Home \ Hobbyer
 

Rask og enkel en batiken batiken.

 

Trenger du virkelig en batik skjorte på slutten av dagen? Eller vil barnet ditt tilby en batikboks på sitt bursdagsfest, men du har bare noen timer til å forberede alt? Vanligvis tar batiks mye tid, fordi du må starte med fargene, som da må stå i flere timer. Heldigvis er det noen få måter du kan bruke til å skape en fin batik skjorte mye raskere og enklere. I denne artikkelen lærer du nøyaktig hvordan du gjør dette best.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk akrylfarger til å fargelegge skjorten  ,

    
   
 1.            1      Vurder å fargelegge din T-skjorte med akrylmaling. Du kan batik din bodice ved å bruke vannfortynnet akrylmaling. T-skjorten må tørke helt før du kan bruke den. Når du har termofixert den ved å sette den i tørketrommelen, kan du bruke den uten å nøle. Denne metoden ligner tradisjonell batik, men det krever ikke varmt vann eller en lang forberedelsestid.        
 2.  
 3.             2      Finn en hvit topp som du kan farge. Også hvis denne metoden bruker akrylmaling, som vanligvis er ugjennomsiktig enn batik tekstilmaling, får du det beste resultatet hvis du velger en topp i hvit eller en annen lysfarge. Som fargen er fortynnet med vann før farging, vil den opprinnelige fargen på T-skjorten vise seg litt. 
    
  • Du kan fargestille nesten alt med denne metoden, fra en T-skjorte til bukser til caps.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered fargen din. Du trenger et halvt akryl tekstil medium, en del farge og tre deler vann. Sett alle flytende ingredienser i en spesiell plastflaske og rist godt, slik at alt blandes godt. Akryl tekstil medium vil sikre at malingen ikke blir for stiv når den har tørket.  
    
  • Bruk en separat applikasjonsflaske for hver farge.
  •  
  • Fargene vil blande seg med hverandre, så du bør unngå å bruke kontrastfarger direkte ved siden av hverandre, for eksempel Rød og grønn, blå og oransje eller gul og lilla, siden skjorten din vil ha en stygg, brun farge når den tørkes!  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sprøyt skjorten med vann lett. Alternativt kan du suge skjorten din i noe vann og skru det lett for å forsiktig vri ut overflødig vann. Skjorten skal være litt fuktig på slutten, men ikke dryppende våt.       
 8.  
 9.             5      Slip gummibånd rundt T-skjorten. Du kan lage forskjellige mønstre avhengig av hvordan du knytter gummibåndene rundt skjorten. Her er noen få populære design:  
    
  • Stripes er den enkleste og mest populære designen. Bare brett t-skjorten slik at den tar form av en vifte eller trekkspill. Når du er ferdig folding, vil du ende opp med en slags tau i hånden din. Du kan brette skjorten i lengderetningen, breddevis eller til og med diagonalt. Fest deretter et gummibånd rundt den ene enden av tauet, og bind et annet gummibånd omtrent fem til syv centimeter lenger nedover skjorten. Gjenta denne prosessen til du kommer til enden av tauet ditt.
  •  
  • Solmønsteret er et sirkulært design der hver "solstråle" har en annen farge. Bare nå for stoffet med fingrene midt i skjorten og dra den mot deg. Slå enden av med en gummiband. Gå litt ned og bind stoffet igjen med et gummibånd. Gjenta denne prosessen til skjorten har blitt en tykk "tau" bestående av stoff og gummibånd.
  •  
  • Spiralen er et annet populært design. Bare legg skjorten på en jevn overflate. Ta tak i din skjorte i midten og skru den på. Slå på skjorten til du har en spiral i hendene som har omtrent samme form som kanelbunne. Løft et langt gummibånd rundt "doughnut" som du har dannet. Deretter tar du et andre gummibånd og knytter det rundt også, men denne gangen på den andre siden, skaper du en kryssform. Hvis du vil, kan du knytte enda flere gummibånd rundt doughnuten din, og dele doughnuten i seksjoner som ser ut som pizza eller pajbit.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Påfør fargene i mellomrom mellom gummibåndene. Når du håndterer fargen, må du holde T-skjortekrøllen over en beholder, for eksempel en pose. en plastbeholder eller en aluminiumskuff. Trykk på applikatorens spiss med lett trykk mot stoffet. Fargen kan dermed absorberes direkte fra stoffet og sprøytes ikke som gal gjennom området.       
 12.  
 13.             7      Legg t-skjorten på en klærhest eller annet ledningsstativ og la malingen tørke. Dekk gulvet med kjøkkenrull, avis eller bakepapir og legg en klærhest over den. Sett t-skjortringen på stativet uten å fjerne gummibåndene. I denne metoden kan overflødig maling dryppe ned, men samler seg ikke under T-skjorten. Legg t-skjorten der i omtrent en time for å la fargen synke dypt inn i stoffet.        
 14.  
 15.             8      Fjern gummibåndene og legg opp toppen for å tørke. T-skjorten bør allerede være mer eller mindre tørr for øyeblikket, men det kan fortsatt være litt fuktig i midten. Det er best å henge det på et solfylt sted til det er helt tørt. Som et resultat vil alle rynker i skjorten henges. Men du bør alltid huske følgende: Jo kulere og våtere været er, jo lengre vil T-skjorten ta for å tørke.       
 16.  
 17.             9      Fest fargene med varme. For å holde fargene vare lenger, legg skjorten i tørketrommel i omtrent 15 minutter. Deretter kan du bære og vaske skjorten når som helst.                 
 18.  
             

    2      Bruk blekemiddel til å farge skjorten  ,

    
   
 1.             1      Tenk omvendt batiks. Du kan bruke blekemiddel til å fjerne fargene fra en allerede farget skjorte. Denne teknikken kalles også omvendt batik og er billigere enn tradisjonelle batiks fordi du ikke trenger å forberede fargene, og heller ikke fargene må avgjøre etter påføring. Denne metoden bør imidlertid kun utføres under voksen tilsyn.       
 2.  
 3.             2      Lett å dekke toppen med vann. Alternativt kan du dyppe toppen i litt vann og vri den ut igjen for å fjerne overflødig vann. Skjorten skal være fuktig, men ikke dryppende våt.       
 4.  
 5.             3      Finn en farget topp. I motsetning til tradisjonelle batiks fjerner du farge i stedet for å legge til farge. Det er derfor du trenger en farget skjorte. De blekede områdene vil se lysere og bleket, unntatt i tilfelle svart lakk, som vanligvis antar en kobbertone. 
    
  • Jo lysere fargen, desto mer effektiv blir bleken.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tie gummibånd rundt skjorten. Avhengig av hvordan du pakker gummibåndene rundt skjorten, kan du opprette forskjellige mønstre. Her er noen få populære design: 
    
  • Enkelt fold T-skjorten i form av en vifte eller trekkraft for et enkelt stripemønster. Til slutt vil du holde en slags tau i hånden din. Du kan brette skjorten i lengderetningen, breddevis eller til og med diagonalt. Fest deretter et gummibånd rundt den ene enden av tauet, og bind et annet gummibånd omtrent fem til syv centimeter lenger nedover skjorten. Gjenta denne prosessen til du kommer til enden av tauet ditt.
  •  
  • Hvis du vil lage et solmønster, bare nå stoffet med fingrene midt i skjorten og dra den mot deg. Slå enden av med en gummiband. Gå litt ned og bind stoffet igjen med et gummibånd. Gjenta denne prosessen til skjorten har blitt en tykk "tau".
  •  
  • Hvis du vil lage en spiral, bør du først sette skjorten på en jevn overflate. Ta tak i din skjorte i midten og skru den på. Slå på skjorten til du har en spiral i hendene som har omtrent samme form som kanelbunne. Løft et langt gummibånd rundt "doughnut" som du har dannet. Deretter tar du et andre gummibånd og knytter det rundt også, men denne gangen på den andre siden, skaper du en kryssform. Hvis du vil, kan du knytte enda flere gummibånd rundt doughnuten din, og dele doughnuten i seksjoner som ser ut som pizza eller pajbit.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Beskytt deg selv og klærne dine. Siden du skal jobbe med blekemiddel, må du beskytte deg selv og klærne dine. Bruk hansker for å beskytte huden din og et forkle eller frakk slik at klærne ikke blir skadet. Du kan også bruke gamle klær som du ikke bryr deg om å bli ødelagt eller farget.       
 10.  
 11.             6      Klargjør blekemiddelløsningen din. Du trenger litt blekemiddel og litt vann. Fyll begge deler i en sprøyteflaske        
 12.  
 13.             7      Legg blek på skjorten din. Arbeid best over vasken eller aluminiumskuffen og begynn å sprøyte blekemiddelløsningen på skjorten. Våt hele toppen og gjør det så vått som mulig.       
 14.  
 15.             8      La bleken stå på. Sett skjorten på et sted der den er ute av veien, og la den tørke i ca 30 minutter.  
    
  • Alternativt kan du ta ufortynnet blekemiddel og bruke den til toppen med fem minutters intervaller. Skjorten blir ferdig bleket i ca 10 til 15 minutter.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Fjern gummibåndene og vask t-skjorten godt. Når t-skjorten har nådd det riktige nivået av bleking, kan du fjerne gummibåndene og skylle skjorten under kaldt vann. Kanskje du får merke til at litt maling blir vasket ut av skjorten. Skyll skjorten av til bare klart vann kommer ut av skjorten. Hvis du ikke kan få gummibåndene ned fordi du har pakket dem for tett rundt skjorten, kan du klippe dem ned med saks. Du bør imidlertid være forsiktig med at du ikke utilsiktet kutter et hull i skjorten din!       
 18.  
 19.             10      Tørk skjorten. Du kan nå enten henge skjorten din for å tørke eller legge den i tørketrommelen.       
 20.  
             

    3      Bruk Edding®-penner til å fargere skjorten  ,

    
   
 1.             1      Vurder å batikere din skjorte med Edding® penner. Selv om det er ganske vanskelig å lage større design som dekker hele skjorten med Edding®-metoden, er det flott å lage mindre design, som det du leter etter. Blomster eller spiraler. I denne delen lærer du hvordan du lager mindre batikdesign ved hjelp av Edding® penner og rengjøringsalkohol. Du trenger: 
    
  • Permanente markører, for eksempel av Edding®, i forskjellige farger (eller bare en farge hvis du foretrekker).
  •  
  • Rengjør alkohol.
  •  
  • En applikatorflaske eller pipette.
  •  
  • Gummibånd.
  •  
  • Plastkopp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Start med en ren, hvit skjorte. Fordi Edding®-pennene er gjennomsiktige, vil fargen på din T-skjorte skinne gjennom. Så hvis du er Med en blå Edding® penn på et gul skall får du en grønn farge. Ved å velge en hvit base vil du gi deg det lyseste og mest intense resultatet. Sørg for at skjorten din (eller et annet valg) er rent, da Edding® Pen blekk ikke holder seg godt på smuss eller olje.       
 4.  
 5.             3      Sett en plastikkkopp under skjorten din og bind den med et gummibånd. Bestem hvor ditt første design skal være, og legg deretter plastkoppen under ønsket sted. Trekk stoffet stramt over kanten av koppen og fest konstruksjonen ved å pakke inn et gummibånd tett rundt kanten. Dette skaper så en struktur som ser litt ut som en liten tromme av krus og T-skjorte stoff. 
    
  • Alternativt, i stedet for plastkoppen og gummibåndet, kan du bruke en broderibøyle hvis du tilfeldigvis har en hjemme. Bare sett den nederste ringen inne i T-skjorten og fest rammen ved å sette den øverste ringen på utsiden og fest den.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Begynn å lage små ringer og sirkler ved å male prikker. trykk spissen av Edding®-pennen mot stoffet, og opprett en liten prikk. Gjør neste punkt mer enn en tomme fra den første. Fortsett å lage små poeng til du har en komplett sirkel eller ring - i utgangspunktet tegner du en prikket linje her. Du kan gjøre poengene dine så store eller små som du vil, men de bør ikke røre hverandre. Sørg også for at du jobber i sirkelen som er opprettet av krus eller hengel. Her er noen gode designideer: 
    
  • Du kan lage fyrverkeri ved å male to forskjellige sirkler, med en sirkel i den andre. Bruk en annen farge for hver sirkel.  
  •  
  • Lag blomster ved å starte med et større punkt og deretter tegne en sirkel med mindre prikker rundt den større. Disse mindre prikkene blir senere kronbladene.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Drypp alkohol på designen. Når du er fornøyd med ditt design, kan du begynne å legge til rensende alkohol. Du kan suge litt gni alkohol i en pipette og drible væsken på designet. Så du har mer kontroll for å distribuere alkoholpinnen, noe som er spesielt fordelaktig for små filigree-mønstre. Alternativt kan du sette alkoholen i en applikatorflaske og deretter redigere designene dine. Med denne metoden vil du ha mindre kontroll, men du vil bli raskere og du trenger ikke å fylle opp flasken ofte. Når du legger til mer og mer alkohol, vil fargeprikkene sakte oppløse og spre seg, noe som gir en slags batik-effekt.       
 10.  
 11.             6      La toppen tørke. Siden du brukte gni alkohol for å lage ditt design, bør det ikke ta for lang tid. Når skjorten har tørket, kan du ta ut plastkoppen igjen.       
 12.  
 13.             7      Fest mønsteret med varme. Du kan enten sette skjorten i tørketrommelen i 15 minutter (høyt nivå), eller du kan bare stryke den i fem minutter. Hvis du bruker et strykejern, bør du be en voksen om hjelp og sørg for at du har høyeste nivå.        
 14.  
             

    4      Bruk den tradisjonelle metoden for å tynne skjorten  ,

    
   
 1.             1      Vurder å bruke den tradisjonelle metoden. Selv om den tradisjonelle metoden er litt mer utførlig, er det også morsomt og enkelt. Hvis du bruker salt eller eddik i fargebadet, må fargene ikke vare like lenge.       
 2.  
 3.             2      Finn noe hvitt som du kan farge. Siden tekstilfarger er gjennomsiktige, får du de klareste, mest levende farger når du bruker hvite klær. Alternativt kan du også bruke andre lyse farger, for eksempel Pastellfarger, gul, beige og lysegrå, men du bør forvente at den første fargen vil skinne gjennom batikfargen og fargerne vil blande seg. Så hvis du behandler en gul skjorte med blå farge, kommer en grønn farge ut. 
    
  • Bomull, sengetøy, viskose og ull klær er best.
  •  
  • Unngå akryl, metalliske stoffer, polyester og spandex, da disse stoffene ikke tar fargen veldig bra, hvis i det hele tatt.  
  •  
  • Du kan batik bare om alt, fra T-skjorter til bukser og skjørt til caps og skjerf.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk verneutstyr. Tekstilfargen kunne ikke bare fargelegge den hvite T-skjorten du ønsker å beautify, men kanskje dine vanlige klær hvis du ikke er forsiktig. I tillegg kan fargen irritere huden din eller misfarge den i noen dager. Du må ta ekstra forholdsregler for å beskytte din hud og klær. Her er noen gode tips: 
    
  • Bruk gamle klær som du ikke bryr deg om de blir flekkete eller skitne. Flekkene vil ikke være så merkbare på mørke klær som på lyse.
  •  
  • Hvis du ikke har noen gamle klær å ofre, bør du bære shorts, en ermeløs topp og et forkle.
  •  
  • Vurder å sette på noen plasthansker, f.eks. de som normalt brukes til oppvask eller hårfarging. I tillegg vil du sikkert finne i håndverksbutikken med T-skjorter og batikfarger spesielle beskyttelsesklær laget av plast.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Beskytt arbeidsområdet ditt eller arbeid utenfor. Batiks kan være rotete, og mens det er mulig å fjerne de verste flekkene med å gni alkohol, er det best og enklest hvis du bare jobber ute. Hvis du egentlig ikke har noe annet alternativ og trenger å batik inne, bør du legge ut arbeidsområdet ditt med flere lag avis for å beskytte den.       
 8.  
 9.             5      Bestem hvor mange og hvilke farger din T-skjorte skal ha. De fleste batikskjorter ser best ut med to eller tre farger, og bruker enten primærfargene (rød, gul og blå) eller sekundære farger (oransje, grønn og lilla). Avhengig av hvor mange farger du vil bruke i ditt design, trenger du så mange bøtter. Hver farge trenger sin egen bøtte.       
 10.  
 11.             6      Klargjør fargebadene. Dette gjøres best ved å fylle en bøtte med varmt vann, tilsette malingen og omrøre kraftig. Vannet må være minst 60 ° C. De fleste fargestoffer må fortynnes med varmt vann. Den faktiske mengden vann avhenger av respektive merke. Som en tommelfingerregel krever en halv kopp væskemaling (112,50 milliliter) ca. 7,5 til 11,5 liter vann. De fleste pulverformige farger må først oppløses i et beger (225 milliliter) med varmt vann. Deretter kan du blande koppen med fargen i den fylt med 7,5 til 11,5 liter vann dyebath.        
 12.  
 13.             7      Vurder å legge til salt eller eddik til dyebath for farge for å fungere bedre. Selv om ideen om å legge til salt eller eddik til fargen, kan det høres ut som det er første, disse fargene gir ikke bare fargestoffet mer intens, men tetter også fargene i stoffet, noe som øker holdbarheten , Når du har lagt til saltet eller eddik, bør du røre fargenbadet igjen for å sikre at alt har blandet seg godt. Så du kan bruke salt og eddik i din dyebath:  
    
  • Hvis klærne består av bomull, sengetøy, viskose eller ramie, kommer en kopp (280 gram) salt til 11,5 liter vann.
  •  
  • Hvis klærne er nylon, silke eller ull, vil en kopp hvitvineddik legge til 11,5 liter vann.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Wickle elastikk rundt din T-skjorte. Du kan lage forskjellige design ved å pakke gummibånd rundt stoffet på forskjellige måter. Her er noen gode ideer: 
    
  • Enkelt fold T-skjorten i form av en vifte eller trekkraft for et enkelt stripemønster. Til slutt vil du holde en slags tau i hånden din. Du kan brette skjorten i lengderetningen, breddevis eller til og med diagonalt. Fest deretter et gummibånd rundt den ene enden av tauet, og bind et annet gummibånd omtrent fem til syv centimeter lenger nedover skjorten. Gjenta denne prosessen til du kommer til enden av tauet ditt.
  •  
  • Solmønsteret er et sirkulært design der hver "solstråle" har en annen farge. Bare nå for stoffet med fingrene midt i skjorten og dra den mot deg. Slå enden av med en gummiband. Gå litt ned og bind stoffet igjen med et gummibånd. Gjenta denne prosessen til skjorten har blitt en tykk "tau" bestående av stoff og gummibånd.
  •  
  • Hvis du vil lage en spiral, bør du først sette skjorten på en jevn overflate. Ta tak i din skjorte i midten og skru den på. Slå på skjorten til du har en spiral i hendene som har omtrent samme form som kanelbunne. Løft et langt gummibånd rundt "doughnut" som du har dannet. Deretter tar du et andre gummibånd og knytter det rundt også, men denne gangen på den andre siden, skaper du en kryssform. Hvis du vil, kan du knytte enda flere gummibånd rundt doughnuten din, og dele doughnuten i seksjoner som ser ut som pizza eller pajbit.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Begynn å fargelegge skjorten din. Ta din skjorte og dukkert et stykke i dyebathen. Hvis du bruker forskjellige farger, bør du først dyppe den inn i den lyseste fargen. La skjorten stå i dyebathen i omtrent fire til ti minutter før du fjerner den. Hvis du vil ha en mer intens farge, bør du la stoffet få effekt i fargen i 30 minutter.  
    
  • Hvis du bruker forskjellige farger, skyll den ferskt fargede delen av skjorten under kaldt vann for å fjerne overflødig maling. Vri overskytende vann fra skjorten og så dypp den inn i neste farge.
  •  
  • Jo lenger skjorten forblir i dyebath, jo mørkere fargen vil til slutt være.
  •  
  • Hvis vannet er for varmt for deg, kan du sette på tykke gummihansker for å beskytte hendene. Alternativt kan du også bruke spisepinner eller grilltang for å passere skjorten fra en bøtte til den neste.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Skyll skjorten godt. Når skjorten er farget til din tilfredshet, kan du kutte gummibåndene ned med saks og skyll toppen med kaldt vann. Utfør dette trinnet til bare klart vann kommer ut av skjorten. Vri så overflødig vann fra stoffet.       
 20.  
 21.             11      Vask skjorten for hånd og legg den opp for å tørke. Vask skjorten med varmt vann og et mildt vaskemiddel. Skyll det igjen med kaldt vann og heng det opp for å tørke. Alternativt kan du også sette skjorten i tørketrommelen.       
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Ting du trenger .

                Les mer... (14)      
Hobbyer populær:
Lås opp Mario Kart Wii Rosalina.

Lag en drømmekollage.

Gjør en tomahawk ut av papir.

Tegne en strand scene.

Mal solsikker.

Tegn øyne.

Gjør kaninører.

Lag en plakat.

Skulptur plast.

Lag en varm ullpompom.

Forbedre sjansene dine ved McDonalds monopol.

Finne veien til huset ditt i Minecraft.

Gjør barnedeg.

Lag en Wordle.

Vri en blyant rundt tommelen.

Lag et denimdeksel med chenille tekstur.

Løs Sudoku.

Lag en flipp bok.

Spill Mikado.

Dekryptere en hemmelig kode.

Fargeglass.