Home \ Hobbyer
 

Ta bilder av bygninger.

 

Bygninger kan inspirere med deres design, deres størrelse eller deres detaljer ærefrykt. Historisk, moderne, øde, høy, liten: de forteller alle en historie om et sted og folket på dette stedet. Skyting spektakulære og kunstneriske skudd av bygninger lar deg dele inntrykk av arkitektur med andre.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Velg bygningen  ,

    
   
 1.            1      Finn en bygning som forteller en unik historie. Gamle og nye bygninger har forskjellige historier og kan også skape fremragende fag for bildene dine. Du vil kanskje ta bilder av verdens mest fotograferte bygninger, som Louvre eller Empire State Building. Men det er også mange andre bygninger som er like store. Ta en titt på det minste huset i byen eller en bygning med en dristig og uvanlig arkitektonisk utforming.       
 2.  
 3.             2      Kjenn dine rettigheter. Vet om begrensninger som kan gjelde hvis du vil fotografere en bygning av ditt valg. I Tyskland er det generelt tillatt å ha utvendige bilder av en bygning, for skudd fra interiøret trenger man samtykke fra eieren. Fotografering av en bygning fra et offentlig sted (fra fortauet, for eksempel) er vanligvis ikke begrenset. Å gå inn i et hus eller å gå inn i privat eiendom kan kun tillates i begrenset grad. Du må kanskje ha tillatelse til å ta bilder når du er en privat eiendom, selv om du kanskje antar at hvis et privat område er åpent for publikum, kan det betraktes som offentlig, og derfor bør fotografier tillates. I andre land kan rettighetene være forskjellige, informer deg best før du starter en tur. I USA ser rettighetene ut som i Tyskland.  
    
  • Hvis du er i en amerikansk eid bygning, kan du tiltrekke seg oppmerksomheten til sikkerhetsvakter som kanskje spørre deg om ikke å ta bilder. Faktisk har du all rett til å ta bilder av offentlige bygninger fra et offentlig sted, blant annet fortau, torg og gater.  
  •  
  • Når du tar bilder i et tilbedelsessted, som en kirke, synagoge eller moske, bør du følge de tollene og rutene som gjelder på den plasseringen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Oppdag bygningens historie. Hvis bygningen er et historisk eller kulturelt monument, bør du finne en lokal medarbeider som kan fortelle deg mer om bygningen. Han bør også kunne påpeke spennende trekk ved bygningen som bidrar til dens betydning. Når bygningen er øde, kan du bruke fotografering til å fange stemningen til bygningen og formidle til seeren den tidligere herligheten til bygningen.  
    
  • I tilfelle av en forlatt bygning må du være oppmerksom på arbeidet med å bevare bygningen og din egen sikkerhet. Du kan møte mennesker som er opptatt av å opprettholde bygningen; I alle fall bør du legge løs brett og andre materialer og komponenter på sitt opprinnelige sted. På samme måte utgitt bygninger utgjør en sikkerhetsrisiko på grunn av peeling, åpne elektriske ledninger og rotte gulv. Vær oppmerksom på slike sikkerhetsproblemer.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Sett utstyret sammen  ,

    
   
 1.             1      Velg ditt kamera.  
    
  •   Bruk et kompakt kamera eller en kameratelefon. Bruk av et kompakt kamera eller en kameratelefon kan være behagelig, men begrenser også fleksibiliteten til fotografiet. Kompakte kameraer er absolutt billigere (selv om prisene på digitale speilreflekskameraer blir stadig mer akseptable). De er lettere og mer behagelig å ha på seg. Du har en fast linse, så du sparer selv tanken på hvilken linse du bør velge og trenger ikke å bære flere linser. Alt som er avbildet i et bilde med et slikt kamera vil være fokus. Det kan være vanskelig å fange lys, spesielt om natten. [6]  
  •  
  •   Bruk et digitalt speilreflekskamera av høy kvalitet. En digital speilreflekskamera gir deg mer fleksibilitet og tilpasningsevne når du fotograferer bygninger. Du kan endre fokus og lysinnstillinger. De har utskiftbare linser og raskere lukkerhastighet. De er også mer motstandsdyktige, fordi de skal tåle forskjellige værforhold (bilder i kulde, varme, støv etc.), som også burde være mer holdbare enn et kompakt kamera. Prisene er i disse kameraene i et bredt spekter, billigere speilreflekskameraer koster € 150-500 og høyere koster € 10 000 og mer.  
  •  
  •   Prøv et 35mm filmkamera. Selv om tradisjonelle 35mm filmkameraer bruker færre, fortsetter lidenskapelige fotografer å bruke dette mediet. Filmkameraer har bedre kontroll over eksponeringen, og farger og lys er bedre tilpasset. Fotografier tatt på et 35mm kamera kan også ha et lite korn, noe som gir bildene en mer naturlig tekstur. En av ulempene med 35mm filmkameraer er den økte prisen: du må kjøpe filmen, vanligvis med 24-36 eksponeringer per filmrulle, og du må da utvikle filmen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg linsen.  
    
  •   Bruk et vidvinkelobjektiv. Vidvinkelobjektiver har en kort brennvidde og et bredt synsfelt som er mer beslektet med menneskesyn. En vidvinkelobjektiver fanger store landskap og bygninger i et enkelt skudd. Imidlertid skaper det ofte forvrengte bilder hvor vertikale linjer er litt bøyde slik at hele motivet plasseres i bilderammen.  
  •  
  •   Bruk en fisheye-linse. Fisheye-objektiver gir en omfattende visningsvinkel på 180 til 220 grader. Resultatet er en ekstrem forvrengning av bildet. Med et slikt mål kan en bygning ikke nøyaktig fotograferes, men gjengis med en dramatisk, kunstnerisk effekt som er spesielt uttalt i bygninger med symmetriske linjer (den ene halvdelen av bildet er speilet i den andre halvdelen).  
  •  
  •   Bruk et teleobjektiv. Teleobjektiver lar deg ta bilder fra langt unna. De kan være nyttige når du fotograferer bygninger, fordi du kan stå langt unna slik at hele bygningen kan sees på bildet, men så zoom inn nok til å sette sammen bildet ditt til din smak. Et slikt mål kan også redusere forvrengning og forlengelse av rette linjer. Teleobjektiver er svært følsomme når det gjelder bevegelse, så du trenger et stativ eller en annen metode for å stabilisere kameraet.  
  •  
  •   Prøv en tilt-shift-linse . Tilt-shift linser tillater fotografen å regulere dybdeskarpheten og perspektivet. Disse objektivene beveger seg midt i linsens perspektiv vekk fra selve senteret. Dette gjør at du kan ta bredere bilder som panoramaer og rette vertikale linjer som ofte forvrenges når du skyter høye emner som bygninger. Tilt-shift-objektiver kan også forårsake interessante krympeffekter. Disse linsene er ofte veldig dyre (€ 2000-3000), og du kan gjengi lignende effekter med bilderedigeringsprogramvare.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Monter kameraet på et stativ. Dette sikrer at bildet ikke blir uklart eller uklart. Dette er spesielt nyttig når du tar et bilde i svakt lys eller om natten. Hvis du ikke har stativ, kan du lene deg mot et tre eller en lygtepute, eller hvile kameraet på en kant for å holde det fortsatt.        
 6.  
 7.             4      Bruk annet nødvendig tilbehør med deg. Utstyr med annet tilbehør du måtte trenge. Avhengig av plasseringen finner du at du trenger mer tilbehør for å ta gode bilder. For eksempel, hvis du skal fotografere en forlatt bygning, ta med en lommelykt. I en god ryggsekk eller kamerataske, vil tilbehørene dine bli organisert og lett tilgjengelig, og du vil ha hendene fri til å betjene kameraet.        
 8.  
             

  Del 3      Planlegg innspillingen din  ,

    
   
 1.             1      Vurder tidspunktet på dagen. Retningen fra hvilken sollyset kommer, påvirker kvaliteten på bildet ditt. Lyse middags sol, for eksempel, er ikke mye hjelp til å vise kroker og kroker som utgjør et interessant bilde. Det er bedre å ta bilder tidlig om morgenen når naturlyset er friskt og klart, eller tidlig om kvelden når det er varmt og fylling. I begge tilfeller kommer lyset fra siden, som legger vekt på bygninger på sitt beste. Tidlig om morgenen kan også være ideell fordi du møter færre personer på dette tidspunktet. Plukk opp et flykart av bygningen for å avgjøre når solen er sannsynlig å slå bygningen. Vil hun kaste skyggen av en annen bygning på bygningen din?        
 2.  
 3.             2      Ta et bilde om natten. Ofte lyser imponerende utseende bygninger om natten som juletrær og ser ut som de gjør en fantastisk fotomulighet. Men vær forsiktig så du ikke bruker de automatiske innstillingene til kameraet ditt, da den lave eksponeringen og høy kontrastinnstillingen vil ødelegge bildet ditt. Lyse lys vil bli til halo, mens mørke områder ser svart ut som om natten. Sett i stedet kameraets ISO-følsomhet for en nattmodus. Still inn eksponeringstiden for lang for å la mer lys komme inn i kameraet. I tillegg kan det være lurt å bruke kameraets selvutløser eller en fjernkontroll for å hindre risting og uskarphet. Alle lysene vil se lysere og lysere ut med en lengre lukkerhastighet, så det er verdt å praktisere for å få det riktig.        
 4.  
 5.             3      Merk sesongen. På hvilken tid av året tar du et bilde, kan du opprette forskjellige portretter av bygningen. Bygningen kan være snø dekket om vinteren eller omgitt av løvrike trær om sommeren. På en tåke eller regnfull dag er det også vanskelig å se toppen av bygningen. På den annen side kan det også være en effekt som du ønsker å fange opp.        
 6.  
 7.             4      Finn ut hva som skjer i og rundt bygningen. Er det fortsatt under bygging eller vil det bli renovert? Vil en stor begivenhet bli organisert der den dagen du vil besøke den? Slike omstendigheter kan forstyrre mottaket, men de kan også gi den en spesiell dimensjon; de lar deg fange et unikt øyeblikksbilde i bygningens historie som ikke er synlig på et typisk bilde.        
 8.  
             

  Del 4      Velg layoutet på bildet ditt  ,

    
   
 1.             1      Utforsk interiøret og utsiden av bygningen. Ta litt tid til å finne unike vinkler og detaljer før du bestemmer fokuset på bildet ditt.        
 2.  
 3.             2      Bestem ditt perspektiv. Når du tar bilder av høye bygninger, setter du sannsynligvis instinktivt kameraet opp for å fange hele bygningen. Dette kan skape forvrengte bilder som ser ut som bygningen vipper bakover. Du kan unngå dette ved å skyte på avstand, med et annet objektiv, for eksempel et vidvinkelobjektiv, eller ved å korrigere forvrengningen med et digitalt redigeringsprogram. Alternativt kan du også rette fokuset på bildet ditt til et annet element i bygningen; Å lage et imponerende og kreativt bilde betyr ikke nødvendigvis at hele bygningen må være synlig på bildet.        
 4.  
 5.             3      Bestem hva annet skal inkluderes i skuddet. Ta en titt på bygningens omgivelser: det kan inkludere himmelen, andre bygninger, trær eller vann. Om nødvendig er det også parkerte biler, søppelbokser, fugler eller fotgjengere. Bestem om disse elementene vil utfylle bildet ditt eller fjerne noen av følelsen du vil formidle. Vær tålmodig og vent på fotgjengere å passere for å skyte bildet ditt hvis de ikke er på den.        
 6.  
 7.             4      Velg strukturen på bildet ditt. Bruk de omkringliggende elementene til å lage en sammensetning som viser oppmerksomheten til hovedtemaet for bildet ditt: bygningen. Vedlagte komponenter kan legge til dybde og kontekst til et fotografi. Noen elementer som du kan bruke til å ramme din bygning er vinduer, døråpninger, gjerder, trapper, grener eller folk.        
 8.  
 9.             5      Velg dybdeskarphet. Dybdeskarpheten bestemmer bildedelen av bildet ditt der fokus ligger. En grunn dybdeskarphet betyr at objekter i forgrunnen vil være i fokus og bakgrunnen er uskarpt. En høy dybdeskarphet vil fokusere både forgrunnen og bakgrunnen. Dybdeskarpheten kan justeres via blenderåpningen på kameraet. Still kameraet til blenderprioritet / blenderprioritet. I denne modusen vil du kunne angi blenderprioritet (hvor mye lys inn i objektivet) mens kameraet automatisk justerer de andre innstillingene. Å ha en større dybdeskarphet - eller et større område med fokus i bildet ditt - kan forbedre et fotografi av en arkitektonisk bygning. Velg en forhåndsinnstilt liten blenderåpning (f / 16 eller høyere) for å sikre at både forgrunnen og bakgrunnen er sterkt fokusert.        
 10.  
 11.             6      Vær oppmerksom på detaljer. Ta nærbilder av gargoyles, interessante strukturer på veggen eller andre unike trekk ved bygningen. Disse kan formidle karakteren til en bygning på en måte som bredere bilder ikke har.        
 12.  
 13.             7      Fokus på symmetriske elementer. Fremhevende vinkler eller linjer som reflekterer, kan understreke arkitektonisk unikhet og design av bygningen.        
 14.  
 15.             8      Bruk vann og dets refleksjoner. Hvis du tar bilder i nærheten av vann, kan du vurdere å ta et bilde av bildet, som reflektert i vannet. Rolig vann sikrer skarpere refleksjoner.        
 16.  
             

  Del 5      Gi god belysning  ,

    
   
 1.             1      Utendørsfotografering. Bruk naturlig sollys for å belyse bygningen din. Fotografering tidlig om morgenen eller sen ettermiddag eliminerer barndommen i middagssolen og gir et mykere lys som fremhever bygningens detaljer.        
 2.  
 3.             2      Kontroller hvitbalansen din. Ved å kontrollere hvitbalansen, forhindrer du irriterende fargekontrakter. Kameraer reproduserer ofte hvite flekker med grønn, blå eller oransje fargetone. SLR-kameraer har derfor en hvitbalansefunksjon i innstillingene for å forhindre dette; les instruksjonene for å finne og bruke denne funksjonen. Hvitbalansen kan også korrigeres etterpå med et bilderedigeringsprogram.        
 4.  
 5.             3      Still inn eksponeringen. Lukkerhastigheten er avgjørende for hvor lys eller mørk bildet vil være. Korrekt justering kan eliminere problemer som overeksponering (for mye lys i et bilde som resulterer i utvasket optikk) eller undereksponering (ikke nok lys for å gjøre bildet ser for mørkt ut). Digitale speilreflekskameraer har vanligvis en lysmåler som hjelper til med å finne riktig lukkerhastighet. Hold kameraet på hovedfaget ditt og kontroller at måleren din viser 0. Hvis indikatoren er til venstre for 0, vil bildet bli undereksponert. Hvis det er til høyre for 0, blir det overeksponert.        
 6.  
 7.             4      Se histogrammet til kameraet ditt. Histogrammet er en funksjon av speilreflekskameraer som viser en matematisk graf for eksponeringen av bildet ditt. Den kartlegger eksponeringen (lysstyrken) for hver piksel av bildet ditt og er nyttig for å bestemme om deler av et bilde er for lyse eller for mørke. Denne funksjonen er veldig nyttig når du fotograferer hvite bygninger.        
 8.  
             

  Del 6      Ta bildet  ,

    
   
 1.             1      Vær tålmodig og sjekk emnet og innstillingene dine på nytt. Vent til fugler og fotgjengere forlater bildeområdet før du tar bildet. Kontroller at du har riktig blenderåpning, fokus og lukkerhastighet innstilt. Ta dypt pust og trykk avtrekkeren.        
 2.  
 3.             2      Gjennomgå bildet ditt. Se på LCD-skjermen for å sjekke bildet ditt. Gjør mindre endringer i belysningen, rammen og andre innstillinger, og skyt flere bilder, hver med forskjellige innstillinger.        
 4.  
 5.             3      Hold oversikt over de valgte innstillingene. Merk kamerainnstillingene og lysforholdene i en liten notatbok, slik at du kan se hvordan forskjellige innstillinger gir forskjellige effekter.        
 6.  
 7.             4      Ikke vær redd for å eksperimentere. Noen av de mest imponerende bildene er mer til sjanse enn noe annet.        
 8.  
             

  Del 7      Rediger bildene dine  ,

    
   
 1.             1      Velg de beste bildene. Merkeløs velge dine beste fotografier og legg resten av bildene dine i en annen mappe på datamaskinen din. Velg bildene som forteller de mest interessante historiene, ha den beste belysningen og sammensetningen, og formidle noe viktig om bygningen.        
 2.  
 3.             2      Retusjere bildene dine. Bruke bilderedigeringsprogramvare kan fikse mindre feil i et bilde, for eksempel å slette en fotgjenger som har lurt på bildet eller fjerner en kran i bakgrunnen som ikke kan falmes ut. Selv uønskede forvrengninger kan korrigeres med en bildebehandlingsprogramvare - til en viss grad. Dette gjør at du kan rette ut noen buede linjer ved å tegne bildet rett for å opprette ekte vertikale og horisontale linjer. Photoshop er den vanlige og mest populære bildeeditoren i feltet, men det er veldig dyrt. Det er billigere - og til og med gratis - muligheter for digital redigering av bilder. Et Internett-søk etter "gratis bilderedigeringsprogramvare" (eller "gratis bilderedigeringsprogramvare" ) gir mange alternativer og anbefalinger.        
 4.  
 5.             3      Be om tilbakemelding. Spør andre fotografer å rangere bildene dine. Alle andre kan også gi deg innsiktsfull tilbakemelding om hvordan opptaket ditt fungerer, og hvilke elementer i fotograferingen din er mest synlige og bevegelige.        
 6.  
             

Tips .

                Les mer... (22)      
Hobbyer populær:
Gjør snøflak ut av papir.

Lag en krans av maske.

Lag en fidget spinner.

Ta fingeravtrykk.

Mal riktig.

Gravering av tre.

Fargestoff.

Lag en enkel papirboks.

Å lage falske betongstein.

Heklet skjerf.

Lag et hjerte av papir.

Ta et godt bilde av deg selv.

Grind en meisel.

Slip en 2x2x2 Magic Cube.

Bor et hull i et skall uten en boring.

Å lage risgluten.

Dekorer lys selv.

Rengjør en brusk piercing.

Hekle en lue for nybegynnere.

Lag en enkel elektrisk generator.

Feil din død.