Home \ Hobbyer
 

Hold tegneserier.

 

Har du noen gang lurt på hvordan du kan beholde din Superman-kolleksjon, Archie-bøker og andre samleobjekter i god form for fremtidige generasjoner? Enten du holder tegneserier for deres sentimentelle verdi eller som en investering, vil deres verdi i begge tilfeller bli påvirket av hvor godt du lagrer dem.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Behandle tegneseriene riktig. Vask hendene med såpe og vann før du håndterer tegneseriene. Ikke vask det, ellers vil du fortsatt ha skitne hender! Vask med såpe vil fjerne fett fra hendene som kan føre til flekker på dekselet eller på innsiden. Ideelt sett bør du bruke hansker når du håndterer tegneseriene. Ta aldri tegneserier med den bundne ryggen, men plukk dem opp eller ned på den åpne kanten. Jo mindre slitasje på baksiden, desto bedre.       
 2.  
 3.             2      Sett hver tegneserie inn i en pose med bakvegg. Bruk elementer laget spesielt for arkivering.  
    
  • Mylar-tilfeller anses å være poser eller tilfeller av valg (se Tips). Selv om de er bedre, er dette sannsynligvis ikke obligatorisk hvis du tar vare på notatene normalt og ser jevnlig ut og bytt om dekker om eller når du merker noen gulning.
  •  
  • Bakpaneler er viktige for å gi støtte og hindre stress for bak og slitasje på hjørner / kanter. Bakveggene kan være syrefrie på produksjonstidspunktet, men dette kan endres over tid, og produserer gule flekker på bakveggen. 24-lags solid bleget sulfat, ensidig belagt baksjikt er til kortvarig lagring (<5 år) og tegneserien skal være på den belagte / skinnende siden. Råsiden skaper en tonet bildeoverføring fra baksiden. For langsiktig lagring, se etter bakvegger som har en kontinuerlig støtfangerpute.
  •  
  • For daglig bruk er vanlige poser og bakpaneler billigere og velegnet, men du bør planlegge å bytte poser og bakpaneler omtrent hvert 7. år.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sorter dine tegneserier. Organiser din tegneserieinnsamling og finn en syrefri boks for å holde den inn. En god oppbevaringsboks er laget av syrefri papp. Du kan også kjøpe mindre arkiver på nettet i arkiverings- og bevaringsleverandører.        
 6.  
 7.             4      Lag dine tegneserier i et kjølig (21 grader eller under er ideelt), tørr (50-60% relativ fuktighet) og mørkt sted der fuktighet og temperatur ikke svinger. Veggskap er vanligvis de beste stedene å lagre tegneserier i et vanlig hjem. Ikke oppbevar tegneserier i kjelleren, hvis du kan unngå det, da en pipesprang kan føre til en flom som ødelegger tegneserier. Hvis du trenger å lagre tegneserier i kjelleren, må du sørge for at boksene er minst 30 cm fra bakken, så hvis det kommer en rørsprang, kan du minimere sjansen for at vannet når dem. Fuktighet er den nest verste fienden til en tegneserie; rett etter brannen. Også, hvis du planlegger å lagre tegneseriene dine i en kjeller, bør du beholde dem i en plastbeholder, da vannet ikke går inn hvis du har en flom (og han kan til og med like å svømme, men forhåpentligvis vil du ikke ha så mye vann ).        
 8.  
 9.             5      Sjekk dem regelmessig. Se etter farger, guling og mugg på bakmurene. Hvis du merker noen mugg lukt, fjern hefter fra det forurensede området, la dem lufttørke og deretter sjekke om igjen om noen dager. Hvis du fortsatt lukter mugg rundt brosjyrene, skift straks posene og bakpanelene. Til slutt, hvis formen fortsatt varer, er det best å amputere - ødelegge smittede hefter eller i det minste fjerne dem fra kontakt med resten av ren samling. Mugg er levende og til og med vandrer gjennom Mylar for å ødelegge notatbøkene dine (for ikke å nevne deres verdi - den minste hinten av mugg forlater en potensiell kjøper ut av skogen).        
 10.  
 11.             6      Forsikre samlingen din. Tegneserier er IKKE dekket av din hjemmeforsikring, selv om de er en del av en samling - de krever separat forsikring. Hvis samlingen din er omfattende eller dyr, snakk med forsikringsagenten for å få tilstrekkelig dekning i tilfelle brann eller tyveri.        
 12.  
 13.             7      Vurder profesjonelt å sortere eldre bøker av høy kvalitet fra et kjent, respektert selskap (som CGC). Dette er den ultimate beskyttelsen for disse heftene som de er forseglet i en arkiv akryl "bay" med alkaliske pads etter å ha blitt vurdert av et panel av eksperter for deres tilstand. De kan reselales og sertifiseres for en liten avgift hvis du trenger å åpne heftet av en eller annen grunn (for eksempel å vise den til en potensiell kjøper.                  
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hobbyer populær:
Slett den fargede blyanten.

Spille kinesisk sjakk.

Tegn Dragon Ball Z.

Spill bro.

Lag en utklippsbok.

Fusk riktig når du spiller poker.

Gjør skinn.

Form ballongdyr.

Gjør klebende pads.

Jeg spiller aldri.

Lag et lappeteppe.

Sy et skjørt med riller.

Gjør fuglefrø ornamenter.

Lag en gaveeske.

Tegn en båt.

Reparer en ødelagt glidelåsen.

Overlev et hjemsøkt hus.

Lag en vindmøllemodell.

Lag månesand.

Lag en frossen boble.

Å lage snø.