den sentrale krøllen danner to vinger. Den gjennomsnittlige kink du har hatt hele tiden, er nå på bunnen av papirplanet ditt.  
    
  • Ditt ferdige fly skal være ca 28,8 cm langt og 9,6 cm bredt på vinkelenes bredeste punkt.
  •  
         
 18.  
 19.                  10      Ta tak i papirflyet ditt langs den nedre bøyen og få det! Du har et papirfly nå.  
    
  • Hvis flyet ditt har problemer med å fly, eksperimentere med å endre vektfordelingen. Fest en liten papirclips til den nederste krøllen som peker mot vingene. Prøv å plassere mellomkinken opp og ned på forskjellige steder for å finne ut hvor vekten vil hjelpe mest.
  •  
                   
 20.  
             

    2      Lag et Deluxe Paper Airplane  ,

    
   
 1.             1      Start med et ark med A4-papir. Denne størrelsen er vanligvis lett å finne fordi den brukes i de fleste skrivere.       
 2.  
 3.                  2      Ta tak i øvre venstre hjørne og brett det ned til høyre på den andre siden av papiret. Når du har brettet den, skal den opprinnelige toppen av papiret være mot høyre side. Gjør en kink langs denne brettet.        
 4.  
 5.                  3      Ta det øverste høyre hjørnet av papiret og brett det ned og til venstre. Dette tipset bør treffe venstre side av papiret på slutten av den første knick du har laget. Gjør en kink langs denne brettet.        
 6.  
 7.                  4      Vik papiret i lengderetningen i midten. Forsikre deg om at denne brettet obscurerer de forrige brettene innvendig.        
 8.  
 9.                  5      Ta tak i høyre ytre spiss (motsatt til midtbøyningen) og brett den ned og til venstre slik at kanten som går ned fra toppspissen hviler mot midtbøyningen.  
    
  • Husk å bøye seg langs denne brettet.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Vend ditt plan over og gjenta det forrige trinnet på motsatt side. Husk å brette denne folden også.        
 12.  
 13.                  7      Brett begge sidene tilbake i midten med langkanten av hver side ned, slik at den treffer midtkransen. Til slutt har du to veldig lange sider og små punkter som kommer ut av den korte enden.        
 14.  
 15.                  8      Brett ned den nye lange kanten slik at den treffer midtkransen igjen. Gjenta dette på begge sider.  
    
  • Disse foldene kan være vanskelig å lage, da de resulterer i veldig tynne lange vinger, men de lager et veldig raskt og rettflygende papirfly.
  •  
         
 16.  
 17.                  9      Halv åpne disse siste brettene. Hold flyet slik at vingene stikker ut og du holder flyets kropp.        
 18.  
 19.                  10      Legg et 3,8 cm langt stykke tape langs toppkanten over gapet mellom de to vingene. Dette vil få flyet ditt i riktig form.  
    
  • Ikke gå dit og ikke start rett øverst. Begynn hvor båndets hjørner forblir inne i vingene. Båndet er bare der for å holde vingene sammen.
  •  
         
 20.  
 21.                  11      Hold papirflyet ditt i kroppen og kast det. Se på ham fly!        
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                     
Hobbyer populær:
Lag slime uten lim.

Selg bilder på nettet.

Gjør sprukne marmor.

Gjør blomster fra leire.

Bygg et fuglhus.

Sett på en perfekt Garchomp.

Bygg et hus ut av kort.

Slik vever du kurver.

Tegn en giraffe.

Duell i Red Dead Redemption.

Bare flytte ett øye.

Jailbreak på en PS3.

Bygg en rullestol rampe.

Å lage våpen fra hverdagens gjenstander.

Inkluder en bok.

Vinn på Baccarat.

Tegn en varulv.

Tegn en retning.

Tegne en kvinnelig kropp.

Plukk opp nye masker mens du strikker.

Lag en vann destillasjon plante.